Velahrn Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Moim zdaniem lepiej wyglądasz w kołnierzyku typu Kent. Wyłogi w takim modelu nigdy nie będą się chować, nie przejmuj się. Co do granatowej, grenadynowej muchy - bym odradzał. Weź czarną jedwabną gładką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Mnie się nie podoba. Mucha kojarzy mi się ze smokingiem, a jeśli do garnituru- to bez kamizelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Wręcz przeciwnie, mucha wymusza kamizelk, inaczej ponizej guzika marynarki się robi brzydki trójkąt widocznej koszuli, którego normalnie by zasłaniał krawat... Do zestawów z muchą zawsze marynarka dwurzędowa albo jednorzędowa z kamizelką. A kojarzenie się ze smokingiem absurdalne, muchy mają tuziny wzorów, tkanin, i kolorów, to tak jakby mówić, że się krawat ze Stresemannem kojarzy i chodzić można tylko w fularze albo z gołą szyją... EDIT: ale z kolegą Velahrnem się w ogóle nie zgadzam, czarna gładka jedwabna jest już stricte smokingowa, albo smoking, albo garnitur, ersatze i hybrydy to ślepa uliczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Mnie się osobiście ten zestaw też nie podoba, ale nie ukrywam, że najgorszą robotę tu robi marynarka, która jest zastępcza. Chociaż wzór tej marynarki też mi jakoś wadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi