Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na co dzień mieszkam w Anglii i często zaopatruję się w ubrania od Charlesa Tyrwhitta. Aktualnie na weekend jestem w Polsce i w międzyczasie chciałem sobie coś zamówić na stronie CT na przyszły tydzień (jak będę z powrotem w UK). Ich strona ustawiła mi się automatycznie na złotówki i ku mojemu zdziwieniu, wszystkie ceny są praktycznie 40% niższe niż w GBP. Czy to jakiś bug w mojej przeglądarce czy faktycznie CT wysyła swój towar do Polski po tak diametralnie niższych cenach?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Polityka cenowa CT jest bardzo dynamiczna i właściwie nieodgadniona :) mieszkając w UK miałem zupełnie odwrotne wrażenie i kupowałem koszule o wiele taniej nie ta "standardowa" polska cena.

Opublikowano

Też myślałem, że tak właśnie jest. Dlatego tym większe moje zdziwienie.

Pierwsza z brzegu koszula. I tak jest praktycznie z każdym produktem.

qDiBs8J.png

Chyba będę po prostu zamawiał ubrania do Polski i prosił kogoś z rodziny żeby mi odsyłał do UK. To nie jest w końcu 5% czy 10% tylko 40-50%!

Opublikowano

Przecież to oczywiste z Chin, Indii ,Wietnamu czy innych ciepłych krajów gdzie głodne dzieci szyja to badziewie  jest do Polski bliżej niż do UK.Mniejszy dystans i niższe koszty transportu przekładają się na tańszy wyrób koszulopodobny.

Opublikowano
W dniu 19.11.2019 o 06:29, mayor napisał:

Przecież to oczywiste z Chin, Indii ,Wietnamu czy innych ciepłych krajów gdzie głodne dzieci szyja to badziewie  jest do Polski bliżej niż do UK.Mniejszy dystans i niższe koszty transportu przekładają się na tańszy wyrób koszulopodobny.

Albo wełna z odzysku, tak jak każdy sweter "wełniany" poniżej 500-600zł.

Opublikowano
1 godzinę temu, Stasiak napisał:

Albo wełna z odzysku, tak jak każdy sweter "wełniany" poniżej 500-600zł.

Czy aby na pewno? Wełna to nie jest mityczny, luksusowy produkt (tylko marketingowcy z sieciówek starają się w nas wyrobić taki pogląd - "wełna uuu panie, w tym to tylko lord chodzi, a tu mamy super akryl"). Oryginalne swetry z Aran kosztują 80 funtów, a są wykonane z "pure new wool".

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeżeli chodzi o recykling wełny to być może nie każdy zdaje sobie sprawę ale większość tkanin garniturowych jest produkowana z udziałem włókien z recyklingu i to nawet w renomowanych tkalniach . Liderem w recyklingu wełny są tkalnie włoskie.Ja nie widzę w tym nic złego, przeciwnie jest to działanie pozytywne z korzyścią dla środowiska naturalnego.Nie ma także powodu żeby takich materiałów unikać, gdyż są to pełnowartościowe produkty o parametrach zbliżonych do virgin wool a nierzadko lepszych. Zabobony i gusła nie powinny być ważniejsze niż przyszłość planety.Natomiast miejsce dla dzieci to jest szkoła a nie k***a  szwalnia Esquela

• Oceniam pozytywnie 5