Whitesnake Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Chinska produkcja nie jest potwierdzona, ale prawdopodobna dla dużych serii najtańszych butów. Potwierdzone jest za to, ze wszystkie buty linii maestro i zamówienia MTO sa produkowane "in house". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Chinska produkcja nie jest potwierdzona, ale prawdopodobna dla dużych serii najtańszych butów. Ahh... to bardzo niefajnie. Ciekawe czy inne "hiszpańskie marki" - Crownhill czy choćby Królewski Herb też tak robią. Hiszpania może być zatem wyłącznie przystankiem na przeklejenie "etykiet". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Owszem, arytmetycznie znacznie mniej natomiast weź pod uwagę, że Yanko zapewnia skórę Shell Cordovan z Horween (USA), zaś Meermin to cordovan z Japonii. Ten wątek był poruszany wcześniej w tym temacie (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić). Różnica w cenie wynika również z tego, że Yanko wykonuje się w Hiszpanii, natomiast Meermin w Chinach. Ponadto cena 2500 złotych jest ceną regularną. Były na forum dwie akcje grupowych zamówień trzewików i ich koszt wynosił 1700-1800 złotych. Zakładam, że nie jest wykluczona kolejna akcja, jeżeli tylko zbierze się wystarczająco dużo chętnych - musisz śledzić forum w wątku zamówienia grupowe. Nie miałem okazji widzieć na żywo tej skóry z Meerminów, miałem natomiast namacalnie do czynienia ze skórą Horween. Ze znanych mi użytkowników tego forum tylko fan_dobrego_buta może wypowiedzieć się w tym przedmiocie Witam. ciężko mi obiektywnie się wypowiedzieć na temat Cordovanu stosowanego przez Yanko oraz Meermin, gdyż w butach Meermina chodziłem tylko kilka razy. Podsumować mogę tak: jakość Cordovanu w butach Meermina jest bardzo dobra, niestety (subiektywna opinia) „Japończyk” jest bardziej 'świecący' niż „Amerykanin". Cordovan zastosowany przez Yanko nie jest równomierny-dość duża ilość chropowatych miejsc (może to jest normalne?). W przypadku Meermina jednak nie ma tego problemu. Cordovan Yanko jest mniej świecący (co mi odpowiada). Ogólnie uważam, że Meermin z Cordovanu jest wart swej ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Witajcie! To mój pierwszy post na forum. Zamierzam zamówić oxfordy black calf - kopyto hiro. Producent doradził mi rozmiar 8, wydaje mi się jednak, że mogą być za duże. Rozmiary moich stóp to 262 mm długości i 92 mm szerokości. Wymiary, które podał mi producent: L 298 mm shoe outsole 8UK W 105 mm shoe outsole 8UK L 280 mm last insole 8UK W 101 mm last insole 8UK Foot 26.3 cm 8UK Proszę o poradę, z góry dziękuję! Mam prawie takie same wymiary stopy (262 mm, 90 mm) i na mnie hiro 7,5 są delikatnie za luźne. Myślę, że na moją stopę 7UK będzie idealne. 8UK będą na Twoją stopę za duże, czyli wybór między 7UK i 7,5 UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Jestem pozytywnie zaskoczony jakością podeszwy w Linea Maestro. Poniżej zdjęcie moich oxfordów - zaliczyły na razie jakieś 10 wyjść po około 5-6 km każde, nie zawsze w sprzyjających warunkach. Czyli już co nieco przeszły... a nadal nie starł się nawet napis na podeszwie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Meermin stosuje bardzo kiepskiej jakości gumowe fleki, przynajmniej w modelach z linii podstawowej bo takie buty posiadam. Pobrudziłem ostatnio gumową wykładzinę w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlrussell Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Mam prawie takie same wymiary stopy (262 mm, 90 mm) i na mnie hiro 7,5 są delikatnie za luźne. Myślę, że na moją stopę 7UK będzie idealne. 8UK będą na Twoją stopę za duże, czyli wybór między 7UK i 7,5 UK. Dziękuję Panowie za pomoc! Zamówiłem 7 i 7,5. 7 są mocno dopasowane, ale tak mi pasuje. 7,5 lekko luźne - te będę odsyłał. I teraz pytania: czy meermin ma jakiś specjalny formularz, który muszę dołączyć przy odsyłaniu? wysyłaliście pocztą polską? Ile to kosztowało? Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapsajm Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Meermin stosuje bardzo kiepskiej jakości gumowe fleki, przynajmniej w modelach z linii podstawowej bo takie buty posiadam. Pobrudziłem ostatnio gumową wykładzinę w szpitalu. Jest to jedna z niewątpliwych wad Meerminów. Ślady zostają nie tylko w szpitalu... Kolejną jest bardzo duża twardość skóry i kłopoty z jej rozchodzeniem. Ze swoimi monkami próbuję już pół roku, a ciągle nie mogę chodzić bez skarpetek, gdyż każde takie wyjście kończy się licznymi obtarciami i koniecznością odstawienia ich na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Skóra w kilku parach Meermina, które mam (zarówno klasyczne, jak i LM) faktycznie jest dosyć gruba i na początku była bardzo sztywna. Również i ja musiałem w nich chodzić dłuższy czas, zanim stały się wygodne, a proces rozchodzenia nie był zbyt przyjemny. Z drugiej strony, teraz te buty są już wygodne, a skóra ładnie się starzeje i łamie. Z kolei na przykład dwie pary Yanko, które mam były bardzo wygodne praktycznie od pierwszego założenia, ale nie jestem do końca zadowolony z tego jak się łamie skóra. Może to właśnie kwestia tego, że od początku była nieco zbyt delikatna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Panowie jakiego kolory kremy/pastę byście polecili 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Napisz do Saphir, a dopasują Ci idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Wiem, znam ten adres pytałem na podstawie fotki ze strony i... raczej tabak odpada, co? Różnica duża czy tylko mi się tak wydaje? ️️️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Proszę, zerknijcie na wymiary tego modelu podane przez producenta. Tamo podano rozmiary stopy czy podeszwy? Mam stopę 271 x 100 w najszerszym miejscu po lekkim skosie, niezbyt tęgą, w obwodzie za palcami 245. Celować w rozmiar 8? https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4444# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 @TomiW01 - to jeszcze MTO, czy zamówienie z regularnej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 MTO, po reklamacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Po zdjęciach ciężko uwierzyć, że to ta sama "opcja" kolorystyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Powiem tak, po reklamacji podobają mi się, w sensie kolor (zdjęcie real). Nie chce już mi się od nich zamawiać MTO (chociaż wiśniowe cordovany kuszą). Beznadziejna komunikacja, zero skierowania na klienta. Produkt ? Jak mawia moja koleżanka: "dupy nie urywa" i tyle... Wiem już co wybierać, pozdrowienia dla kolegi fan_dobrego_buta, który pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 @TomiW01 - to podziel się wiedzą, którą pozyskałeś od @Fana Te trzewiki na zdjęciach sklepu wyglądają obłędnie, ale za oczekiwaną cenę wypadałoby otrzymać produkt co najmniej więcej jak przyzwoity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 To tak: podoba mi się kolor który dostałem, aczkolwiek jest inny niż zamawiałem. Wydaje się, że kolor prezentowany na stronie meermina jest tak podkoloryzowany jak chińskie bajki . Wkremowałem renovatora i jest ok. A teraz najlepsze: koledzy, MTO meermina to porażka. A, i jeszcze yanko, pod względem wykończenia szczegółów to Himalaje do Meermina. Jestem wkurzony, więc sorki za uniesienia. Kopyto takie sobie. Fan__dobrego_buta pomagał w reklamacji. Dzięki Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 @TomiW01 Co poszło nie tak, że reklamowałeś buty? Odnośnie obsługi, to może cię to zdziwi, ale jakiegoś roku można zaobserwować sporą poprawę. Kilka lat temu wcale nie odpowiadali na maile . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Ja przeczytałbym chętnie o co dokładnie chodzi z tym wykończeniem szczegółów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Bardzo długo pisać, potrzebujesz zdjęcia na e-mail? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Może po prostu wrzuć zdjęcia do tego tematu? Między innymi po to chyba jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Może po prostu wrzuć zdjęcia do tego tematu? Między innymi po to chyba jest Na prośbę kolegi zamieszczam MTO Meermin Malorca vol.1 (małe, żeby już tak nie nudzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Nie ma załącznika? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi