Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 11 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2017 I przymiarka smokingu. Choć na początku myślałem o klapach ostrych to ostatecznie zdecydowałem się na kołnierz szalowy. I to był dobry wybór tym bardziej, że zewnętrzna klapa będzie jeszcze wydłużona aż do samego zapięcia (chyba jednak 2x1). Jedwab na klapy i na lampasy - Loro Piana z zasobów krawców..Konstrukcja lekka pacha płytka, rękawy z lekkim con rollino, ramiona absolutnie bez żadnych wypełnień. Podszewka bordowa bemberg, rękawy zakończone jedwabnym mankietem. Z tyłu na razie 2 rozcięcie, mam zdecydować czy zaszywamy czy zostawiamy. Spodnie oczywiście na szelki z bocznymi regulatorami. Sprawdziło się to, że panowie juz na I przymiarce doczepiają rękawy. Za około 2 tygodnie II przymiarka. Zdjęcia : 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Dziś otrzymałem telefon od Pana Trzaski ze smoking został już uszyty - z tym się jeszcze nie spotkałem przy bespoke ze I miara wystarczy do uszycia zwłaszcza marynarki. Odbieram w następną sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Jak już na pierwszej był i kołnierz i rękawy i nie trzeba było robić dużych zmian to da się. Szczególnie przy doświadczeniu panów z Gest Mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Taką też dostałem odpowiedź - zobaczymy jak Panowie poradzili sobie ze szczegółami np wszyciem con rollino czy jedwabnymi mankietami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 Wszycie con rollino to akurat nazjwyklejszy sposób wszycia rękawa tylko z włoską nazwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 25 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 No nie wiem trzeba chyba ocenić jak wysoko mają być podniesione rękawy względem ramion. Takiego con rollino bym nie zaakceptował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Bardzo ładnie sie zapowiada! Przy zapięciu 2x1 zrobiłbym troszkę węższe klapy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 1 Kwiecień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Smoking również dziś odebrany. Nie zdążyłem jeszcze pooglądać wszystkich zdjęć, ale czułem się w smokingu bardzo dobrze. W stosunku do I przymiarki Panowie powiekszyli dekolt, wydluzyli klapę i dodali jedwab na mankietach. Ostatecznie zdecydowaliśmy o zapięciu 2x1. Marynarka jest ładnie wytaliowana, guziki przy mankietach odpinane, dziurki obszyte ręcznie. Spodnie podobnie jak we wzór tartanowy idealne. Zdjęcia: 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Klasa! Piękny smoking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 2 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Moim zdaniem, bardzo prywatnym, coś jest nie tak z proporcjami. Nie podoba mi się 2x1, na tej wysokości, w zestawieniu z tą szerokością i długością klap. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Godzinę temu, pirat napisał: Moim zdaniem, bardzo prywatnym, coś jest nie tak z proporcjami. Nie podoba mi się 2x1, na tej wysokości, w zestawieniu z tą szerokością i długością klap. Dzięki za opinię, wpatruję się w ten smoking i szczerze powiem, że nie widzę dysonansu między zapięciem a klapami. Być może klapy o 1 cm węższe (te mają 10,5 cm) byłyby lepsze, ale takie z kolei bardzo dobrze wyglądają z muchą. Smoking uważam za bardzo udany, ale będę pamiętał o uwagach przy kolejnym smokingu za jakieś 2 lata (tez dwurzędowy z klapami w szpic). Dzięki za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 Mankiety IMHO pomyłka. Kształt klap też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 4 godziny temu, Boruta napisał: Mankiety IMHO pomyłka. Kształt klap też. U Zaremby też? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 @phantom dla mnie bardzo udany smoking, aczkolwiek kombinacja dwurzędowej marynarki z kołnierzem szalowym czyni go nieco unikatem. Zdjęcie powyższe pokazuje, że może to wyglądać dobrze. Należy go tylko nosić z taką oczywistością jak właściciel powyżej, to nikt nie będzie mierzył szerokości klap, czy wysokości guzików (oprócz forum, bo od tego jest ). Gratuluję projektu! Pomysł z następnym smokingiem o wzorcu bardziej klasycznym uważam za bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 9 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: @phantom dla mnie bardzo udany smoking, aczkolwiek kombinacja dwurzędowej marynarki z kołnierzem szalowym czyni go nieco unikatem. Zdjęcie powyższe pokazuje, że może to wyglądać dobrze. Należy go tylko nosić z taką oczywistością jak właściciel powyżej, to nikt nie będzie mierzył szerokości klap, czy wysokości guzików (oprócz forum, bo od tego jest ). Gratuluję projektu! Pomysł z następnym smokingiem o wzorcu bardziej klasycznym uważam za bardzo dobry. Dziekuje bardzo za pochlebna opinie. Na poczatku projekt zakladal dwurzedowa marynarke 6x2 z klapami ostrymi (cos na ksztalt projektu Toma Forda), jednak kiedy (chyba kolega @maciato) wkleil zdjecie powyzszego smokingu Zaremby, zmienilem zdanie. Zastanawialem sie tylko czy guziki maja byc 4x1 czy 2x1 I ostatecznie wspolnie z panama z Gest Mody uznalismy, ze 2 dodatkowe guziki nie sa potrzebne. Wesele 10 czerwca - zobaczymy jaki bedzie odbior:) Mnie zarowno final projektu i wspolpraca z krawcami bardzo mi odpowiadala. Ciekawostka: w smoking ramiona nie maja zadnego wypelnienia i wygladaja bardzo dobrze, wczoraj przerabialem marynarke od p. Basia z Lodzi i kiedy zobaczylem ile poduch jest wszytych w ramionach, zlapalem sie za glowe (mimo, ze zawsze prosilem o minimalne wypelnienie). Kilka zamowien czeka w kolejce, ale klasyczny smoking rowniez znajdzie sie na liscie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 9 Maj 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 6 godzin temu, Boruta napisał: Mankiety IMHO pomyłka. Kształt klap też. Kazdy ma prawo do swojej HO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 4 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: U Zaremby też? Mankiety też. Klapy natomiast bardziej mi się podobają. Różnica kroju jest niewielka, może też wynikać z dopasowania do sylwetki, ale wg mnie w efekcie finalnym daje już zauważalna różnicę. IMHO u Phantoma daje to efekt zbyt "ciężkiego" dołu klap. Wziąłem inne zdjęcie Zaremby, zestawiłem oba, w ramach moich ubogich umiejętności graficznych zsepizowałem , żeby mnie połysk nie mylił i dalej uważam, że jest różnica. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi