Jan Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Parę dni temu odebrałem przesyłkę a w niej dwa zamówione modele Barboura: Bedale w kolorze sage i Bristol w odcieniu oliwki. W związku z tym, że wcześniej nie miałem okazji mieć w ręku żadnego modelu kurtki tego producenta zastanawiałem się jak w rzeczywistości wyglądają kolory mnie interesujące. Dlatego też poniżej przesyłam real photo obu modeli. Mam nadzieję, że to niektórym osobom pomoże w podjęciu decyzji. Samych zdjęć modeli nie prezentuję z racji tego, że w sieci jest ich duża ilość. Gdzie kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Niezły. Nie miałem pojęcia, że mają nawet takie rzeczy. We wrocławskim TK zawsze widzę poliestrowe badziewia. LAUREN, to najniższa linia ze stajni "Ralpha", do dostania w amerykańskich marketach i nie ma wiele wspólnego z wyższą linią POLO, nie wspominając o pozostałych liniach. Tu mają zawsze sporo garniturów itp. http://www.sierratradingpost.com/s~lauren/clothing~d~5/mens-clothing~d~15/, a tu innych rzeczy http://www1.macys.com/shop/search?keyword=lauren#!fn=sortBy%3DORIGINAL%26productsPerPage%3D40&!qvp=iqvp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Wincenty, a jak z długością? Zakupiony przez Ciebie model jest wygodny w użytkowaniu? Pytam bo to już niemal płaszcz jeśli chodzi o długość. Kupiłem rozmiar 42. Mam 183 cm i jestem dość dobrze zbudowany. Do niedawna chodziłem w raczej krótszych kurtkach, lekko za pas. Dlatego zdecydowałem się na model klasyczny i przede wszystkim długi. Jestem bardzo zadwolony, rękawy mają idealną długość w klatce i plecach też jest świetnie. Jedyne co to na zwykłą koszulę kurtka jest luźna, jednak przy swetrze lub marynarce wszstko jest dopasowane. Rękawy są szerokie, ale to przecież kurttka i firma do zadań specjalnych, a nie niedzielny płaszczyk. Gratuluję zakupów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 W Galerii Malta jest salon z tymi kurtkami, ale wszystko załatwiłem telefonicznie. Duży plus dla obsługi - szczególnie właścicielki, która profesjonalnie doradziła co i jak. Zakupiłem tam również kaptury. Dodam, że na pierwszym zdjęciu celowo skierowałem światło lampy na materiał (przepalenie w środku kadru), by widać było jak wszystko wygląda przy dużym naświetleniu, zatem spokojnie - to żadne przebarwienie materiału:) Kolor sage (ten zielony) to typowa "wax jacket", zaś oliwka to sylkoil, więc widać różnicę w nabłyszczeniu. Z pewnością wiele osób wie, ale dodam, że kurtki specyficznie pachną (mieszanką wosku i nafty), więc nie polecam wieszania w szafie z innymi ubraniami. Trzeba też uważać na tapicerkę w samochodzie, bo wosk lubi pozostawiać tłuste plamy. Podsumowując - jeśli ktoś się zastanawia szczerze polecam - kurtki są znacznie lepsze niż sądziłem. Użytkują się świetnie - są wygodne, ciepłe i dobrze wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Kupiłem rozmiar 42. Mam 183 cm i jestem dość dobrze zbudowany. Do niedawna chodziłem w raczej krótszych kurtkach, lekko za pas. Dlatego zdecydowałem się na model klasyczny i przede wszystkim długi. Jestem bardzo zadwolony, rękawy mają idealną długość w klatce i plecach też jest świetnie. Jedyne co to na zwykłą koszulę kurtka jest luźna, jednak przy swetrze lub marynarce wszstko jest dopasowane. Rękawy są szerokie, ale to przecież kurttka i firma do zadań specjalnych, a nie niedzielny płaszczyk. Gratuluję zakupów! Właśnie byłem ciekaw Twojej opinii. Rozmiar akurat nosimy ten sam:) Cieszę się, że zakup się Tobie udał. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Wełniany płaszcz na zimę. Trochę spontaniczny zakup. Mam dwa tygodnie by się zastanowić czy u mnie zabawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 U mnie nie zabawiłby długo, nie obraź się. ale wg. mnie to hybryda wielu stylów, i nie koniecznie klasycznych płaszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Wełniany płaszcz na zimę. Trochę spontaniczny zakup. Mam dwa tygodnie by się zastanowić czy u mnie zabawi WP_000660.jpg no spontan był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Knity handmade, normalna włóczka i włochaty, gryzący moher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 knity sam robiłeś, czy były na zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Znajoma. Zamiast jodełki miały być grochy, ale okazuje się, że to problematyczne, więc jest jodełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Znajoma. Zamiast jodełki miały być grochy, ale okazuje się, że to problematyczne, więc jest jodełka polecam szampon do wełny z lanoliną - nabiorą miękkości. Podpytam jeszcze o wełnę - jakiś konkretny rodzaj wybierałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Te dwa pierwsze to zwykła włóczka którą Ania miała na stanie (chyba nie jest to naturalna wełna), moher akurat wybrałem bo wydało mi się, że będzie to ciekawy eksperyment - do tweedowej marynarki jak znalazł. Akurat gryzienie objawiało się tylko, gdy wiązałem go na szyi będąc w koszulce polo przy normalnej koszuli oczywiście nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Wełniany płaszcz na zimę. Trochę spontaniczny zakup. Mam dwa tygodnie by się zastanowić czy u mnie zabawi WP_000660.jpg Robiłeś (robiłaś? ) odbicie lustrzane zdjecia, czy on serio ma zapięcie na lewą stronę? kolor też to sugeruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Płaszcz ktoś posłał Do_Diabła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Świetne, choruję na takie (bo to chyba Rain?) tylko z zamszu. Gratuluję udanego zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Świetne, choruję na takie (bo to chyba Rain?) Inca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Mam i ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Dziś od Pana listonosza " Rzemieślnicy warszawscy" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Trzewiki Carminy wyrwane z eBaya, cudo! 1381555900464.jpg piękne trzewiki. Mógłbyś podrzucić info do ibajowego sklepu? I pytanie - podeszwa skórzana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Mógłbyś podrzucić info do ibajowego sklepu? I pytanie - podeszwa skórzana? Jakiś prywatny gość sprzedawał, o ten - http://www.ebay.fr/sch/jazz5209/m.html?item=161118392856&ssPageName=ADME%3AB%3AEOIBSA%3APL%3A3160&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 Podeszwa skórzana, lekko już podzelowałem na słotę. Pięknie leżą, super wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Jakiś prywatny gość sprzedawał, o ten - http://www.ebay.fr/sch/jazz5209/m.html?item=161118392856&ssPageName=ADME%3AB%3AEOIBSA%3APL%3A3160&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 Podeszwa skórzana, lekko już podzelowałem na słotę. Pięknie leżą, super wygodne. fajny nabytek. Pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi