eye_lip Napisano 7 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2017 Panowie, Mam pytanie o ww - będę miał 2 x po kilkanaście godzin w tym sympatycznym mieście i chciałem zrobić jakiś szybki wypad turystyczny. Co warto zobaczyć, gdzie, jak itp. Na bispołkowe tematy nie liczę, ale może warto odwiezić jakieś lokalne sklepy z akcesoriami, street-food itp. Liczę na pewno na kolegę @p_b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 @eye_lip Przypomnij proszę kiedy dokładnie będziesz, mnie obecnie mocno przedłużył się pobyt na Mauritiusie i w Chinach będę dopiero na początku marca. Proponuję za pierwszym razem zrobić Zakazane Miasto i plac Tiananmen, a za drugim sklepy i street food. Na pewno trzeba się przejść na kaczkę po pekińsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 19 godzin temu, eye_lip napisał: Panowie, Mam pytanie o ww - będę miał 2 x po kilkanaście godzin w tym sympatycznym mieście i chciałem zrobić jakiś szybki wypad turystyczny. Co warto zobaczyć, gdzie, jak itp. Na bispołkowe tematy nie liczę, ale może warto odwiezić jakieś lokalne sklepy z akcesoriami, street-food itp. Liczę na pewno na kolegę @p_b Ze streetfoodów: Jiumen Snacks i popularny Wangfujing Snack Street 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 O proszę jaki temat! Też będę tam pod koniec marca w drodze do Tajlandii. Czyli kilkanaście godzin wystarczy żeby dotrzeć z lotniska na plac T i wrócić? Wysłane z mojego Tab2A7-10F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 Tak, wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 @p_b - będę marzec i kwiecień także może będziesz na miejscu -jedynie kilka godzin miejskim autobusem, pewnie ze dwa przystaniki od Pekinu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 8 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2017 Na 99,9% będę wtedy w Chinach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Polecam Świątynię Nieba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Centrum Pekinu nocą, stary-nowy świat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Przejażdżka rikszami po hutongach, najstarszej części Pekinu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 21 godzin temu, damiance napisał: Przejażdżka rikszami po hutongach, najstarszej części Pekinu Prawdziwie stare hutongi pozostały jedynie na południu Pekinu, niedaleko Świątyni Niebios. Te na zdjęciach budowane były całkiem niedawno i pełnia role atrakcji turystycznej, podobnie jak szkoła sztuk walki, która sie w nich znajduje. Zazdroszczę wycieczki Mieszkałem tam kilka lat i chętnie wracam kiedy tylko mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 Fakt - tak reklamuje to przewodnik, story podobne jak z Wielkim Murem - odbudowanym na potrzeby turystów i dobrego samopoczucie Chińczyków zdjęcia z 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Fajne zdjęcia, z kiedy? Ja Pekinu nienawidzę, ale wiem, że są entuzjaści. Co do muru, można zwiedzić części w innych rejonach Chin, nieodrestaurowane. Niestety, niewiele z nich się ostało w formie takiej, która nadal przypomina mur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Ja się przekonam już w piątek..czy warto go nienawidzić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 NIestety w piątek jestem daleko na południu, ale prześlę Ci na PM mój chiński numer w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 23 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2017 Dnia 10.03.2017 o 20:54, damiance napisał: ... story podobne jak z Wielkim Murem - odbudowanym na potrzeby turystów i dobrego samopoczucie Chińczyków Dzisiejszy wygląd dzielnic Sun Li Tun, okolic słynnego hotelu Sci-tech przy Jiangoumen, czy Bramy Północnej (bo z tamtej okolicy pewnie są te zdjęcia) w niczym nie przypominają starego Pekinu. Postępu nie zatrzymasz, ale z punktu widzenie przyjezdnego, trochę szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi