wojvv Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 http://www.ministryofsupply.com/ Nie ma marynarki w ofercie, ale spodnie i koszula świetnie nadadzą się na rower. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Nie wyobrażam sobie nie przebrać się po jakiejś nieco konkretniejszej jeździe na rowerze. W takim stroju można się lansować na bulwarach, podjechawszy dwie przecznice na wczesne latte, ale nic więcej. Codziennie, generalnie bez względu na pogodę, pedałuję do pracy; do niedawna było tego jakieś 5500 metrów, od niedawna wzrosło o przeszło połowę (skutki urban sprawl...) i jestem pewien, że bez względu na to jakim teflonem byłby pokryty mój krawat czy koszula, po takiej podróży nadawałyby się co najwyżej do czyszczenia łańcucha. PS a tak to się zaczęło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Miłośnikom bespoke -- już za dwa miesiące startują londyńskie targi/wystawa ręcznie wytwarzanych rowerów: Bespoked 2014. A dla podkręcenia atmosfery dyskusji można rzucić okiem na parę zdjęć udostępnionych na stronie organizatora (np. tutaj). I z tej samej mańki (ale nie wiem czy jadą na Bespoked) parę ręcznie robionych rowerów bambusowych: Bambusowa rama z poziomymi hakami (pod singla lub ostre koło), ale z możliwością jak rozumiem wymiany haków na "pod przerzutkę": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 17 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2014 Te też z bambusów, ale wyglądają lepiej (tzn. tak jakby ktoś robił je już kolejny, nie pierwszy raz): http://www.erboourbanbikes.com/ * Firma oferuje rowery bespoke, jest z Polski, same atuty. No, może poza tym, że rower może przypadkiem zgnić, pozostawiony dłużej pod chmurką. <edit> O, ale niektóre z tych rowerów, Olgierdzie, to cudeńka! Piękne. </edit> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2014 Ja wiosną będę beta testerem bispołkowego projektu ziomali z Cechu. Rower miejski od zera (ramy). https://www.facebook.com/cechkolektyw Robili takie projekty cuda - Velomobil z włokna szklanego. Antek jest z zawodu również cyrkowcem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 (edytowane) Tytanowe propozycje na miasto od Budnitz (po co komu tytanowa rama -- nie mówiąc o tytanowe-wszystko, tj. mostek, sztyca, kiera -- w rowerze miejskim?): np. mocno zrelaksowany No. 2 albo mogący posłużyć do nieco poważniejszych wycieczek (np. do Hamptons Atlantic Beach) No. 3: Cała propozycja idealna pod to forum, bo mocno idąca w styl (np. pasek napędowy z włókien węglowych; chociaż w mieszczuchu takie rozwiązanie może się nawet próbować sprawdzać); przynajmniej wysyłka nie podbije kosztów, bo za darmo na cały świat. Budnitz nie informuje kto im robi ramy z tytanu, czuję, że jakaś Czajna, bo przy takim stopniu oszpejenia na Lynskeya raczej by nie starczyło. PS z tym Hamptons się zdecydowanie zagalopowałem! Z Manhattanu (mój "tradycyjny" punkt odniesienia w takich porównaniach) jest tam sto mil. Więc lepiej brzmi "do Atlantic Beach". Reszta się zgadza Edytowane 22 Luty 2014 przez Olgierd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 ... a ja dzisiaj 30 km.. lekko po dłuższej przewie nie było, po pierwszych 10 km zaczęło być przyjemnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Te budnitz sa tak piekne ze az zapragnalem takiego miec:) Edit: po przeliczeniu nr 3 w konfiguracji ktora mi pasuje, wyszlo 7575$ - jednak nie w tym miesiacu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 ... a ja dzisiaj 30 km.. lekko po dłuższej przewie nie było, po pierwszych 10 km zaczęło być przyjemnie:) A ja też akurat wróciłem po 30 kilometrowej przejażdżce. Też po przerwie, bo ostatnie kilka dni spędziłem przykuty do łóżka ze względu na chorobę. Dotychczasowy stan licznika w lutym to 333 km (ale to w sumie same dojazdy do pracy, rekreacyjnie dawno nie jeździłem). Te budnitz sa tak piekne ze az zapragnalem takiego miec:-) Proszę uprzejmie, na pewno Ci przyślą Ale, całkiem serio: możesz mieć znacznie piękniejszy, prawie-bespoke, za znacznie mniejszą kasę. Wystarczy wyjść od fajnej ramy za rozsądną kasę i dołożyć sensowny osprzęt; nie płacić za tytan niewiadomego pochodzenia i -- to jest największy feler ram przystosowanych do napędów paskowych -- rozpinany tylny trójkąt (miałem taki rower, wiem czym to się może skończyć). Sto parę funtów szterlingów jako podstawa wystarczy? Taki do miasta, ale i na wycieczkę? No to proszę bardzo, może coś takiego? A może coś raczej w teren, ale z opcją skonfigurowania pod miasto (jak się aspiracje albo potrzeby zmienią)? No to może takie rozwiązanie? PS to nie jest reklama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Generalnie sprzet ktory mam jest dla mnie calkowicie satysfakcjonujacy na XC (jamis xlt 3 w pelni xtr), ale cos do jazdy po miescie jak ten to by mi pasowalo. Pewnie skonczy sie na holendrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 A holender skończy się męczarnią przy wnoszeniu, niekompatybilnością części oraz zwrotnością godną "Bismarcka"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 Olgierd, moja przerwa rowerowa to kilka miesięcy także wczorajsze 30, to lekki szok;) ale dziś 25 i jest lepiej:) nie licząc obolałej tylnej części ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 Generalnie sprzet ktory mam jest dla mnie calkowicie satysfakcjonujacy na XC (jamis xlt 3 w pelni xtr), ale cos do jazdy po miescie jak ten to by mi pasowalo. Pewnie skonczy sie na holendrze:) Kup sobie taki: http://www.kross.pl/pl/2014/urban/inzai Albo taki: http://www.orbea.com/pl-en/bicycles/carpe-10/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 23 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 A ja też akurat wróciłem po 30 kilometrowej przejażdżce. Też po przerwie, bo ostatnie kilka dni spędziłem przykuty do łóżka ze względu na chorobę. Dotychczasowy stan licznika w lutym to 333 km (ale to w sumie same dojazdy do pracy, rekreacyjnie dawno nie jeździłem). ... a ja dzisiaj 30 km.. lekko po dłuższej przewie nie było, po pierwszych 10 km zaczęło być przyjemnie:) Widzę panowie że 30km na otwarcie sezonu nie tylko u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 24 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2014 Może zostałem źle zrozumiany bo u mnie o tyle nie było otwarcia sezonu, że nie było... jego zamknięcia. Mam tak, że codziennie (poniedziałek-piątek) przejeżdżam rowerem 26 kilometrów (2x12,5), tyle zrobiłem bodajże 20 grudnia 2013 r. a później już 2 stycznia 2014 r. Dzięki temu od początku roku nabiłem już dobre 800 kilometrów. Natomiast faktycznie jeszcze nie odbyłem właściwie żadnej wycieczki rekreacyjnej (wyłączając właśnie sobotnią przejażdżkę); na swoje wytłumaczenie mam tylko to, że nie dość, że pies, to jeszcze ostatnio chory i momentami trzeba go pilnować (inna sprawa, że ja dla przyjemności zimą nie jeżdżę -- uważam, że nieprzypadkowo żadnej formy kolarstwa nie ma w programie zimowych IO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Mezalians 2.0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Piękny, mój dziadek miał podobny. Niestety jest nie do renowacji, zaś ten prezentuje się wzorowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 10 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2014 Vcore, jeździsz na ostrym kole? Mam pewnego Rometa, który nie ma żadnej wartości historycznej i był w dość opłakanym stanie. W zasadzie, to znalazłem ramę samą z kierownicą podczas spaceru z psem na dzikim wysypisku śmieci i chciałbym go przerobić na ostre koło właśnie. Interesuje mnie jedna rzecz. Gdzie mogę nabyć takie siodełko? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Takie pojechane siodła oczywiście tylko od Brooksa, np. B135: Nie mam i nie miałem, i raczej mieć nie będę (1,6 kg samo siodło?!), bo nawet akceptowalne cenowo B17 w wersji wąskiej jest zdeczko za ciężkie nawet dla kogoś, kto nie jest maniakiem lekkości. (Nb. jeżdżąc na siodle jak na zdjęciu powyżej bałbym się chyba nawet podrapać po tyłku w czasie jazdy ryzyko, że palec utkwi gdzieś w tych konstrukcjach, a nawet zadziała to jak jakaś wielka obcinaczka... brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Ja kupiłem swoje na targu staroci w cenie 90 zł , wyczyściłem sprężyny na połysk i pomykam do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Właśnie też rozważam kupno jakiegoś starego i tylko delikatna konserwacja do tego. Myślę, że również będzie prezentowało się przednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Właśnie też rozważam kupno jakiegoś starego i tylko delikatna konserwacja do tego. Myślę, że również będzie prezentowało się przednio. Skóra była w bardzo dobrym stanie i nie było odkształcone, a reszta pasta polerska plus krążek z filcu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Spoglądam na czym siedzicie i lekko zazdroszcząc wygody myślę sobie o moim krzesełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Takie tez mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 12 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2014 Mam podobne, ale tej samej firmy. Orientujecie się czy z torpedo da się jakoś zrobić ostre koło, bo wiem, że z wolnobiegu zwykłego da się, ale nie mogę nic znaleźć o torpedo.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi