Üxküll Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Firma była już wzmiankowana na tym forum, ale dotychczas nie miała własnego tematu w przewodniku miejskim. Oferta firmy jest bardzo bogata, więc odsyłam do witryny internetowej: http://www.ekrawiec.pl/ Firma jest także pośrednikiem na polskim rynku dystrybutora (reselera) tkanin Bateman Ogden & Co.: http://www.batemanogden.com/ Szerzej o tkaninach BO na forum: viewtopic.php?f=2&t=456&start=40 viewtopic.php?f=1&t=742 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTNG Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Witam. Czy któryś z szanownych użytkowników korzystał z usług firmy Weltmex? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkrol Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Nieźle, na stronie cennik wskazuje, że dwurzędowy garnitur ze 100% wełny z wysyłką kosztuje niecałe 600zł! A smoking z pasem - mniej niż 800zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTNG Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Nie zwróciłem wcześniej na to uwagi, ale z tego co można wyczytać, to jest to typowe zamówienie internetowe, gdzie samemu zdejmuje się miarę, a nie jestem przekonany do takiego rozwiązania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Nieźle, na stronie cennik wskazuje, że dwurzędowy garnitur ze 100% wełny z wysyłką kosztuje niecałe 600zł! A smoking z pasem - mniej niż 800zł. You get what you pay for... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbs Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Jeżeli przyjedzie się do Kalisza na ulicę Parkową, to zrobią normalną przymiarkę. Ponieważ mam blisko, to korci mnie, żeby następny garnitur spróbować uszyć u nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTNG Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 W przyszłym tygodniu wybiorę się na zdjęcie miary, a przez weekend jeszcze się doszkolę z całego zakresu MTM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MTNG Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Trochę czas sprawdzenie zakładu Weltmex się przeciągnął, ale mam już pełną informację. Otóż zakład jest nieczynny, a po rdzy na kłódce wnioskuję, że już od dość dawna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 Firma wciąż istnieje pod nowym adresem. Jest ona jednocześnie dystrybutorem świetnych tkanin angielskich Bateman Ogden: http://www.batemanogden.com/ Lista krawców, u których są dostępne próbniki BO pod tym linkiem: http://www.batemanogden.com/polska.htm Marynarkę, uszytą z próbnika Panache Bateman Ogden, prezentował ostatnio w CDMNS Prezes Stowarzyszenia "But w Butonierce": viewtopic.php?f=1&t=4&p=65251&hilit=Bateman#p65251 Warto się również zapoznać z archiwalnym wywiadem z Panem Bronisławem Morawskim z Weltmexu: http://fakty.interia.pl/news/szata-jedn ... eka,849632 WELTMEX ul.Częstochowska 93a 62-800 Kalisz tel:+ 48 62 580 20 99 od 9.00 do 16.00 tel kom:+ 48 507 97 11 83 od 9.00 do 19.00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazzoliner Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Byłem, b. miła i profesjonalna obsługa, sporo wzorników tkanin Bateman Ogden & Co.; zero pośpiechu przy wyborze tkanin i omówieniu kroju, i upodobań; zdjęto mi mi miarę, po ośmiu dniach (na moją prośbę - bo będę znowu "przejazdem") przymiarka. Obecnie oczekuję na odbiór, osobisty. Jazzoliner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
muzycom Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Witam! Zastanawiam się nad wizytą w Kaliszu. Jazzoliner- odebrałeś już może swoje zamówienie? Jak wrażenia? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazzoliner Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Witam, uszyte, odebrane, wypróbowane, wrażenia z obsługi b. dobre; uważam, że jeżeli dystans do pracowni nie jest zbyt duży, należy się upierać aby były dwie przymiarki. Dwurzędowa marynarka, trochę w stylu munduru marynarskiego OK (jestem gruby, ale 'leży' i ujmuje kilogramów ) ręcznie obszywane dziurki do guzików -. kłas jak mówią na wschodzie Polecam usługi tego zakładu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 pics or it didn't happen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Poproszę o zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 Koenntest du ein paar Fotos uploadieren, weil ich dir nicht glauben kann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R50 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Ktoś ma jakieś nowe wieści z zakładu? Jak kształtują się ceny tkanin BO? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts