swordfishtrombone Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 komiczny odcinek cykliczny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 @najk: czarny płaszcz jest najbardziej formalny (jeśli chodzi o kolory), a tym samym najmniej uniwersalny. Do jeansów można nosić płaszcz, ale charakteryzujący się wysoko obniżonym stopniem formalności - np. kolor (beż, camel, zieleń, bordo), deseń (np. wyraźne kraty), faktura materiału, skład materiału (np. blendy wełny z bawełną czy lnem), krój (np. nakładane kieszenie). Tu trzeba działać na wyczucie .... zresztą dużo też zależy od charakteru samych jeansów (jednolity, ciemny kolor vs. jasne wycieruchy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 3 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Płaszcz należy do mojego ojca, więc nikomu go nie wyślę niestety. Ale fakt, tkanina ciekawa - ojciec ma poczucie estetyki nieco dalsze od tego forum, więc może jemu coś z tym płaszczem wyjdzie:) W każdym razie nowy H&C w drodze @ Hargin dzięki jeszcze raz! @ najk bardzo dużo zależy jakiego płaszcza. Jeśli to mniej formalny krój to chyba by pasował. Może kamelowy, granatowy? Wydaje mi się, że czarny zupełnie nie - w ogóle czarny do niewielu zestawów pasuje i raczej jedynie do czarnych butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 A czy noszenie płaszcza do jeansów to dobry pomysł? Np czarny płaszcz? Czy raczej odpada? Pytam, bo nie wiem czy może zostać to uznane za bezguście w pewnym kręgach. Po lekturze forum prawdopodobnie nie kupię w najbliższym czasie czarnego płaszcza. Jednak mojej czarnej dyplomatki nie wyrzucam od razu. Noszę z ciemniejszym denimem, bo uważam, że dobrze to wygląda. Problem zaczyna się z doborem odpowiednich butów. Brązowe odpadają, czarne są często problematyczne jeżeli zbyt formalne. Gdybym był osiemnastolatkiem, to wskoczyłbym w jakieś nike albo nb, ale nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 @najk: o jakich sportowych spodniach (jeansach) mówimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Panowie, jestem winien zakończenie historii Doszedł do mnie nowy H&C. Barki, klataka - ok, niżej sutanna. Trafił do p. Basia. Przeróbki były spore; taliowanie włącznie z wypruciem i ponownym wszyciem kieszeni, zwężenie rękawów. Dzisiejsza korekta rozstawu guzików na wys. klatki (@ Denior - miałeś rację) to już drobnostka. Koszt całości 450 zł przy cenie płaszcza z przesyłką 590 zł. Zdjęcia poniżej (sorry za jakość), informuję od razu, że fałda na plecach powstała od marynarki i wystąpiła incydentalnie Zmarszczenia z przodu to z kolei chyba nadmierny wyprost, bo ich wcześniej nie było. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Hmmm... jak na mój gust, to przesadziłeś trochę z taliowaniem - szczególnie rękawów. Ciekaw jestem jak się będzie układał podczas ruchu i codziennych czynności. Z jednej strony wygląda ok, ale z drugiej jakoś tak... hmm... wzbudza niepokój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Mam to samo zdanie. Mnie też p. Baś parę razy marynarkę czy płaszcz hojnie chlasnął... A jak wiadomo, łatwiej kijek pocienkować... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Z rękawami nie ma problemu. Co do taliowania to trochę celowy i "perspektywiczny" zabieg - za 2 miesiące wchodzę na redukcję, zejdzie ok. 5 cm w talii i wtedy powinno być lepiej, mniej niepokojąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 @Hush: zamierzasz skorzystać z zabiegów chirurgii estetycznej? w kroju płaszcza chodzi mi o relację linii talii (szczerze zazdroszczę) do linii bioder... tu jest wyraźnie zarysowana różnica, jak w płaszczu... damskim... Smukła, męska sylwetka nie powoduje, aby stroje były "słitaśnie" dopasowane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 ok, rozumiem Hm...może faktycznie trochę za bardzo... No nic, nie jestem sam http://thesuitsofjamesbond.com/wp-content/uploads/2015/07/Spectre-trailer-navy-coat.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 To pocieszające, ale on pożyczył swój od Moniki Bellucci ps. osobiście nie podzielam zdania (np.Szarmanta) o fantastycznym wyborze i dopasowaniu garderoby Craig'a w Spectre. Mi podczas projekcji zgrzytały zęby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 To pocieszające, ale on pożyczył swój od Moniki Bellucci Cholera, a przed wrzuceniem tu zdjęć byłem taki zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Eeee.... najważniejsze, abyś to Ty był zadowolony Zadowolenie innych forumowiczów jest całkowicie nieistotne. Ot podzieliłem się swoimi wrażeniami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Cholera, a przed wrzuceniem tu zdjęć byłem taki zadowolonyWłaśnie dlatego ja bardzo rzadko wrzucam na forum zestawy:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Oczywiście, ale zważywszy na to, że Wasze doświadczenie w temacie jest znacznie większe niż moje, a uczyć się trzeba od lepszych, to Wasze zdanie ma jakieś znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 @Hush: tak czy inaczej, masz gotowy płaszcz, który jak pogoda pozwoli ponosisz miesiąc, góra dwa - na przyszły sezon będziesz miał nad czym rozmyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Niekoniecznie taliowanie jest problemem. Zwróciłbym uwagę na rozkloszowanie na dole. Robi się trochę dzwonek i przez to jest "księżniczkowy" look. Pokombinuj ze szpilkami. Może się okazać, że mała korekta znacząco poprawi wygląd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Hehe zapędy p.Basia wygenerowały póki co ograniczony ruch przepony (talia), a kombinacje z dołem mogą spowodować chód gejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Również uważam, że jest zbyt mocno wytaliowany, przez co wygląda jak damski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 jest "księżniczkowy" look. Pokombinuj ze szpilkami. Coś w tym rodzaju? (sorry, Hush:-)) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Coś w tym rodzaju? Unknown.jpeg (sorry, Hush:-)) Lubo teraz to dowaliłeś ps. zaraz się pewnie jakiś "zielony" pojawi i pozamiata 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Lubo teraz to dowaliłeś zaraz się pewnie jakiś "zielony" pojawi i pozamiata ... czekaj "zieloni" to ... krokodyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Lubo teraz to dowaliłeś ps. zaraz się pewnie jakiś "zielony" pojawi i pozamiata Nie mam akcesoriów do takiego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 szybko się nauczysz mieć, dzięki forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi