Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już kiedyś o tym wspominałem, ale naprawdę najbardziej korzystnie pod względem stosunku jakości do ceny wypadają koszulnicy z Honk Kongu. Ostatnio za 400 zł uszyłem tam 2 koszule, z dobrej bawełny, można tam nawet trafić na Sea Island. Jasne jest, że trzeba znać swoje rozmiary, ale wystarczy raz uszyć na miarę u Stolarka czy u Da Vinci, kilka drobnych modyfikacji i jest super.

Zapewniam Was, że koszulę, które sam zaprojektowałem, wypełniając formularz zamówień na mytailor.com leżą lepiej niż po zmierzeniu przez nawet dobrze przeszkoloną i miłą Panią z Berga, Da Vinci czy średnio miłym Panem z salonu Gentleman na Kopernika w Warszawie (koszule Stolarka).

Opublikowano

torunianin, jak dlugo czekales na koszule i ile kosztowala cie przesylka do polski

(no i czy po drodze nie bylo porblemow z clem) - jak przejrzalem mytailor.com to wyglada bardzo zachecajaco.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś korzystał z usług tej firmy? Koszule wyglądają bardzo porządnie, nie wiem jak z garniturami. Wiem, że ściągają miarę na miejscu i szyją gdzieś w Azji, więc to zapewne MTM.

Opublikowano

niedawno zamówiłem u nich koszulę na spróbę, czekam na efekt (1. poł. sierpnia). Spory wybór materiałów, koszula kosztuje standardowo 80USD, czas oczekiwania to ok. miesiąc (powstają w HK, jeśli się nie mylę).

Nie wiem jak teraz, ale niedawno garnitur kosztował ok. 600USD. Z tego co się orientuję, to Panowie z M&S ubierają połowę warszawskich biur WFC i R1, więc chyba na brak pracy nie narzekają.

Pozdr,

Drago

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Obiecałem na spotkaniu forumowym coś napisać na ten temat, więc piszę.

niedawno zamówiłem u nich koszulę na spróbę, czekam na efekt (1. poł. sierpnia). Spory wybór materiałów, koszula kosztuje standardowo 80USD, czas oczekiwania to ok. miesiąc (powstają w HK, jeśli się nie mylę).

Nie wiem jak teraz, ale niedawno garnitur kosztował ok. 600USD. Z tego co się orientuję, to Panowie z M&S ubierają połowę warszawskich biur WFC i R1, więc chyba na brak pracy nie narzekają.

Potwierdzam to co pisze I. Drago. Model działania M&S jest prosty - oni zdejmują miarę i zbierają zamówienia (mają katalogi wzorów garniturów, koszul i różnych wariantów wykończeń tychże), następnie zamówienie jest realizowane w Hong-Kongu i wysyłane do Polski, gdzie odbiera się je od panów z M&S.

Wydaje mi się, że materiały mają naprawdę dobre - mam od nich trzy koszule i bardzo je sobie chwalę. Ponieważ to jest MTM to do idealnego dopasowania w najgorszym wypadku można dojść metodą prób i błędów (USD 80 za koszulę to atrakcyjna cena IMVHO). Za słabo znam się na krawiectwie żeby ocenić jakość roboty krawieckiej właśnie, mi się nic nie drze :)

Siedziby mają dwie - jedna na siódmym piętrze Warszawskiego Centrum Finansowego (ul. Emilii Plater 53), druga (butik) przy recepcji w hotelu InterContinental.

Ich popularność w niektórych "korporacjach" bierze się prawdopodobnie z tego, że wychodzą do klienta - można się umówić i bez żadnego dodatkowego fee przychodzą do Twojej sali konferencyjnej, mierzą, zbierają zamówienie, a potem przynoszą gotowe ubrania. Mniej wysiłku niż zakupy w Galerii Mokotów :) Poza tym ceny mają raczej atrakcyjne.

majar (Mikołaj)

Opublikowano

Szylem pare lat u Nick'a i Ahudzy. Z garniturow bylem w miare zadowolony. Half-canvas, pieczolowicie wykonczony, dobre materialy zwlaszcza dla kogos kto duzo podrozuje samolotem maja spory wybor welen z domieszkami, ktore mniej sie gniota. Od strony podszewki mnostwo kieszonek, zapasowe guziki przyszyte na podszewce, mozliwosc kombinowania z regulowana szerokoscia spodni. Minusy to zbyt obszerny fason, skromne doradztwo oraz slabe przykladanie sie do zdejmowania miary: nie robia tego na setach pomiarowych. Koszule przecietne, dosyc tanie guziki ale niezle bawelny. Zadowolony bylem tez z plaszcza zimowego.

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

odświeżam - czy któryś z Panów uszył u Panów gajer??

Ja uszyłem kilka zestawów i samych marynarek.generalnie jestem zadowolony.trzeba dokładnie wiedzieć co się chce i będzie dobrze.

polecam raczej umówić się z Nickiem niż z Sunnym

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hello Everyone Witam

Thank you for the various post what we are are making is made to measure and not tailor made there is a big difference between the two

in Polish language both mean the same that is whay there is lot of confusion in the forum

avdertising removed - mosze

BR

Sunny

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecacie to miejsce czy są lepsze punkty, gdzie można zrealizować usługę szycia koszul? Jak cenowo wychodzą marynarki?

Opublikowano

Odradzam szycie koszul, choć znam użytkowników forum zadowolonych z ich usług. Osobiście szyłem u nich jedną koszulę i nie jestem zadowolony z jakości wykończenia. Nie mogę się jednak wypowiadać o dopasowaniu, bo większość moich koszul RTW leży wystarczająco dobrze, więc moja potrzeba szycia w tym zakresie jest mniejsza. Co do cen marynarek sugeruję kontakt z firmą.

Opublikowano

Dopasowanie jest ok ale moja figura jest dość nietypowa. Co do wykończenia to jest gorzej niż 2 lata temu (może inna szwalnia), mniej staranne. W jednej z ostatnich koszul materiał był zaciągnięty. :evil:

A koszule robią tu (taka metka mi się ostatnio pojawiła) :arrow:http://www.facebook.com/pages/Mohiros-F ... 4074765538

I taka rada jak ktoś u nich zamawiał to powinien pamiętać swoje ostatnie zamówienie i co chce zmienić lub zażyczyć sobie coś kompletnie nowe. (ta pamięć poprzedniego zamówienia ma swoje dobre jak i złe strony :) )