Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 3 Wrzesień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 W związku z zakupem i pozytywnymi odczuciami dotyczącymi marki, zakładam temat, może ktoś dołączy z czasem ze swoimi. Kilka odczuć po zakupie. Buty są fantastycznie wykonane, nie wiem czy to sprawa tego, że należą do serii Black Label (ok. 700 euro bazowo, z tego co widzę często mają promocje posezonowe za pół ceny), czy po prostu marka niezależnie od serii ma taką jakość. Podeszwy są pięknie wykończone, zamknięty kanał (konstrukcja bolońska, te z gumą mają otwarty i dodatkowo prawdziwy szyty pas), boki podeszew są bardzo dopracowane, podobnie patynowane cholewki w brązowych modelach. Całość prezentuje się bardzo okazale, widać pewien sznyt całościowy który sprawia, że mamy wrażenie obcowania z wysokim jakościowo produktem. Wnętrze jest ze świetnej jakości skóry, całościowo, również bardzo ładnie wykończone. Rozmiarówka - noszę zwykle 8.5uk, czasami 9. W Testoni w obu parach które kupiłem dla siebie (zielone i derby bez nakładanego noska) pasuje 8 w szerokośći G - wydaje się optymalne - włoskie G porównałbym to zwykłego angielskiego F. Brązowe derby ( z nakładanym noskiem mają szerokość H - i wizualnie prezentują się jak angielskie G. Derby z lekką gumową zelówką mają skośny obacas który prezentuje się lżej od spodu i sprawia że but nie wygląda bardzo masywnie, a buty mają podwójną podeszwę. Boczny pas i szew są pięknie wykończone, patynowana cholewka ma bardzo dokładnie wykonane zdobienia i szycie. Zielone oksfordy są bardzo delikatne z boku - cienka podeszwa - i mają fantastyczne ścięte kopyto z "kaczym dziobem", oraz cholewkę w stylu balmoral oxford, przywodzącą mi na myśl japońskich twórców, których buty bardzo lubię. Oxfordy z nakładanym noskiem brązowe - bardzo fajny i zgrabny but, świetne patynowanie, zdobienia, w ogóle nie sprawia wrażenia tęższego, bardzo eleganckie. Wrażenia z użytkowania dwóch par - z czasem przedstawię na forum. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Te zielone to chyba najlepsze z tego, co było do upolowania w TKMaxxie, szkoda, że rozmiar dla mnie za mały Oglądałem trochę tych butów w piątek na żywo i mogę tylko potwierdzić, co napisał Filip - świetne wykonanie na granicy "artyzmu" i dziwne oznaczenia tęgości kopyt (G->F, H->G, przy czym nawet to H nie jest za tęgie). Szukałem co nieco o tej marce na Styleforum - linia Black label jest chwalona, linie niższe już niekoniecznie, ponoć na niektóre rynki Testoni ma/miało jeszcze linię budżetową, która nie jest robiona we Włoszech. Najwyższą linią firmy jest Amedo Testoni, z cenami przekraczającymi niekiedy granicę 1000 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Dla mnie buty z tych zdjęć mają trochę zbyt "nowoczesny" design, ale widać że są świetnie wykonane. Gratuluję zakupu! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Na podstawie zdjęć i własnych oględzin potwierdzam, że wykonanie jest bardzo staranne - być może to najwyższa półka (detale itp.). Na pewno zakup w cenie 550 zł to jest okazja. Z drugiej strony nie wierzę w cenę 770 euro - tzn. wiem, że takie ceny są (są i wyższe), ale chyba są to ceny "pozycjonujące". To jest znacznie więcej od cen angielskich butów linii handgrade. Nie jestem ekspertem, więc nie ocenię skóry w oglądanych przeze mnie na żywo ATestoni, ale z pewnością do materiałów stosowanych w hadgrade'ach nie może być porównywana. Ustępuje również butom Church Custom Grade (takie sub-handgrade). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 No niestety dla mnie 550zł w zakupie tikejowym kosztowała tylko jedna z tych trzech par. Co do Churchs CG, to wykonanie zewnętrzne kilku par które kiedyś kupiłem jest dwie półki niżej, wygoda użytkowanej pary monków Churchs słaba, a skóry - polished binder to tragedia, a cielęce z tego co pamiętam ok, ale czy dużo lepsze - nie wiem. Na ten moment użytkuję ostatnie ze zdjęć derby Testoni i są bardzo wygodne, a skóra ładnie pracuje, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Ale ja Ci tego zadowolenia nie chce odbierac, po prostu dziwi mnie cena producenta - wg mnie jednak przesadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 6 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Potwierdzam autentyczność cen, przynajmniej w butiku w Via Montenapoleone w Mediolanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2016 8 godzin temu, mosze napisał: Ale ja Ci tego zadowolenia nie chce odbierac, po prostu dziwi mnie cena producenta - wg mnie jednak przesadzona. Marek, nie przeszło mi przez myśl że chciałbyś odbierać mi coś innego niż posty niezgodne z regulaminem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 10 godzin temu, eye_lip napisał: Marek, nie przeszło mi przez myśl że chciałbyś odbierać mi coś innego niż posty niezgodne z regulaminem Kilka par butow bym Ci chetnie zakosil, oczywiscie takich nie uzywanych [przepraszam za brak polskich liter] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Moje Testoni parę dni przeleżały w biurze i dziś podjąłem pierwszą próbę rozchodzenia. Dwie szybkie obserwacje: (1) podeszwa na świeżo jest tak śliska, że chodzenie po wykładzinie dywanowej to jak jazda figurowa, (2) buty zaskakująco wygodne już od pierwszego założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Ktoś już nawet próbuje zarobić sprzedając buty tej marki na alledrogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi