Jump to content

Wielkość płata cordovanu na trzewiki - Januszkiewicz

eye_lip
 Share

Recommended Posts

To zależy jaki masz rozmiar butów. Z płata 2,5 sq ft możesz uszyć parę półbutów w prawie dowolnym wymiarze. Jeżeli chodzi o trzewiki z wyższą cholewką to zależy to już od wybranego projektu, ale powinno w zupełości wystarczyć nawet na pasek do jodhpur.

Panowie nie chcę rozmawiać tutaj skąd konkretnie zamawiam za ile itp. bo widzę, że dyskusja idzie w tym kierunku - po prostu mam możliwość w ramach innego zamówienia dorzucić kawałek dla siebie, jednostkowa akcja i przysługa kolegi i tyle.

• 3 weeks later...

Cześć i witam :)

Długo myślałem nad tym jakie trzewiki zamówić i balmorale takie jakie wrzuciłeś były jedną z opcji na początku. W związku z tym, że mam jedne balmorale od Markowskiego oraz tym, że zależało mi na obniżonej formalności (uznałem, że to będą buty na lata, cordovan jest mocną skórą i kojarzy mi się z bardziej "roboczymi" butami) zdecydowałem się na cholewkę tradycyjną z otwartą przyszwą, ale zachowując smukłość kopyta i dokładnie taki nosek jak powyższe buty, zostawiłem również widoczne oczka .

Cześć i witam :)

zależało mi na obniżonej formalności (uznałem, że to będą buty na lata, cordovan jest mocną skórą i kojarzy mi się z bardziej "roboczymi" butami) zdecydowałem się na cholewkę tradycyjną z otwartą przyszwą, ale zachowując smukłość kopyta i dokładnie taki nosek jak powyższe buty, zostawiłem również widoczne oczka .

Welcome back, Grzegorz!

Niech będzie, że cordovan nadaje się bardziej na buty "robocze" - ale przecież robota może być również biurowa 8-) Dlatego zamówiłem u TJ-a oxfordy luźno wzorowane na poniższych Belgrave Trickers'a (adelaide)

Dołączona grafika