Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś otrzymałem telefon od Pana Trzaski ze smoking został już uszyty - z tym się jeszcze nie spotkałem przy bespoke ze I miara wystarczy do uszycia zwłaszcza marynarki.  Odbieram w następną sobotę. 

Opublikowano
Godzinę temu, pirat napisał:

Moim zdaniem, bardzo prywatnym, coś jest nie tak z proporcjami. Nie podoba mi się 2x1, na tej wysokości, w zestawieniu z tą szerokością i długością klap. 

Dzięki za opinię, wpatruję się w ten smoking i szczerze powiem, że nie widzę dysonansu między zapięciem a klapami.  Być może klapy o 1 cm węższe (te mają 10,5 cm) byłyby lepsze, ale takie z kolei bardzo dobrze wyglądają z muchą. 

Smoking uważam za bardzo udany,  ale będę pamiętał o uwagach przy kolejnym smokingu za jakieś 2 lata (tez dwurzędowy z klapami w szpic). Dzięki za zainteresowanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@phantom  dla mnie bardzo udany smoking, aczkolwiek kombinacja dwurzędowej marynarki z kołnierzem szalowym czyni go nieco unikatem. Zdjęcie powyższe pokazuje, że może to wyglądać dobrze. Należy go tylko nosić z taką oczywistością jak właściciel powyżej, to nikt nie będzie mierzył szerokości klap, czy wysokości guzików (oprócz forum, bo od tego jest :-D).  Gratuluję projektu!

Pomysł z następnym smokingiem o wzorcu bardziej klasycznym uważam za bardzo dobry. :-D

Opublikowano
2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał:

@phantom  dla mnie bardzo udany smoking, aczkolwiek kombinacja dwurzędowej marynarki z kołnierzem szalowym czyni go nieco unikatem. Zdjęcie powyższe pokazuje, że może to wyglądać dobrze. Należy go tylko nosić z taką oczywistością jak właściciel powyżej, to nikt nie będzie mierzył szerokości klap, czy wysokości guzików (oprócz forum, bo od tego jest :-D).  Gratuluję projektu!

Pomysł z następnym smokingiem o wzorcu bardziej klasycznym uważam za bardzo dobry. :-D

Dziekuje bardzo za pochlebna opinie. Na poczatku projekt zakladal dwurzedowa marynarke 6x2 z klapami ostrymi (cos na ksztalt projektu Toma Forda), jednak kiedy (chyba kolega @maciato) wkleil zdjecie powyzszego smokingu Zaremby, zmienilem zdanie. Zastanawialem sie tylko czy guziki maja byc 4x1 czy 2x1 I ostatecznie wspolnie z panama z Gest Mody uznalismy, ze 2 dodatkowe guziki nie sa potrzebne. Wesele 10 czerwca - zobaczymy jaki bedzie odbior:) Mnie zarowno final projektu i wspolpraca z krawcami bardzo mi odpowiadala.

Ciekawostka: w smoking ramiona nie maja zadnego wypelnienia i wygladaja bardzo dobrze, wczoraj przerabialem marynarke od p. Basia z Lodzi i kiedy zobaczylem ile poduch jest wszytych w ramionach, zlapalem sie za glowe (mimo, ze zawsze prosilem o minimalne wypelnienie).

Kilka zamowien czeka w kolejce, ale klasyczny smoking rowniez znajdzie sie na liscie:)

Opublikowano
4 godziny temu, Midlife-Crisis napisał:

U Zaremby też?

Mankiety też. Klapy natomiast bardziej mi się podobają. Różnica kroju jest niewielka, może też wynikać z dopasowania do sylwetki, ale wg mnie w efekcie finalnym daje już zauważalna różnicę. IMHO u Phantoma daje to efekt zbyt "ciężkiego" dołu klap. Wziąłem inne zdjęcie Zaremby, zestawiłem oba, w ramach moich ubogich umiejętności graficznych zsepizowałem ;-) , żeby mnie połysk nie mylił i dalej uważam, że jest różnica. 

• Oceniam pozytywnie 2