torunianin Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Czy ktoś z Was wie, gdzie w Warszawie lub w jakimś sklepie online można dostać dobrej jakości bawełnę na spodnie? Sprawdzalem Orla, ale nic nie ma, co by się nadawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 Kiedyś w sklepie w Landzie mieli, ale dawno tam nie byłem, więc nie wiem jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 18 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2012 Dzięki. Nikt inny nie znalazł miejsca w Waw lub sieci, gdzie można kupić dobrą bawełnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Dzięki. Nikt inny nie znalazł miejsca w Waw lub sieci, gdzie można kupić dobrą bawełnę? Najlepiej u źródła: http://www.made-in-china.com/Textile-Ca ... otton.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 20 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Zamowilem dla kolegi od zakiego kilka roznych, m.in.piekny rozowy. Sam zamowie oczoj...bny czerwony i jeszcze bardziej jaskrwy zielony, do marynarki klubowej jak znalazl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Jakiś czas temu zamówiłem sztruksową bawełnę z próbnika Corduroy Hardy z Huddersfield od zakiego (czarną, haters gonna hate) i jakościowo jest naprawdę super, polecam (oczywiście to się tyczy tych, którzy polują na sztruks). Oczywiście materiał stanowczo na chłodniejsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Kiedyś ten potentat sprzedawał tkaniny bawełniane na spodnie. Sugeruję wysłać email z pytaniem, bo zarówno jakość, jak i cena wypadają bardzo korzystnie, zwłaszcza w przypadku tkanin koszulowych: http://www.soktas.com.tr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Korzystałeś z tego albo znasz kogoś kto korzystał? Nie, bawełniane czy wełniane tkaniny mnie nie interesowały, ale parę innych rzeczy ściągnąłem, korzystając z tej strony. + alibaba.com Jezeli ktos znajdzie cos ciekawego odnosnie tkanin (i zainteresuje to rowniez mnie), moge podjechac i sprawidzic "na zywo" jezeli siedziba jest w prowincjach wokol Szanghaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Z tego co się orientuje to na alibabie nie sprzedadzą mi raczej 1-2 metrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 21 Luty 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2012 Znowu okazało się, że jak trwoga to do Klanandson. Wybrałem kilka ciekawych materiałów. Wyglądają obiecująco. Zobaczymy jak będą się nosić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 W Merino mają bawełnę holland&sherry - droga jak skurczybyk, ale jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 6 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Ile za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 Byłem wczoraj w Landzie - bawełny mają podstawowe kolory 90zł/m2. Materiały podszewkowe nudne. Na przełomie marca i kwietnia mają mieć dużą dostawę - podobno więcej kolorów. Dostałem również cynk do hurtowni Antex na Cybernetyki. Podobno niezła jakość i tanio - nie wiem, co sądzić o takich słowach i na ile im wierzyć, ale się przekonam. Sprzedają małe ilości. http://www.antex.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Ile za m2? ~350zł na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 7 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2012 Ile za m2?~350zł na zamówienie Jaja sobie robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 8 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2012 Ile za m2?~350zł na zamówienie Jaja sobie robią? To nie kwestia cen marży Merino to cen Holland&Sherry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Podbijam temat. Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 3 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Podbijam temat. Może macie jakieś nowe źródła dobrych bawełnianych tkanin? Może coś w sieci? Zaki ma duży wybór takich tkanin i to różnego rodzaju, m. in. gabardyna, cavalry twill, sztruks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Dzisiaj byłem w sklepie na Górnośląskiej 1 w Warszawie. Generalnie, wrażenia bardzo pozytywne. Mają duży wybór tkanin z tych nas interesujących, to znaczy, lepszych jakościowo. Sprzedawczyni całkiem zorientowana w temacie, rozróżnia skrętność i gramaturę, potrafi podać producenta tkaniny. Jest czysty kaszmir, jest cupro, jest naprawdę dużo próbników z możliwością indywidualnego sprowadzenia. Jest sporo końcówek beli, dzięki temu przecenionych. Sam kupiłem dwa kawałki bawełny na spodnie. Wyprodukowane dla Marlboro Classic, a więc firma solidna, fajna, mięsista bawełna, twill. Spory wybór kolorów, powiedziałbym w kategorii "dla dandysa bez szaleństw". Czyli prócz szarości i beży znajdziemy błękitny, buraczkowy, miodowy, ale już nie jaskrawozielony lub pomarańczowy. Ceny 60-80 zł za mb. Generalnie, jeśli ktoś myśli o uszyciu chinosów, warto udać się na Górnośląską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Pani przeżyje w szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Pani przeżyje w szok. Hmm ? Swoją drogą, kiedyś zadałem tu pytanie o gramaturę bawełny. Teraz mogę sobie odpowiedzieć sam, że gramatura mojej bawełny, z tych grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 W ciągu następnych kilku dni zjawi się paru wymagających klientów po bawełnę na spodnie. Ciężko będzie jej wyjaśnić skąd takie zagęszczenie, do tej pory nic takiego nie miało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 ...grubszych, zimowych, to 280 g/m2, a drugiej - 320 g/m2. Naprawdę się zdziwiłem!Tez bym sie zdziwil. Ciekawe jak okreslic moleskin 620gram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi