qvist Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Hej, Poszukuję sklepu, bądź rzemieślnika, który by mógł wykonać stojak na poszetki. Funkcjonalnie chcę, aby to było coś podobnego do tego stojaka z fotki, ale forma może być dowolna. Jedyne ograniczenie jakie mam to wysokość (chcę kilka takich stojaków ustawić na półce w szafie). Firma, która produkuje stojaki ze zdjęcia może je zrobić tylko w ilościach hurtowych, więc jak zawiodą inne opcje, to może warto rozważyć zamówienie grupowe na tym forum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Nie wyobrażam sobie trzymania w czymś takim lnianych i wełnianych poszetek. Może te z cienkiego jedwabiu tak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Stojak na poszetki w staropolskim nazywano szufladą. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodzu Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 A odpowiadając na pytanie Autora - myślę, że najlepiej zapytać w jakiejś narzędziowni (podstawowe maszyny, tutaj nie trzeba cudów; no ale też trzeba wytłumaczyć, że pleksi nie ma być porysowana), nawiercenie otworów w pleksi to nie powinien być dla nich żaden problem. Niestety warszawskiego rynku nie znam w ogóle, więc nie pomogę bardziej konkretnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
W.N. Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Takie coś, jak ze zdjęcia, wykona każda firma zajmująca się obróbką pleksi/poliwęglanu, kojarzę i mogę polecić, jednak wyłącznie te z krakowskiego rynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.so Posted August 22, 2020 Report Share Posted August 22, 2020 W projekcie warto rozważyć solidniejsza podstawę. Stojak ze zdjęcia na co dzień byłby zbyt chwiejny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacio Posted August 22, 2020 Report Share Posted August 22, 2020 W dniu 21.08.2020 o 16:48, qvist napisał: Firma, która produkuje stojaki ze zdjęcia może je zrobić tylko w ilościach hurtowych Robiłem różne cuda z plexi w jednostkowych egzemplarzach w okolicach ul. Dobrej. Wprawdzie było to 10 lat temu, ale może firma istnieje i produkuje? (Nazwa firmy to PlexArt, ArtPlex albo jakoś podobnie) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacio Posted August 25, 2020 Report Share Posted August 25, 2020 Zupełnym przypadkiem dziś znalazłem u dzieci grę... Jakże pasuje do wzoru. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts