eye_lip Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Cześć, Chciałbym zamówić u Januszkiewicza trzewiki z cordovanu - materiał ja dostarczę. Orientujecie się czy wystarczy: Grade I – 2.5 sq.ft lub: Grade x – 2.25 sq.ft Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Filip, na tej stronie: http://www.stitchedandstitched.com/?p=1488 pod koniec mowa jest o "two pieces of grade II cordovan" na parę, ale nie wiem czy to Ci coś pomoże. IIRC, Flusser bądź Roetzel piszą, że z jednego zadu;-) wychodzą dwie-trzy pary butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 To będzie coś ciekawego. Resztki na paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 A czemu Januszkiewicza nie zapytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Bo pewnie prędzej zamówię skórę niż będę u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 To moze telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzmarek Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Gdzie planujesz kupić skórę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 W Horween Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 To zależy jaki masz rozmiar butów. Z płata 2,5 sq ft możesz uszyć parę półbutów w prawie dowolnym wymiarze. Jeżeli chodzi o trzewiki z wyższą cholewką to zależy to już od wybranego projektu, ale powinno w zupełości wystarczyć nawet na pasek do jodhpur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzmarek Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 W Horween jasne bezpośrednio w USA czy np. od przedstawiciela w Niemczech. Jakbyś zamawial daj znać, może oferują zniżki dla większego zamówienia, ja bym się pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Jak wygląda cenowo Horoween (ze wszystkimi opłatami)? Porównywałeś np z Comipel-em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Panowie nie chcę rozmawiać tutaj skąd konkretnie zamawiam za ile itp. bo widzę, że dyskusja idzie w tym kierunku - po prostu mam możliwość w ramach innego zamówienia dorzucić kawałek dla siebie, jednostkowa akcja i przysługa kolegi i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Będę boleśnie praktyczny - kup większe. Będzie więcej resztek z których robisz piękne rzeczy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Chciałem potwierdzić, bo byłem u mistrza - z największego kawałka cordovanu wyjdą trzewiki takiej wysokosci (nie sugerować się zamszem, mówię o całkowitych ze skóry): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gccg. Napisano 20 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Czy myslales o tym, aby zamowic trzewiki balmoral? Na przyklad cos takiego jak te Rider Boots? http://www.francos.com/items/item.asp?sku5=64558 albo Edward Green Shannon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Cześć i witam Długo myślałem nad tym jakie trzewiki zamówić i balmorale takie jakie wrzuciłeś były jedną z opcji na początku. W związku z tym, że mam jedne balmorale od Markowskiego oraz tym, że zależało mi na obniżonej formalności (uznałem, że to będą buty na lata, cordovan jest mocną skórą i kojarzy mi się z bardziej "roboczymi" butami) zdecydowałem się na cholewkę tradycyjną z otwartą przyszwą, ale zachowując smukłość kopyta i dokładnie taki nosek jak powyższe buty, zostawiłem również widoczne oczka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 20 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2012 Cześć i witam zależało mi na obniżonej formalności (uznałem, że to będą buty na lata, cordovan jest mocną skórą i kojarzy mi się z bardziej "roboczymi" butami) zdecydowałem się na cholewkę tradycyjną z otwartą przyszwą, ale zachowując smukłość kopyta i dokładnie taki nosek jak powyższe buty, zostawiłem również widoczne oczka . Welcome back, Grzegorz! Niech będzie, że cordovan nadaje się bardziej na buty "robocze" - ale przecież robota może być również biurowa Dlatego zamówiłem u TJ-a oxfordy luźno wzorowane na poniższych Belgrave Trickers'a (adelaide) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi