Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu zamówiłem sztruksową bawełnę z próbnika Corduroy Hardy z Huddersfield od zakiego (czarną, haters gonna hate) i jakościowo jest naprawdę super, polecam (oczywiście to się tyczy tych, którzy polują na sztruks). Oczywiście materiał stanowczo na chłodniejsze dni

Opublikowano

Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał?

Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. :)

+ alibaba.com :D

Jezeli ktos znajdzie cos ciekawego odnosnie tkanin (i zainteresuje to rowniez mnie), moge podjechac i sprawidzic "na zywo" jezeli siedziba jest w prowincjach wokol Szanghaju.

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem wczoraj w Landzie - bawełny mają podstawowe kolory 90zł/m2. Materiały podszewkowe nudne. Na przełomie marca i kwietnia mają mieć dużą dostawę - podobno więcej kolorów.

Dostałem również cynk do hurtowni Antex na Cybernetyki. Podobno niezła jakość i tanio - nie wiem, co sądzić o takich słowach i na ile im wierzyć, ale się przekonam. Sprzedają małe ilości.

http://www.antex.com.pl/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podbijam temat.

Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci?

Zaki ma duży wybór takich tkanin i to różnego rodzaju, m. in. gabardyna, cavalry twill, sztruks.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzisiaj byłem w sklepie na Górnośląskiej 1 w Warszawie. Generalnie, wrażenia bardzo pozytywne. Mają duży wybór tkanin z tych nas interesujących, to znaczy, lepszych jakościowo. Sprzedawczyni całkiem zorientowana w temacie, rozróżnia skrętność i gramaturę, potrafi podać producenta tkaniny. Jest czysty kaszmir, jest cupro, jest naprawdę dużo próbników z możliwością indywidualnego sprowadzenia. Jest sporo końcówek beli, dzięki temu przecenionych.

Sam kupiłem dwa kawałki bawełny na spodnie. Wyprodukowane dla Marlboro Classic, a więc firma solidna, fajna, mięsista bawełna, twill. Spory wybór kolorów, powiedziałbym w kategorii "dla dandysa bez szaleństw". Czyli prócz szarości i beży znajdziemy błękitny, buraczkowy, miodowy, ale już nie jaskrawozielony lub pomarańczowy. Ceny 60-80 zł za mb. Generalnie, jeśli ktoś myśli o uszyciu chinosów, warto udać się na Górnośląską.

Opublikowano

Pani przeżyje w szok.

Hmm :twisted: ?

Swoją drogą, kiedyś zadałem tu pytanie o gramaturę bawełny. Teraz mogę sobie odpowiedzieć sam, że gramatura mojej bawełny, z tych grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem!