Vaolin Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Panowie, poszukuje zegarka w ww. budżecie maksymalnie podobnego do tego: https://www.danielwellington.com/pl/classic-glasgow-40mmale z firmy "zegarkowej", boje sie kupić cos od firmy która istnieje na rynku dopiero pare lat. Z góry bardzo dziekuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Mi bardzo podoba sie Orient Bambino. Moze lekko przekroczyc budzet. Ponizej link z oficjalnej strony: http://orientwatchusa.com/er24005w Oraz od Mr Vintage podczas codziennego noszenia: https://www.instagram.com/p/8FpTTBFwu9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Może kwarcowa Davosa, przy jakimś rabacie mniej więcej w budżecie http://allegro.pl/zegarek-davosa-pianos-ii-162-485-15-i5556442379.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 Grzesiek, coraz ciekawsze mamy na forum to "mniej więcej", już 40% Swoją drogą mamy ciekawy czas na zakup zegarka. Rok temu jeden z salonów dzwonił do mnie kilka razy oferując obniżkę właśnie 40% bo sprzedawca chciał "dobić do planu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2015 przy tym budżecie najlepszym rozwiązaniem byłoby poszukać jakiejś używki - niedawno na allegro poszedł kwarcowy junghans w podobnej kwocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 30 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Używane raczej wykluczam - jestem zielony w temacie zegarków, a z innych moich zaintersowań wiem ze żeby nie dac sie naciąć na używkę trzeba miec duża wiedzę w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Ja bym jednak próbował Cię przekonać do vintage. Sam kupiłem sporo używanych zegarków i ze zdecydowanej większości zakupów (choć nie ze wszystkich) jestem zadowolony. Uważam też, że zegarki vintage są znacznie ładniejsze od nowych. Jeśli - tak jak ja - nie ma się dogłębnej wiedzy w temacie, zamiast łowić okazję warto skontaktować się z renomowanym i uczciwym sprzedawcą (znajdziesz takich na forach), powiedzieć mu o swoich oczekiwaniach, budżecie... Myślę, że za sporo poniżej 600 PLN możesz dostać np. Certine Vainqueur w bardzo dobrym stanie. Albo dwie w mniej dobrym, z których potem złożysz (tj. zegarmistrz Ci złoży) jedną, tak jak ja zrobiłem . Witaj Przygodo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 30 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2015 Orient Bambino, sporo wersji kolorystycznych do wybory, dobry mechanizm. Polecam zakupy na creationwatches, sprawdzony sklep, przesyłka kurierska idzie 2/3 dni. Dodatkowo teraz jest zniżka 14% z okazji cybermonday. nawet z ewentualnymi opłatami zmieścisz sie w widełkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 http://zegarownia.pl/zegarek-meski-seiko-classic-sgeg95p1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Poza tym Tissty posiadają mechanim ETA - poczytaj sobie o tym. W dużym skrócie dodam, że są punktualne i niezawodne. W zakładanym budżecie , nie kupisz nowego zegarka z "etą". "Japończyki" nie będą gorsze, jeśli nie lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 W zakładanym budżecie , nie kupisz nowego zegarka z "etą". "Japończyki" nie będą gorsze, jeśli nie lepsze. Rozumiem, że masz na myśli zegarek mechaniczny? Bo z kwarcową etą to będzie nawet spory wybór. @ Vaolin - również moge polecić Tissot. Mam PR50 (najtańsza linia) w kwarcu ponad 10 lat, nie ma z nim najmniejszego problemu. Moi rodzice też mają podobne jeszcze dłuzej - również bezproblemowe, może z jednym zastrzeżeniem - powłoka PVD w Tissocie ojca po latach codziennego użytkowania się przetarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichałZet Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Mr. Vintage dokonał bardzo dobrego wyboru. Polecam Ci te zegarki trochę powyżej Twojego budżetu z kremową tarczą i niebieskimi wskazówkami: http://orientwatchusa.com/er2400cn Naprawdę fajny zegarek, w tym budżecie numer jeden jeśli chodzi o automaty. Zobacz zdjęcia w sieci tego modelu. http://youtu.be/1FkFTEMC8Fo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 1 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2015 Rozumiem, że masz na myśli zegarek mechaniczny? Bo z kwarcową etą to będzie nawet spory wybór. Tak mój błąd , Ostatnio myślę tylko o mechanicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 2 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 A jasne, finansiki i doradztewko, wiadomka dresik-kodzik obowiązuje. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 @eye_lip: jaśniutko, jaśniutko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3M Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 o nie, jaki brak elegancji :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 3 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 A co sądzicie o zegarkach Adriatica? Warte zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Tak do 600 zł to już lepiej kupić jakieś Seiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 widzę że kolega na bieżąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Na złotą łopatę za odkop roku to jeszcze za słabo, ale przynajmniej próbowałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 Sugeruję też poprawić pole w profilu, chyba że kolega Marcin Michla bardzo chce rozpowszechniać swój adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 Sugeruję też poprawić pole w profilu, chyba że kolega Marcin Michla bardzo chce rozpowszechniać swój adres Racja, nie pomyślałem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Certina nawet ładna. Do czego ma być noszony zegarek? Kwarc czy mechaniczny/automat? Osobiście w tych widełkach trzymałbym się dolnej kwoty i brał chyba Orienta bambino. Chyba że szukasz czegoś bardziej sportowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Podepnę się, szukam w zbliżonych widełkach 500-800zł, automat, idealnie z szafirowym szkłem, do smart casualu (z możliwością założenia do garnituru, okazjonalnie). Na razie faworytem jest Orient Curator (z dutyfreeisland, ale nie mam pojęcia kiedy jest szansa na zatowarowanie), ale może doświadczeni forumowicze coś podpowiedzą EDIT: mam dość szczupły nadgarstek, i tarcza 41mm mi odpowiada, chociaż mogłaby być też mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 26 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2016 Godzinę temu, najk napisał: Zegarek ma być noszony na co dzień. Obowiązuje mnie pewien dress code - stąd też potrzeba zakupu eleganckiego zegarka. W tym budżecie, to chyba tylko i wyłącznie kwarc. Wiem, że mógłbym kupić mechanika/automat - ale co to byłby za sprzęt? Ten orient który tutaj wrzuciłeś, też jest całkiem ładny. Zawsze możesz kupić używany elegancki zegarek na którejś z aukcji na allegro. Sam ostatnio zakupiłem dwa interesujące modele (mechaniczne) za nieduże pieniądze. Do zobaczenia są w wątku Jaki zegarek mam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi