Heathcliff Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Witam, Zakupione niedawno buty strasznie skrzypią podczas chodzenia. Podeszwa sama w sobie nie skrzypi. Skrzypienie powodowane jest przez tarcie skarpety o wyściółkę cholewki. W innych butach nie mam tego efektu. Wiecie jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azaghal Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Najprawdopodobniej skrzypienie samo ustanie po jakimś czasie, gdy buty się ułożą i rozchodzą. Jeżeli skrzypienie powoduje skarpeta, można też spróbować zmienić skarpety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Ja mam jedną parę butów, które skrzypią i nic się nie da z tym zrobić. No ewentualnie można sunąć po gruncie jak liść po tafli jeziora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Spróbuj wsypać do butów talk w rozsądnej ilości, rozprowadź go w bucie, jakbyś przesypywał sypką substancję. Zostaw na dzień lub dwa. Potem możesz usunąć talk np. odkurzaczem. Możesz też spokojnie talk wysypać i zacząć użytkowanie butów. Talk krzywdy Ci nie zrobi. Pomysł zasłyszany od użytkowników skrzypiących sneakersów, który sprawdził się również w butach gyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Takie problem był już poruszany na forum, co najmniej dwukrotnie. Strzelam w ciemno, że buty to Gordon&Bros? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 4 Sierpień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Buty od CTShirts. użyłem wyszukiwarki forumowej zanim założyłem wątek ale wszystkie znalezione posty były na temat skrzypiącej podeszwy. Spróbuje z tym talkiem. Tzn mam taki środek przeciw grzybiczy do profilaktycznego odkażania obuwia, ma konsystencje talku. Jak to nie pomoże to może zakupie talk Jakieś inne rady? Potraktowanie shoestretchem kilka razy może coś zmienić? Wiem że zmiękcza skórę, może zmieni jej własciwości na tyle ze przestanie skrzypieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Ok, mój błąd. Przez pośpiech i niedoczytanie tego co napisałeś wydawało mi się, że chodzi o podeszwę i właśnie taki temat miałem na myśli gdy zaznaczyłem, że był on już poruszany. Co do Twojego problemu - jeżeli skrzypienie nie jest bardzo uciążliwe, to odpuściłbym temat na jakiś czas, mając nadzieje, że sprawa sama się unormuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 A tak poważnie, to skrzypienie występuje cały czas (od razu po założeniu) czy dopiero po jakimś czasie (np. po spoceniu stopy)? Może zmiana wkładki na bardziej "chwytną" - zamszową? - mogłaby pomóc, skoro dźwięk faktycznie powoduje ruch stopy w bucie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Okazuje się, że starożytni również mieli ten problem: “When new boots make a squeaking noise, a good remedy is to drive several brads in the center of the sole. Another method is to place the sole in a dish or plate containing oil, the heel being propped up in order to immerse the whole of the sole, and the boot left until the oil has thoroughly soaked into the leather.” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Brzmi dość drastycznie. A co z korkiem jeżeli skóra przesiąknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 @Beny23, nie brałbym rad starożytnych zbyt dosłownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 1 minutę temu, Koval napisał: @Beny23, nie brałbym rad starożytnych zbyt dosłownie... Znaczy nie wkładać na 3 zdrowaśki do pieca? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 16 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2017 @Heathcliff czy metoda z talkiem pomogla? Mam jedne loafersy Berwick ktore skrzypia. Skrzypi na pewno skorzana wysciolka. Problem nie wystepowal od nowosci, dopiero jak buty sie rozchdzily to widocznie wysciolka sie wyslizgala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi