eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Wczoraj wjechały takie w pełni szyte Norwegi z ręcznie szytym frontem, ze skóry z Tanneries du Puy, na piankowej Commando. Bardzo miłe zaskoczenie, but fajnie wykonany, świetna skóra, wyściółki wysokiej jakości, wygodny od razu. Wysyłka szybka DHL, ok 20 euro. Mają sporo fajnych przecen na stronie a ponieważ buty są niezłe w swej cenie to strona kuleje bo oszczędzają na informatykach czy innych mediach jak ich kiepski instagram - jak szukacie na stronie to segregujcie różne opcje wyników, bo nagle się okazuje że zamiast jednej strony butów są cztery. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 @eye_lipa jak z rozmiarem? Odchylenie w któraś stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Przy tym konkretnym bucie trzeba zjechać pół rozmiaru w dół. Sporo miejsca na froncie, na szerokość i wysokość, ale też na długość to kopyto jest trochę jak 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Mam od nich ponad pół roku, monki. Szkoda, że w rozmiarówce nie mają 41.5, tylko 41 i 42. Wziąłem te mniejsze, teraz bym wybrał większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 Mam dokładnie te same monki i wziąłem 8.5 i są mocno dopasowane ale nie za ciasne. Powiedziałbym, że są na granicy true to size. Ogólnie uważam, ze to fajne buty zwłaszcza, że kupiłem je w promocji za 100€ z wysyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 Na stronie sporo fajnych butów w wyprz np moje kosztują 97 euro 🥺 Sporo snikersów i mokasynów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 @eye_lip Możesz coś więcej o rozmiarówce? Wypadają standardowo, brać większy, mniejszy? Mają na stronie podane długość stopy oraz rozmiar, jest to rzeczywiste? Niby dla rozmiaru 6,5UK jest długość stopy 26,1-26,5cm, wydaje się dużo przy innych 6,5UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 Pół rozmiaru mniejszy bierz ( na podstawie mojej pary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2021 Ja na podstawie własnych doświadczeń brałbym zwykły rozmiar i nie schodził w dół. Mam single monki 8,5 i są bardzo dopasowane, 9 byłyby pewnie ok, a 8 na 100% byłyby za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Styczeń 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2022 Na Orbans zaczęły się promki 30 proc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 9 Październik 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2023 Wjechały Orbany Derby Oslo Aubergine. No powiem Wam że nigdy nie widziałem skóry tak podobnej do Cordovanu, czyli jest lekki bookbinderowy feeling, jest połysk i mat jednocześnie i idealny kolor. Z rozmiarem dobrze kalkulowałem, że true to size, czyli 8.5. Świetny sztuper, nosek mógłby być lepiej utwardzony no i zobaczymy jak się będą łamać bo bez nakładanego i zdobień wszystko widać (zakładam że bez rewelki) ale nie mogłem się oprzeć temu modelowi bo ma taki kielmanowy sznyt. Fotki na szybko także sorry za spodnie. 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 13 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2023 Czy nadal aktualna jest zasada aby brać rozmiar o o pół numer mniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Październik 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2023 To po moim ostatnim doświadczeniu zastosowałbym jedynie do kopyta w norwegerach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2023 Ja mam nadzieję dać znać wkrótce, musiałem zamówić 10, bo nie było 10,5, z tabeli na stronie wynika, że powinno być OK. Na razie to w poniedziałek dostałem maila, że zamówienie jest shipped i od tej pory cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 13 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2023 Ok to czekamy 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2023 Moje wrażenie jest takie, że buty ściśle odpowiadają tabeli podanej na stronie sklepu. Tamże napisano, że rozmiar 10 jest dla stopy 29.1-29.4, moja jest (wg mojego domowego pomiaru) akurat na tej górnej granicy, i buty są dokładnie na długość dopasowane, bez ucisku na palce, ale przy minimalnie dłuższej stopie ucisk by już był. W tęgości są po prostu normalne, ani szczupłe, ani szerokie (prawy być może dam trochę do rozbicia, ale prawą stopę mam tęższą - efekt dawnej koszykarskiej kontuzji kostki). Pewnie 10.5 też bym spokojnie mógł nosić, raczej by stopa nie latała, tylko miałaby trochę luzu. Referencyjnie: Korkiety mam zwykle 10.5, tak samo w Shoepassion (cztery pary, ale zamszowe monki od nich mam 10 i są dobre), Patine 10.5, Yanko jakieś też mam 10.5, Loake kiedyś okazyjnie kupiłem 10 (Lincoln) i niestety te mino rozbijania są nie do noszenia dla mnie. Meermina kiedyś kupiłem w outlecie na ebayu 10 (Hiro) dla przetestowania i musiałem je solidnie rozbić, a i po rozbiciu są mocno dopasowane, ale dają się nosić. Mam nadzieję, że pomogłem 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2023 Dzięki 🙏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 10 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2023 Na wyprzedażach ceny wydają się atrakcyjne, a buty całkiem ładne, ale chciałbym zapytać o rozmiary i tęgość. W 'normalnej" najczęściej występującej rozmiarówce zwykle jestem gdzieś pomiędzy 44 i 45, stopę mam dość szeroką i część bardziej eleganckich butów po prostu z nią nie współgra, często wychodzi tak, że muszę wziąć rozmiar większe żeby były w porządku na szerokość. Po zdjęciach na stronie widzę, że większość modeli należy do tych odrobinę szerszych, a rozmiary podane są na dwa dwa sposoby i jeszcze dodatkowo w cm. Tylko mam wątpliwości czy brać z zapasem. W planach bym miał najzwyklejsze derby, tylko poczekam jeszcze z dwa tygodnie, to może się uda na promocję załapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Listopad 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2023 Normalnej to nie porównuj, raczej do jakichś klasycznych marek butów które podają w UK i jak znasz to wtedy podpytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 10 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2023 Moje osobiste doświadczenia mówią, że nie trzeba brać z zapasem, ale nie schodzić w dół z rozmiarem. Przy 44/45 i szerokiej stopie brałbym pewnie UK11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi