eye_lip Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2017 Panowie, Mam pytanie o ww - będę miał 2 x po kilkanaście godzin w tym sympatycznym mieście i chciałem zrobić jakiś szybki wypad turystyczny. Co warto zobaczyć, gdzie, jak itp. Na bispołkowe tematy nie liczę, ale może warto odwiezić jakieś lokalne sklepy z akcesoriami, street-food itp. Liczę na pewno na kolegę @p_b Cytuj
p_b Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @eye_lip Przypomnij proszę kiedy dokładnie będziesz, mnie obecnie mocno przedłużył się pobyt na Mauritiusie i w Chinach będę dopiero na początku marca. Proponuję za pierwszym razem zrobić Zakazane Miasto i plac Tiananmen, a za drugim sklepy i street food. Na pewno trzeba się przejść na kaczkę po pekińsku Cytuj
Vit Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 19 godzin temu, eye_lip napisał: Panowie, Mam pytanie o ww - będę miał 2 x po kilkanaście godzin w tym sympatycznym mieście i chciałem zrobić jakiś szybki wypad turystyczny. Co warto zobaczyć, gdzie, jak itp. Na bispołkowe tematy nie liczę, ale może warto odwiezić jakieś lokalne sklepy z akcesoriami, street-food itp. Liczę na pewno na kolegę @p_b Ze streetfoodów: Jiumen Snacks i popularny Wangfujing Snack Street 1 Cytuj
michau Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 O proszę jaki temat! Też będę tam pod koniec marca w drodze do Tajlandii. Czyli kilkanaście godzin wystarczy żeby dotrzeć z lotniska na plac T i wrócić? Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka Cytuj
eye_lip Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 @p_b - będę marzec i kwiecień także może będziesz na miejscu -jedynie kilka godzin miejskim autobusem, pewnie ze dwa przystaniki od Pekinu Cytuj
p_b Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2017 Na 99,9% będę wtedy w Chinach 1 Cytuj
damiance Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Centrum Pekinu nocą, stary-nowy świat: Cytuj
damiance Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Przejażdżka rikszami po hutongach, najstarszej części Pekinu Cytuj
Whitesnake Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 21 godzin temu, damiance napisał: Przejażdżka rikszami po hutongach, najstarszej części Pekinu Prawdziwie stare hutongi pozostały jedynie na południu Pekinu, niedaleko Świątyni Niebios. Te na zdjęciach budowane były całkiem niedawno i pełnia role atrakcji turystycznej, podobnie jak szkoła sztuk walki, która sie w nich znajduje. Zazdroszczę wycieczki Mieszkałem tam kilka lat i chętnie wracam kiedy tylko mogę. Cytuj
damiance Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2017 Fakt - tak reklamuje to przewodnik, story podobne jak z Wielkim Murem - odbudowanym na potrzeby turystów i dobrego samopoczucie Chińczyków zdjęcia z 2010 Cytuj
p_b Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Fajne zdjęcia, z kiedy? Ja Pekinu nienawidzę, ale wiem, że są entuzjaści. Co do muru, można zwiedzić części w innych rejonach Chin, nieodrestaurowane. Niestety, niewiele z nich się ostało w formie takiej, która nadal przypomina mur. Cytuj
eye_lip Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Ja się przekonam już w piątek..czy warto go nienawidzić? 1 Cytuj
p_b Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 NIestety w piątek jestem daleko na południu, ale prześlę Ci na PM mój chiński numer w razie potrzeby. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Dnia 10.03.2017 o 20:54, damiance napisał: ... story podobne jak z Wielkim Murem - odbudowanym na potrzeby turystów i dobrego samopoczucie Chińczyków Dzisiejszy wygląd dzielnic Sun Li Tun, okolic słynnego hotelu Sci-tech przy Jiangoumen, czy Bramy Północnej (bo z tamtej okolicy pewnie są te zdjęcia) w niczym nie przypominają starego Pekinu. Postępu nie zatrzymasz, ale z punktu widzenie przyjezdnego, trochę szkoda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi