torunianin Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Czy ktoś z Was wie, gdzie w Warszawie lub w jakimś sklepie online można dostać dobrej jakości bawełnę na spodnie? Sprawdzalem Orla, ale nic nie ma, co by się nadawało. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Kiedyś w sklepie w Landzie mieli, ale dawno tam nie byłem, więc nie wiem jak jest teraz. Cytuj
torunianin Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dzięki. Nikt inny nie znalazł miejsca w Waw lub sieci, gdzie można kupić dobrą bawełnę? Cytuj
Üxküll Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dzięki. Nikt inny nie znalazł miejsca w Waw lub sieci, gdzie można kupić dobrą bawełnę? Najlepiej u źródła: http://www.made-in-china.com/Textile-Ca ... otton.html Cytuj
torunianin Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Cytuj
pirat Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zamowilem dla kolegi od zakiego kilka roznych, m.in.piekny rozowy. Sam zamowie oczoj...bny czerwony i jeszcze bardziej jaskrwy zielony, do marynarki klubowej jak znalazl Cytuj
Üxküll Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Jakiś czas temu zamówiłem sztruksową bawełnę z próbnika Corduroy Hardy z Huddersfield od zakiego (czarną, haters gonna hate) i jakościowo jest naprawdę super, polecam (oczywiście to się tyczy tych, którzy polują na sztruks). Oczywiście materiał stanowczo na chłodniejsze dni Cytuj
+Immune+ Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2012 Kiedyś ten potentat sprzedawał tkaniny bawełniane na spodnie. Sugeruję wysłać email z pytaniem, bo zarówno jakość, jak i cena wypadają bardzo korzystnie, zwłaszcza w przypadku tkanin koszulowych: http://www.soktas.com.tr/ Cytuj
p_b Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. + alibaba.com Jezeli ktos znajdzie cos ciekawego odnosnie tkanin (i zainteresuje to rowniez mnie), moge podjechac i sprawidzic "na zywo" jezeli siedziba jest w prowincjach wokol Szanghaju. Cytuj
torunianin Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Z tego co się orientuje to na alibabie nie sprzedadzą mi raczej 1-2 metrów... Cytuj
torunianin Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Znowu okazało się, że jak trwoga to do Klanandson. Wybrałem kilka ciekawych materiałów. Wyglądają obiecująco. Zobaczymy jak będą się nosić... Cytuj
The Kozlow Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 W Merino mają bawełnę holland&sherry - droga jak skurczybyk, ale jest! Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Byłem wczoraj w Landzie - bawełny mają podstawowe kolory 90zł/m2. Materiały podszewkowe nudne. Na przełomie marca i kwietnia mają mieć dużą dostawę - podobno więcej kolorów. Dostałem również cynk do hurtowni Antex na Cybernetyki. Podobno niezła jakość i tanio - nie wiem, co sądzić o takich słowach i na ile im wierzyć, ale się przekonam. Sprzedają małe ilości. http://www.antex.com.pl/ Cytuj
The Kozlow Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 Ile za m2? ~350zł na zamówienie Cytuj
kamil Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2012 Ile za m2?~350zł na zamówienie Jaja sobie robią? Cytuj
The Kozlow Opublikowano 8 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2012 Ile za m2?~350zł na zamówienie Jaja sobie robią? To nie kwestia cen marży Merino to cen Holland&Sherry. Cytuj
torunianin Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Podbijam temat. Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci? Cytuj
kamil Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Podbijam temat. Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci? Zaki ma duży wybór takich tkanin i to różnego rodzaju, m. in. gabardyna, cavalry twill, sztruks. Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Dzisiaj byłem w sklepie na Górnośląskiej 1 w Warszawie. Generalnie, wrażenia bardzo pozytywne. Mają duży wybór tkanin z tych nas interesujących, to znaczy, lepszych jakościowo. Sprzedawczyni całkiem zorientowana w temacie, rozróżnia skrętność i gramaturę, potrafi podać producenta tkaniny. Jest czysty kaszmir, jest cupro, jest naprawdę dużo próbników z możliwością indywidualnego sprowadzenia. Jest sporo końcówek beli, dzięki temu przecenionych. Sam kupiłem dwa kawałki bawełny na spodnie. Wyprodukowane dla Marlboro Classic, a więc firma solidna, fajna, mięsista bawełna, twill. Spory wybór kolorów, powiedziałbym w kategorii "dla dandysa bez szaleństw". Czyli prócz szarości i beży znajdziemy błękitny, buraczkowy, miodowy, ale już nie jaskrawozielony lub pomarańczowy. Ceny 60-80 zł za mb. Generalnie, jeśli ktoś myśli o uszyciu chinosów, warto udać się na Górnośląską. Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Pani przeżyje w szok. Hmm ? Swoją drogą, kiedyś zadałem tu pytanie o gramaturę bawełny. Teraz mogę sobie odpowiedzieć sam, że gramatura mojej bawełny, z tych grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem! Cytuj
Bartek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 W ciągu następnych kilku dni zjawi się paru wymagających klientów po bawełnę na spodnie. Ciężko będzie jej wyjaśnić skąd takie zagęszczenie, do tej pory nic takiego nie miało miejsca. Cytuj
pirat Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 ...grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem!Tez bym sie zdziwil. Ciekawe jak okreslic moleskin 620gram... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi