Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zjechałbym, bo jak mógłbym skrytykować dziewczyny z Bluszcza. Mógłbym się oburzać, że jak to facet w smokingu, źle dopasowanym, na dwa guziki (!!) i w środku dnia wygrał konkurs, ale bez przesady. Wśród jury nie było osoby znającej się na eleganckim ubiorze męskim. Była to zabawa. Na przyszły rok być może ja będę w jury, więc zaproszę kolegów do uczestnictwa :) Nie będzie wtedy lekko. Wzorem naszych egzaminatorów na prawo jazdy na polu manewrowym mierzyłbym linijką wystające mankiety koszuli z rękawów marynarki :D

Inna sprawa, że nasz ubiór jest postrzegany właśnie w ramach takiego folkloru. Jedynie biznesowe garnitury nie wywołują skojarzeń retro. Jeszcze nie...

Opublikowano

Damnit, ujawniony. Nie wiedzialem o konkursie, a jak zostalem do niego zaproszony przez dziewczyny z Bluszczu to nie chcialem isc, ale dziewczyna mi kazala :oops: Panie nie przyjmowaly moich tlumaczen, ze czesto na co dzien jestem podobnie ubrany :oops: Sadze, ze wiekszosc z osób z forum, gdyby zalozyla kaszkiet to mialaby szanse na zajecie pierwszego miejsca: marynarka i kaszkiet=retro. Moje zdjecie z wyscigów bez kaszkietu ponizej.

W kazdym razie zgarnalem butelke alkoholu i jakies gadgety, oraz pierwszy raz spotkalem na zywo Zakiego.

Kto nie byl na wyscigach niech zaluje - ja bawilem sie jak zwykle wysmienicie.

post-270-13658920876622_thumb.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jutro otwarcie sezonu we Wrocławiu, planuję pierwszy raz się wybrać:)

Ja pierwszy raz byłem 3 lata temu i od tej pory bywam regularnie:) Jesli możesz to wrzuć kilka zdjęć, choćby z telefonu:)
Opublikowano

W tym roku mi się nie udało, ale w zeszłym byłem z małżonką w Punchestown.

Michael O'Leary wystawiał konia i pracownikom Ryanaira rozdał parę darmowych biletów- inaczej pewnie nigdy bym nawet o wyścigach konnych nie pomyślał.

Bardzo miło sobie tą wizytę wspominam-jakich strojów ja się tam naoglądałem!

Zresztą chyba właśnie te rzesze młodych Irlandczyków diabelnie przystojnych w swoich tweedach zapoczątkowały moje zainteresowanie męską modą.

A stroje damskie....

Jeśli ktoś lubuje się w wyścigach konnych to szczerze polecam Punchestown. Jak dobrze się pokombinuje z biletami to nawet nie musi być bardzo droga taka wycieczka do Irlandii.

Opublikowano

No więc dzisiaj był mój pierwszy raz na wyścigach i na pewno na tym jednym się nie skończy :D Szkoda tyko, że nie miałem szczęścia początkującego i nie udało mi się nic wygrać ;) Chociaż raz było blisko ale ostatecznie mój koń zajął 2 miejsce.

post-427-1365892187646_thumb.jpg

post-427-13658921876836_thumb.jpg

post-427-13658921877137_thumb.jpg

Opublikowano

No więc dzisiaj był mój pierwszy raz na wyścigach i na pewno na tym jednym się nie skończy :D Szkoda tyko, że nie miałem szczęścia początkującego i nie udało mi się nic wygrać ;) Chociaż raz było blisko ale ostatecznie mój koń zajął 2 miejsce.

Wszystko przyjdzie z czasem, ale jeśli grasz tylko jeden zwyczajny w wyścigu to szczęściu nie pomagasz ;)

Widzę, że aura na zdjęciach prawdziwie angielska :) Nie ma we Wrocławiu trybuny z której można oglądać wyścig, cos zjeść i posiedzieć - widzę tylko ludzi pod płotem.

Ps. Spodnie bym skrócił i zwężył.

Dzięki za zdjęcia :)

Opublikowano

Trybuna jest, chociaż do Warszawy to nie ma co porównywać. Zjeść coś i wypić piwo też można. Ludzi było jakby dość mało ale mam nadzieję, że to z powodu chłodnego dnia. Ciekawi mnie jak frekwencja będzie dopisywać później.

Co do grania to był to takie pierwsze próby :) Muszę jeszcze wiele się nauczyć i obserwować :)

Spodnie są faktycznie trochę za szerokie ale kupiłem je już parę lat temu i mały po prostu w miarę leżeć a poza tym ciężko było coś znaleźć na mój suchy zad :D

O tu jest zdjęcie trybun na szybko znalezione w necie.

post-427-13658921877425_thumb.jpg

Opublikowano

Trybuna jest, chociaż do Warszawy to nie ma co porównywać.

Tak czy siak, ta drewniana trybuna też ma swój urok. Sprawdz, kiedy we Wrocławiu sa najważniejsze gonitwy - wtedy frekwencja będzie większa. W Warszawie są to Derby (w tym roku chyba 1lipca) i Wielka Warszawska (30 września).

Dzięki za zdjęcia :)

Opublikowano

Wczoraj z ciekawości wybrałem się ze swoją lepszą połową, pierwszy raz w życiu, na wyścigi konne na warszawskim Służewcu. Po wpisach Jana i Zakiegiego oraz zdjęciach z konkursu spodziewałem się tłumu w tweedach i kaszkietach. Zderzenie z rzeczywistością było jednak bolesne. Panowie w skórzanych kurtkach z piwem w ręku dominowali. Pierwsze wrażenie -in minus. Ale po dłuższej chwili i pierwszej gonitwie specyficzny klimat tego miejsca udzielił się i nam. Do tego zaczęliśmy obstawiać i już po chwili stałem przed telewizorem i cieszyłem się jak głupi, że wejdzie mi porządek gonitwy. Niestety na ostatniej prostej jeden z typowanych koni osłabł i dobiegł jako 3. Ale emocje pierwsza klasa. Choć ze względu na temperaturę byliśmy dość krótko, to już wiem, że w tym sezonie jeszcze nie raz wybiorę się na wyścigi. I chciałbym podziękować z Janowi i Zakiemu, że choć niezamierzenie, to zainteresowali mnie tą rozrywką.

post-745-13658921892442_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

OT ale impreza warta odnotowania a chyba nie warto zakładać osobnego tematu.

W najbliższy weekend (5-8.07.2012) na hipodromie w Sopocie odbędą się Oficjalne Międzynarodowe Zawody w Skokach CSIO*** Sopot 2012. Będzie na co popatrzeć, szczególnie w niedzielę 8.07 kiedy rozgrywany będzie konkurs Grand Prix.

więcej informacji - http://csio.sopot.pl/

Jak komuś spodobały się wyścigi to być może zainteresuje się również skokami przez przeszkody :)

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...