mpc Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Witam, Na co dzień mieszkam w Anglii i często zaopatruję się w ubrania od Charlesa Tyrwhitta. Aktualnie na weekend jestem w Polsce i w międzyczasie chciałem sobie coś zamówić na stronie CT na przyszły tydzień (jak będę z powrotem w UK). Ich strona ustawiła mi się automatycznie na złotówki i ku mojemu zdziwieniu, wszystkie ceny są praktycznie 40% niższe niż w GBP. Czy to jakiś bug w mojej przeglądarce czy faktycznie CT wysyła swój towar do Polski po tak diametralnie niższych cenach? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 15 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Polityka cenowa CT jest bardzo dynamiczna i właściwie nieodgadniona mieszkając w UK miałem zupełnie odwrotne wrażenie i kupowałem koszule o wiele taniej nie ta "standardowa" polska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpc Napisano 15 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2019 Też myślałem, że tak właśnie jest. Dlatego tym większe moje zdziwienie. Pierwsza z brzegu koszula. I tak jest praktycznie z każdym produktem. Chyba będę po prostu zamawiał ubrania do Polski i prosił kogoś z rodziny żeby mi odsyłał do UK. To nie jest w końcu 5% czy 10% tylko 40-50%! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 16 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2019 Nie byłbym tego taki pewny, te przeliczniki nie są bardzo wiarygodne i o tym ile zakupy kosztowały (i jaki był przelicznik) dowiadujesz się na wyciągu z karty kredytowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpc Napisano 18 Listopad 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2019 Sprawa rozwiązana. Jestem już w UK i ceny są normalne. Najwyraźniej mają jakieś dziwne ustawienia regionalne... Przepraszam za zamieszanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Przecież to oczywiste z Chin, Indii ,Wietnamu czy innych ciepłych krajów gdzie głodne dzieci szyja to badziewie jest do Polski bliżej niż do UK.Mniejszy dystans i niższe koszty transportu przekładają się na tańszy wyrób koszulopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 W dniu 19.11.2019 o 06:29, mayor napisał: Przecież to oczywiste z Chin, Indii ,Wietnamu czy innych ciepłych krajów gdzie głodne dzieci szyja to badziewie jest do Polski bliżej niż do UK.Mniejszy dystans i niższe koszty transportu przekładają się na tańszy wyrób koszulopodobny. Albo wełna z odzysku, tak jak każdy sweter "wełniany" poniżej 500-600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 1 godzinę temu, Stasiak napisał: Albo wełna z odzysku, tak jak każdy sweter "wełniany" poniżej 500-600zł. Czy aby na pewno? Wełna to nie jest mityczny, luksusowy produkt (tylko marketingowcy z sieciówek starają się w nas wyrobić taki pogląd - "wełna uuu panie, w tym to tylko lord chodzi, a tu mamy super akryl"). Oryginalne swetry z Aran kosztują 80 funtów, a są wykonane z "pure new wool". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 2 godziny temu, Stasiak napisał: Albo wełna z odzysku, tak jak każdy sweter "wełniany" poniżej 500-600zł. Nie wiem czy to prowokacja lub po prostu ignorancja, ale na pewno brednie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 Jeżeli chodzi o recykling wełny to być może nie każdy zdaje sobie sprawę ale większość tkanin garniturowych jest produkowana z udziałem włókien z recyklingu i to nawet w renomowanych tkalniach . Liderem w recyklingu wełny są tkalnie włoskie.Ja nie widzę w tym nic złego, przeciwnie jest to działanie pozytywne z korzyścią dla środowiska naturalnego.Nie ma także powodu żeby takich materiałów unikać, gdyż są to pełnowartościowe produkty o parametrach zbliżonych do virgin wool a nierzadko lepszych. Zabobony i gusła nie powinny być ważniejsze niż przyszłość planety.Natomiast miejsce dla dzieci to jest szkoła a nie k***a szwalnia Esquela 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 Każdemu, kto sądzi, że włoskie szwalnie takie święte polecam książkę R. Saviano „Gomorra”...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi