kamil Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Czy szyjesz koszule na miarę? Jeśli tak, to z jakich materiałów? Sam je kupujesz (gdzie?) czy bierzesz od krawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Ja szyłem na razie jedna i materiał wybierałem z próbnika który mieli. Ale chętnie kupił bym jakieś ciekawe tkaniny na koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d_box Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Ja szyłem na razie jedna i materiał wybierałem z próbnika który mieli. Ale chętnie kupił bym jakieś ciekawe tkaniny na koszule.I komu zlecisz uszycie? Chwilowo nikomu na razie są to rozważania czysto teoretyczne. Zresztą najpierw znalazłbym firmę/krawca który by się podjął szycia, a dopiero później składałbym zamówienie na tkaninę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 21 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Zawsze warto wzorowac sie na najlepszych rozwiazaniach,osobiscie poprosilem o skopiowanie rozwiazan z koszuli Barba Napoli, wyszlo to calkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 28 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2012 Materiały http://www.bonfantitessuti.it/our_products_13.html poleca Alden z LL. Kilka wygląda bardzo zachęcająco, m. in. mieszanka lnu z bawełną na lato, tylko problem, komu ewentualnie powierzyć ten materiał. Poza otrzymującą mieszane recenzje panią Szydlik, nie słychać o krawcach miarowych w Warszawie, którzy szyją koszule dobrze i w rozsądnych cenach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 1 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2012 ,,Czy ktoś słyszał coś o tkaninach koszulowych oferowanych na stronie http://www.luxuryfabric.it/ ?" Nie chciałbym nikogo zniechecać do zakupu tkanin od tego sprzedawcy ale trudno traktować ta stronę poważnie skoro trudno dowiedziec sie jakich konkretnych producentow tkaniny są sprzedawane za pośrednictwem tej strony. Moze trudno sie dowiedziec ,ale latwo sie domyslec- tkaniny konkretnych producentow azjatyckich na 100%( w tym ok 60% chinskich,30% indyjskich a pozostale 10% Tajlandia,Pakistan ,Indonezja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Czy ktoś miał do czynienia z Bielską wełną opisaną jako "smokingówka" ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Czy ktoś miał do czynienia z Bielską wełną opisaną jako "smokingówka" ?To krepa. Material ladny. Ma dwie pary spodni z tego. Te starsze troche gorsze - mechaca sie w kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Kojarzyłem krepę z zupelnie innym materiałem. Jest plan uszycia z niej marynarki - zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dżemik Napisano 27 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2012 Już sobie wyobrażam jaka śliczna będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Panowie czy któryś z Was ma lub miał coś uszytego z Bielskiej wełny płaszczowej o nazwie "ambasador" ? Jak się sprawuje ten materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Panowie czy któryś z Was ma lub miał coś uszytego z Bielskiej wełny płaszczowej o nazwie "ambasador" ? Jak się sprawuje ten materiał ? Czy ta wełna jest gdzieś do dostania? Masz metkę? Chodzi o to http://sklep.textilmar.pl/welny-inne-am ... 57425710fa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Panowie czy któryś z Was ma lub miał coś uszytego z Bielskiej wełny płaszczowej o nazwie "ambasador" ? Jak się sprawuje ten materiał ?Urocze panie ze sklepu z bielskimi tkaninami w Bialymstoku przy Kilinskiego mowily mi iz panowie biora ambasadora na cieple, zimowe spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Czy ta wełna jest gdzieś do dostania? Masz metkę? Chodzi o to http://sklep.textilmar.pl/welny-inne-am ... 57425710fa ? Tak, w sklepie bławatnym w którym byłem mieli chyba cztery czy pięć kolorów. Ze zdjęć jaki i z opisu można przyjąć, że rozmawiamy o tym samym materiale. Z metkami przy polskich tkaninach się jeszcze nie spotkałem. Na przywieszce przy beli był napis "ambasador" 100% wełna. Cena trochę wyższa niż w podanym przez Ciebie linku. Urocze panie ze sklepu z bielskimi tkaninami w Bialymstoku przy Kilinskiego mowily mi iz panowie biora ambasadora na cieple, zimowe spodnie. Obawiam się, że takie spodnie byłyby jednak mało wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Byc moze. Niektorzy wola poswiecic wygode na komfort termiczny. A w Polsce sa regiony cieplejsze i zimniejsze. Zreszta z takiego materialu nie szyja dopasowanych spodni, z nogawkami do kostki, 17cm dolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Mam spodnie uszyte z tkaniny, którą w sklepie sprzedawcy nazywali ambasador. Z wyglądu wydaje się być tą samą tkaniną, co ta na zdjęciach. Ciężko powiedzieć, czy gramaturę ma taką samą, ale nie narzekam na komfort użytkowania. Sam materiał jest bardzo miękki, nie gniecie się. Oczywiście nie mam pewności, czy to ta sama tkanina. Dodatkowo, z tego co pamiętam, to cena była wyższa, niż ta na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 Mam spodnie uszyte z materiału płaszczowego, ciepłe, pancerne, nie do zdarcia, dopasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi