Skocz do zawartości

Ocena jakości tkaniny

4inHand

Rekomendowane odpowiedzi

Ja szyłem na razie jedna i materiał wybierałem z próbnika który mieli. Ale chętnie kupił bym jakieś ciekawe tkaniny na koszule.

I komu zlecisz uszycie?

Chwilowo nikomu na razie są to rozważania czysto teoretyczne. Zresztą najpierw znalazłbym firmę/krawca który by się podjął szycia, a dopiero później składałbym zamówienie na tkaninę.

Materiały http://www.bonfantitessuti.it/our_products_13.html poleca Alden z LL. Kilka wygląda bardzo zachęcająco, m. in. mieszanka lnu z bawełną na lato, tylko problem, komu ewentualnie powierzyć ten materiał. Poza otrzymującą mieszane recenzje panią Szydlik, nie słychać o krawcach miarowych w Warszawie, którzy szyją koszule dobrze i w rozsądnych cenach...

,,Czy ktoś słyszał coś o tkaninach koszulowych oferowanych na stronie http://www.luxuryfabric.it/ ?"

Nie chciałbym nikogo zniechecać do zakupu tkanin od tego sprzedawcy ale trudno traktować ta stronę poważnie skoro trudno dowiedziec sie jakich konkretnych producentow tkaniny są sprzedawane za pośrednictwem tej strony.

Moze trudno sie dowiedziec ,ale latwo sie domyslec- tkaniny konkretnych producentow azjatyckich na 100%( w tym ok 60% chinskich,30% indyjskich a pozostale 10% Tajlandia,Pakistan ,Indonezja)

• 1 month later...
  • 8 months later...

Czy ta wełna jest gdzieś do dostania? Masz metkę?

Chodzi o to http://sklep.textilmar.pl/welny-inne-am ... 57425710fa ?

Tak, w sklepie bławatnym w którym byłem mieli chyba cztery czy pięć kolorów. Ze zdjęć jaki i z opisu można przyjąć, że rozmawiamy o tym samym materiale. Z metkami przy polskich tkaninach się jeszcze nie spotkałem. Na przywieszce przy beli był napis "ambasador" 100% wełna. Cena trochę wyższa niż w podanym przez Ciebie linku.

Urocze panie ze sklepu z bielskimi tkaninami w Bialymstoku przy Kilinskiego mowily mi iz panowie biora ambasadora na cieple, zimowe spodnie.

Obawiam się, że takie spodnie byłyby jednak mało wygodne ;)

Mam spodnie uszyte z tkaniny, którą w sklepie sprzedawcy nazywali ambasador. Z wyglądu wydaje się być tą samą tkaniną, co ta na zdjęciach. Ciężko powiedzieć, czy gramaturę ma taką samą, ale nie narzekam na komfort użytkowania. Sam materiał jest bardzo miękki, nie gniecie się. Oczywiście nie mam pewności, czy to ta sama tkanina. Dodatkowo, z tego co pamiętam, to cena była wyższa, niż ta na stronie.