torunianin Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Czy ktoś z Was wie, gdzie w Warszawie lub w jakimś sklepie online można dostać dobrej jakości bawełnę na spodnie? Sprawdzalem Orla, ale nic nie ma, co by się nadawało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Kiedyś w sklepie w Landzie mieli, ale dawno tam nie byłem, więc nie wiem jak jest teraz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Dzięki. Nikt inny nie znalazł miejsca w Waw lub sieci, gdzie można kupić dobrą bawełnę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Dzięki. Nikt inny nie znalazł miejsca w Waw lub sieci, gdzie można kupić dobrą bawełnę? Najlepiej u źródła: http://www.made-in-china.com/Textile-Ca ... otton.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted January 20, 2012 Author Report Share Posted January 20, 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Zamowilem dla kolegi od zakiego kilka roznych, m.in.piekny rozowy. Sam zamowie oczoj...bny czerwony i jeszcze bardziej jaskrwy zielony, do marynarki klubowej jak znalazl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Jakiś czas temu zamówiłem sztruksową bawełnę z próbnika Corduroy Hardy z Huddersfield od zakiego (czarną, haters gonna hate) i jakościowo jest naprawdę super, polecam (oczywiście to się tyczy tych, którzy polują na sztruks). Oczywiście materiał stanowczo na chłodniejsze dni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Kiedyś ten potentat sprzedawał tkaniny bawełniane na spodnie. Sugeruję wysłać email z pytaniem, bo zarówno jakość, jak i cena wypadają bardzo korzystnie, zwłaszcza w przypadku tkanin koszulowych: http://www.soktas.com.tr/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_b Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. + alibaba.com Jezeli ktos znajdzie cos ciekawego odnosnie tkanin (i zainteresuje to rowniez mnie), moge podjechac i sprawidzic "na zywo" jezeli siedziba jest w prowincjach wokol Szanghaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 Z tego co się orientuje to na alibabie nie sprzedadzą mi raczej 1-2 metrów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Znowu okazało się, że jak trwoga to do Klanandson. Wybrałem kilka ciekawych materiałów. Wyglądają obiecująco. Zobaczymy jak będą się nosić... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kozlow Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 W Merino mają bawełnę holland&sherry - droga jak skurczybyk, ale jest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Ile za m2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Byłem wczoraj w Landzie - bawełny mają podstawowe kolory 90zł/m2. Materiały podszewkowe nudne. Na przełomie marca i kwietnia mają mieć dużą dostawę - podobno więcej kolorów. Dostałem również cynk do hurtowni Antex na Cybernetyki. Podobno niezła jakość i tanio - nie wiem, co sądzić o takich słowach i na ile im wierzyć, ale się przekonam. Sprzedają małe ilości. http://www.antex.com.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kozlow Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Ile za m2? ~350zł na zamówienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Ile za m2?~350zł na zamówienie Jaja sobie robią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kozlow Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Ile za m2?~350zł na zamówienie Jaja sobie robią? To nie kwestia cen marży Merino to cen Holland&Sherry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted September 3, 2012 Author Report Share Posted September 3, 2012 Podbijam temat. Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 Podbijam temat. Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci? Zaki ma duży wybór takich tkanin i to różnego rodzaju, m. in. gabardyna, cavalry twill, sztruks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Dzisiaj byłem w sklepie na Górnośląskiej 1 w Warszawie. Generalnie, wrażenia bardzo pozytywne. Mają duży wybór tkanin z tych nas interesujących, to znaczy, lepszych jakościowo. Sprzedawczyni całkiem zorientowana w temacie, rozróżnia skrętność i gramaturę, potrafi podać producenta tkaniny. Jest czysty kaszmir, jest cupro, jest naprawdę dużo próbników z możliwością indywidualnego sprowadzenia. Jest sporo końcówek beli, dzięki temu przecenionych. Sam kupiłem dwa kawałki bawełny na spodnie. Wyprodukowane dla Marlboro Classic, a więc firma solidna, fajna, mięsista bawełna, twill. Spory wybór kolorów, powiedziałbym w kategorii "dla dandysa bez szaleństw". Czyli prócz szarości i beży znajdziemy błękitny, buraczkowy, miodowy, ale już nie jaskrawozielony lub pomarańczowy. Ceny 60-80 zł za mb. Generalnie, jeśli ktoś myśli o uszyciu chinosów, warto udać się na Górnośląską. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Pani przeżyje w szok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Pani przeżyje w szok. Hmm ? Swoją drogą, kiedyś zadałem tu pytanie o gramaturę bawełny. Teraz mogę sobie odpowiedzieć sam, że gramatura mojej bawełny, z tych grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 W ciągu następnych kilku dni zjawi się paru wymagających klientów po bawełnę na spodnie. Ciężko będzie jej wyjaśnić skąd takie zagęszczenie, do tej pory nic takiego nie miało miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 ...grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem!Tez bym sie zdziwil. Ciekawe jak okreslic moleskin 620gram... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts