Maciej Zaremba Napisano 10 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2010 Niestety stare wątki już są zamknięte, ale: 1. Tak, to prawda w naszej pracowni od kilku miesięcy rzeczywiście szyjemy koszule na miarę i oczywiście zapraszamy 2. Kilka osób pisało, iż jest problem z kupnem w Polsce usztywniaczy do kołnierzyków - w związku z tym, że szyjemy koszule z docięciem dla Panów fiszbinów o odpowiednich wymiarach też raczej nie byłoby problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 11 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2010 Z czego Panstwo robicie fiszbiny? Z plastiku? Bo mi zależałoby na czymś solidniejszym, co nie będzie się odkształcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Andrzej B Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 jak się wyjmuje przed praniem fiszbiny to chyba się zwykle nie odkształcają nawet te z plastiku, ja nie mam z tym większego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inecita Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 A w ogóle stosuje się inne materiały niż plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Są fiszbiny ze srebra albo z masy perłowej. Takich właśnie szukam, bo plastik po czasie się odkształca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Idąc tym tropem można kupić pasek na rynku, bo i tak go nie widać przez większość czasu. Przecież jest zasłonięty marynarką. Lubię rzeczy trwałe, z którymi się nie muszę babrać w chałupnictwo. Swoją drogą przy dobrze uszytej koszuli, fiszbiny nie powinny wypadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Zaremba Napisano 27 Kwiecień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Nie produkujemy żadnych elementów, jedynie szyjemy koszule na miarę w związku z czym możemy fiszbiny grzeczonościowo odsprzedać na hasło blog macaroni tomato (nie prowadzimy regularnej sprzedaży). Fiszbiny są plastikowe, ale w mojej opinii są OK, ponieważ ja np. lubię je sobie odpowiednio ułożyć lekko naginając, nie chciałbym chyba mieć w koszuli zbyt sztywnych, nieelastycznych usztywnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karampuk Napisano 19 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Są fiszbiny ze srebra albo z masy perłowej. Takich właśnie szukam, bo plastik po czasie się odkształca. Polecam fiszbiny z rogu bawolego. Do kupienia w Berlinie http://www.manufactum.de/Kategorie/172360/1/HerrenHemden.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 22 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2010 2000 szt. fiszbin można kupić za 30 zł netto. Nie wiem jednak jakiej jakości będą to fiszbiny oraz z jakiego tworzywa sztucznego będą wykonane(dostałem tylko taką odpowiedź, gdy wysyłałem zapytanie ofertowe). Z kolei dostałem próbki z firmy, która życzy sobie 30 zł netto za 1000 szt. i muszę powiedzieć, że ich jakość była byle jaka(bardzo łatwo się odkształcały). Dostałem jeszcze próbki z innej firmy: przy cenie 65 zł/1000 szt. lub 55zł/1000szt. tu już z jakością było minimalnie lepiej jednak nadal są to usztywniacze do jednorazowego użycia. Są różne rodzaje potocznie zwanego plastiku i nie każdy się odkształca. To kwestia grubości materiału. Przy okazji witam wszystkich Liczę że sporo się od Was nauczę pozdrawiam blondaas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 22 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Są fiszbiny ze srebra albo z masy perłowej. Takich właśnie szukam, bo plastik po czasie się odkształca. Polecam fiszbiny z rogu bawolego. Do kupienia w Berlinie http://www.manufactum.de/Kategorie/172360/1/HerrenHemden.html Świetna opcja te fiszbiny, tylko szkoda, że tego nie można kupić w Polsce, bo przesyłka będzie więcej kosztować niż te fiszbiny. Może jednak ktoś wie, gdzie w Polsce można takie rzeczy kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 20 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2015 Odświeżam temat, ponieważ potrzebuję kupić chociażby jedną parę fiszbin. Najlepiej metalowe, ale plastikowe też mogą być. Znalazłem tylko na stronie Wólczanki, ale są ze srebra.... Na Charles Tyrwhitt są metalowe, ale z przesyłką się nie opłaca zamawiać. Ktoś poleca inne miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 @ventel - miejsca zakupu dedykowanych nie polecę, ale z własnego doświadczenia najbardziej lubię używać miedzianych od CT, dostarczanych wraz z koszulami. Występują chyba w dwóch rozmiarach - długi do kenta i krótkie do kołnierzyków włoskich. Można je formować zgodnie z upodobaniami, a rozmiar pozwala używać z innymi koszulami (czasem nie wchodzą do TML - jak są wąskie kanały). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Fiszbiny metalowe w rozsądnych cenach można kupić na ebay'u. @ventel - jeżeli jesteś z Warszawy albo będziesz w najbliższym czasie, zgłoś się na PW, mam sporo tych fiszbin różnych producentów, a używam zamiennie tylko kilku par, więc chętnie się podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 Czy ktoś wie gdzie można kupić fiszbiny z masy perłowej? Kiedyś były u Milera i w Poszetce ale się wyprzedały. Niestety nigdzie nie mogę namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 https://turnbullandasser.co.uk/collections/collar-stays?page=2&sort=recommended Para w cenie porządnej koszuli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 Można też taniej oczywiście: https://www.acornfabrics.com/shop/accessories/buttons-and-interlining/x1-pair-of-mother-of-pearl-collar-stays/ https://www.etsy.com/pl/listing/623198011/mother-of-pearl-shirtneck-classic-set?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=pearl+collar+stays&ref=sr_gallery-1-1&frs=1&organic_search_click=1 https://www.ebay.co.uk/itm/223718685384?hash=item3416ac3ac8:g:U3gAAOSwh6xTtNMh&amdata=enc%3AAQAHAAAA8HG5dapu3z6NbTa7MZW5p7DrUjZuhBPt88FZuawwe7YIDDk31MXZNzZChPjUnaBTLHN1uroSWYLvBAD2uIY1Eb0O4DIK8KQaPNXl8rKcTKBVQgQv8Z8i6hmpDwBlwV45CNTrpwUkrPFHAlMksDTi1pG9w634chC6A%2FiImt64PFlh1dc8DfMxGfs62jI%2BTdVuW5nXcetOT3NuovotRvvygN5YQ%2BOhIKtmRwjH2Ey8PqCTuTcRP777DSwOu7aMUWVHdYe7czzp%2BBtZMjMu0MO4tIXWx4Yp29b1m8sWHMo7%2FvNkUOSdTJtk%2FUDcIUtuLus3Qg%3D%3D|tkp%3ABk9SR8jrk9G2YQ https://www.ebay.co.uk/itm/322549960269?hash=item4b1979ce4d:g:ts0AAOSwjKFZUL8Q&amdata=enc%3AAQAHAAAA8CwAhWiNU%2BC56Z3FYbAjqn%2B8h%2BELbM3PTfOZ0aky9RTkY%2BA2nDLi1RmvHtmmi9uwDL0mE9Gd1aLdolL0PztHoC8ftBAd2avjWdRpyXzCWu0N3J34kz5PLd2l26t3e3zocVhesw5R6GDnEc0StvPYy%2F5gsb00UGIkfR3or6Ky83BU2lW8vLGhOOZSs24WFXtqZu6xYhx1zPD17CN55%2FxQ%2BN5HxK1m84FQ3Ph7hCgbxRXg2bsAVGDZJFOxFtW6RfT%2FxmvVezEmTWsWI3VD%2BqulcE5A05sUflug%2F8cqb2uut6yVjEMdSaGQPC645%2BcRwG0BZQ%3D%3D|tkp%3ABFBMyOuT0bZh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi