Beny23 Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 Karol Stanios to szewc z Krakowa który robi piękne buty klasyczne i historyczne. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beny23 Posted October 26, 2020 Author Report Share Posted October 26, 2020 https://dziennikpolski24.pl/potrzebowal-butow-dla-slowian-dlatego-zostal-zawodowym-szewcem/ar/11782697 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Well Endowed Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 @Beny23powiększasz kolekcję o buty P. Karola? ;] 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 [mention]Beny23 [/mention] piękne buty. Aż mnie duma podwójnie rozpiera, że to w moim rodzinnym mieście. Ktoś na Forum opisywał kiedyś zamówienie w tej pracowni. Ciekawe jak teraz sprawują się te buty. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beny23 Posted October 26, 2020 Author Report Share Posted October 26, 2020 Buty Szymona z All Tied Up mają już cztery lata więc musimy go zapytać. http://en.alltiedup.pl/2016/07/black-wholecuts-karol-stanios-shoemaker/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beny23 Posted October 26, 2020 Author Report Share Posted October 26, 2020 21 minutes ago, Sir Well Endowed said: @Beny23powiększasz kolekcję o buty P. Karola? ;] Zdecydowanie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub.B Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 Mam 2 pary butów od P. Karola, ogólnie polecam, przy moich dość nietypowych stopach dużo większa wygoda niż jakiekolwiek RTW. Niestety nie mam jeszcze porównania do innych szewców. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 A mógłbyś zamieścić parę zdjęć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub.B Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 Mam ciemnozielone monki i ciemnobrązowe oxfordy. Na chwile obecną nie mam żadnych zdjęć poza tymi, które wrzucam. Jak tylko wyjdzie lepsze światło to mogę dodać coś lepszego. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciasteczkowy Posted October 26, 2020 Report Share Posted October 26, 2020 Bywam u Pana Staniosa zelować i naprawiać obuwie. Butów (jeszcze, oby!) nie zamawiałem ale te które widziałem w pracowni prezentowały się wspaniale. Szczególnie zwracają mocno taliowane podeszwy i dosyć "agresywne" kopyta damskich butów, ale wszystko wygląda spójnie, bez przesady. Pan Szymon Jeziorko recenzował swego czasu na swoim blogu czarne lotniki. Jakiś rok temu zamówił drugą parę i obiecał recenzję, jednak niestety wygląda na to że w międzyczasie zaprzestał blogowania. Od chyba niedawna buty Pan Stanios oferuje kolekcję RTW, która jest dostępna w sklepie The Shoemaker - w towarzystwie, powiedzmy sobie, ciekawym... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormont Posted October 27, 2020 Report Share Posted October 27, 2020 Jak na polskie buty rtw to ceny spore. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beny23 Posted October 27, 2020 Author Report Share Posted October 27, 2020 2 hours ago, Stormont said: Jak na polskie buty rtw to ceny spore. To jest niby RTW ale chyba szyte ręcznie. Ceny wyższe niż u Kielmana zdecydowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midlife-Crisis Posted October 27, 2020 Report Share Posted October 27, 2020 6 godzin temu, Beny23 napisał: To jest niby RTW ale chyba szyte ręcznie. Ceny wyższe niż u Kielmana zdecydowanie. Ale niższe niż u Fukudy 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub.B Posted October 28, 2020 Report Share Posted October 28, 2020 Wrzucam zdjęcia lepszej jakości. Brązowe oxfordy niestety są w kolejce do jakiegoś odnowienia i średnio nadają się do upubliczniania. Niestety zielony kolor jest ciężki do chwycenia przy obecnej aurze 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Stanios Posted March 12, 2022 Report Share Posted March 12, 2022 Zapraszam do zapoznania się z ofertą na żywo podczas Trunk Show 27.03 w Stakkato art w Krakowie. Podczas pokazu na zamówienia preorder obowiązuje zniżka 20% 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts