pirat Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Takie mogą być? Hoggs of fife veldtschoen model rannoch. O veldtschoen było już na forum http://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Fajne, ale jak dla mnie zbyt "ciężkie". Zapomniałem dodać, że wolałbym coś w jaśniejszym brązie, ewentualnie burgund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Postaram się coś napisać do niedzieli, wbrew pozorom pielęgnacja jest znacząco prostsza i szybsza niż skóry licowej, jedynie mnie te Gordony przemogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Panowie czy macie jakieś doświadczenia z kościółkami z city line? Cy różnica pomiędzy nimi a classic collection jest znaczna, warto dokładać te 100 Ł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Panowie, znalazłem na eBayu buty, które bardzo mi się podobają. Niestety nie wiem nic o tej linii butów i chciałbym poprosić o wskazówkę - warto, czy nie warto? Zdjęcie zdradza producenta - Belfast & Lisburn by Barker. O samym Barkerze znalazłem wystarczająco informacji, ale o tej linii nie - może Panowie będą wiedzieć coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Panowie, znalazłem na eBayu buty, które bardzo mi się podobają. Niestety nie wiem nic o tej linii butów i chciałbym poprosić o wskazówkę - warto, czy nie warto? Zdjęcie zdradza producenta - Belfast & Lisburn by Barker. O samym Barkerze znalazłem wystarczająco informacji, ale o tej linii nie - może Panowie będą wiedzieć coś więcej? 82 Euro za używane buty ? Jakiś czas temu kupowałem nowe trzewiki Barkera za 75funtów. + przesyłka, na ebay.co.uk Szukaj dalej i celuj w nowe. Ciut więcej i można się pobawić z patynacją: http://www.markowski-chausseur.fr/walter-forme-195-ecru-p39000-en.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Ciut więcej i można się pobawić z patynacją: http://www.markowski-chausseur.fr/walter-forme-195-ecru-p39000-en.html O pieruna! Czy ktoś mógłby podać zewnętrzną długość podeszwy UK8 (lub UK8,5) kopyta 195? Będę jeszcze bardziej ekstrawagancki niż Pirat i pomaluję je na czarno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 O pieruna! Czy ktoś mógłby podać zewnętrzną długość podeszwy UK8 (lub UK8,5) kopyta 195? Będę jeszcze bardziej ekstrawagancki niż Pirat i pomaluję je na czarno:) Wyślij zapytanie do sklepu. Mam od nich balmorale UK9 ale na chyba na 169. I jest wąsko. Wychodzi gdzieś z "0,75 rozmiaru mniej" czyli ciut więcej niż UK8. Chciałem aby weszła wkładka a tu nie ma szans. W Meermin 8,5 wchodzi mi wkładka. W kwestii malowania: To proponuję tak: tak bardziej normalnie: http://4.bp.blogspot.com/-Egsx8pUFncI/T__vbdYtWBI/AAAAAAAAAmo/0v2xRAShQyE/s1600/DSCN2227.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Balmorale na 169 mam 8.5 są bardzo mocno dopasowane, lepiej pewnie 9 by leżało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Zastanawiam się nad butami…i mam potrójny dylemat imieniem Meermin. Z jednej strony uniwersalne oxfordy, z drugiej uwielbiane monki i gdzieś po środku bliżej nieznany mi typ butów, ale powiedzmy że, wingtipsy Wiem, że to kwestia gustu - ale największe wątpliwości mam co do tych ostatnich, mam wrażenie, że pasować mogą jedynie do ciężkiego tweedu i flaneli. Mylę się? Trochę przeraża mnie też czas realizacji, bo niezależnie które z nich wybiorę, czekać będę około 30 dni. Jest może jakaś sensowna alternatywa w cenie do 800 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 vcore, skąd wiesz że 30 dni? Wysłałes zapytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Tak… Miałem nadzieję, że będzie poniżej 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Dołączam się do pytania Vcore. Szukam czarnych wiedenek 44 w podobnej cenie, sylwester się zbliża. Któryś z kolegów może podzielić się wiedzą, doświadczeniem? Dziękuję i pozdrawiam! Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Vcore te "longwingi" są absolutnie urzekające. Tweed i flanela tak ale spokojnie też bawełniane chino, a nawet jeansy. Generalnie buty z większą dozą luzu niż dwa wcześniejsze modele, tyle że cięższe optycznie. Ale w tym ich urok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Też tak uważam. Z resztą, sam będę je niedługo zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Te Longwingi po dłuższej obserwacji przywodzą mi trochę na myśl „kaloszki” na buty - gdyby nie było tego bocznego pasa, byłyby super. Mam pytanie do osób które mają doświadczenie z Meerminem, w odpowiedzi na mój mail z pytaniem o czas realizacji p. Luisa zapytała jaki rodzaj skóry chciałbym w swoich butach - to oznacza, że mogę wybrać dowolną skórę? Niekoniecznie „country calf”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Nie za bardzo rozumiem.. A moze zrozumieli, że chcesz MTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 odnośnie toczącej się dyskusji: ostatnio sporo pisano na forum o meerminach, a także wspomniano o Jloic Orange. Ktoś podpowie, które wybrać? (myślę o wiedenkach lub double monkach w czerni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Jloic Orange trochę lepsze jakościwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Hmm, no wysłałem pytanie jaki jest czas oczekiwania na buty które wymieniłem, dostałem email zwrotny z pytaniem jaki rozmiar i rodzaj skóry mnie interesuje. Odpowiedzialem więc , że UK12 i Country calf (bo taki jest podany przy każdych butach), ale dopiero potem zacząłem się zastanawiać, czy można wybrać dowolny typ skóry. JLoic Orange też mnie interesowało, ale ich rozmiarówka kończy się na 11,5… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 dzięki Capo - stąd też zastanawia skąd tak dużą popularnością cieszą się meerminy skoro pisze się tutaj o dość sporej ilości wadach fabrycznych. I pytanie kolejne - czy double monki nie są mniej oficjalne od oksfordów? Pytam w związku z okolicznościami typu wesele - z perspektywy gościa i pana młodego. EDIT: @vcore - właśnie byłem ciekaw czemu wybrałeś Hiszpanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Oxfordy są bardziej oficjalne niż monki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 W zasadzie to jeszcze nie zdecydowałem, ale im więcej szukam tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że dla meerminów sensownej alternatywy brak. Na zdjęciach robią olbrzymie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Są mniej oficjalne, to buty raczej na taki zawadiacki business style albo do mniej oficjalnych zestawów, na wesele tylko oxfordy lub lotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 22 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2013 Oksfordy ok - numero uno jeżeli chodzi o stopień oficjalności; sądziłem, że jako gość weselny można pokazać się na ślubie w monkach na 2 paskach, ale obawiam się, że może to zbytni lans i lepiej pozostać przy wiedenkach (do lotników jeszcze nie nabrałem przekonania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi