Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

4inHand,

super zestaw! owszem, trochę "gadżeciarski" :), ale wszystko pasuje i jest to zabawa elementami z dużym smakiem!

Imo komentarze dotyczące różu pokazują, że jednak jesteśmy wciąż jeden krok za "światem". Może zwracamy już uwagę na krój, ale nadal wolimy zestawy zachowawcze, monochromatyczne, czyli takie "szare", a to właśnie dodatkiem koloru można stworzyc coś oryginalnego. Znamienne dla mnie jest, że np. w przypadku Macaroniego b. dużo owacji zebrał "szary" zestaw z gest moda...

proceleusmatyk,

też super! dające do myślenia jest, że przeznaczając niedużą kwotę, a odpowiednio zestawiając rzeczy zostawiasz wiele prezentowanych zestawów bespoke w tyle...

b. podoba mi się zestaw i jego elementy, krawat dla mnie też jest ok., ew. zastanowiłbym się nad skarpetkami.

Generalnie Panowie dostarczyliście obaj b. miłych wrażeń estetycznych - dzięki.

Koszula w biało-niebieskie paski pasuje praktycznie do każdej marynarki - można jedynie by się spierać co do tego, czy nie powinien to być lekko ciemniejszy i zimniejszy niebieski.

Ale moim zdaniem marynarka jest stanowczo za wąska w ramionach - może i dobrze dopasowana, ale ze względu na wielkość głowy ramiona powinny być poszerzone sztucznie

Nie wiem czy nie wygladalbys lepiej z innym ksztaltem klap i wysokoscia kozerki, ale marynarka BARDZO mi sie podoba. Dobrze lezy i jest ciekawa z bliska i z daleka. Moze moglaby nawet byc bardziej dopasowana w talii? IMHO ma dobrze dobrany punkt srodkowy i jest krotka, ale nie razi tym, ze jest krotka. W ogole ile masz wzrostu?

Koszula mnie nie razi, ale to chyba dlatego, ze pasek ledwo widac. Gdyby to byl bardzo wyarazny pasek to moim zdaniem troche by sie gryzlo.

BTW

Robie wszystko zeby nie patrzec na buty :)

Gość gccg

Taki trochę eksperyment, czy do tej marynarki pasuje koszula w biało-niebieskie paski?

Na buty nie patrzcie ; )

Marynarka rzeczywiscie doskonale na tobie lezy. Koszule moglbys ubrac na przyklad troszeczke ciemniejsza, niebieska, bardziej casual np botton down

Calosc ladnie wyglada. Na buty ne patrze :D

Parę dni temu było ciepło, ale wietrznie - stąd fular w matowym bodo w naprzemiennie ciemne i jasne romby. Koszula ma kolor szary, a poszetka jasnoniebieski w naprzemiennie romby i kwadraty. Wkurzyłem się na wiatr, który podwiewał mi poły marynarki, obnażając koszulę na brzuchu i dopiąłem dolny guzik :evil:

Ktoś może mi pomóc z nazewnictwem butów? Czy są to angielki? I czy dlatego że mają otwartą przyszwę?

marynarka Jake*s

koszula H&M

spodnie H&M

buty Pilpol (tańszy podwykonawca Ryłko)

poszetka Fraternity (z Royal Collection)

fular noname (czy w ogóle fulary mają name? mój jest włoski, 100% jedwab)

pasek noname z kijowskiego bazaru

zegarek Perfect

okluary Brenda

podkolanówki (nie widać) w kolorze koszuli

+

parasol noname kupiony od Turka na warszawskim bazarze, w kolorze marynarki (superszeroki - spokojnie zmieszczą się 4 osoby i nie zmokną)

teczka Mandarina Duck (SH)

Zestaw za ok. 1400 zł.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gość gccg

Ja moze nie w temacie ... ale co to za zegarek ten Perfect ...kolejny kolega z zegarkiem Perfect. Byly rowniez glosy krytyki pod adresem tych zegarkow. Co to jest i dlaczego cieszy sie opinia conajmniej dwuznaczna???

Gość gccg

Parę dni temu było ciepło, ale wietrznie - stąd fular w matowym bodo w naprzemiennie ciemne i jasne romby. Koszula ma kolor szary, a poszetka jasnoniebieski w naprzemiennie romby i kwadraty. Wkurzyłem się na wiatr, który podwiewał mi poły marynarki, obnażając koszulę na brzuchu i dopiąłem dolny guzik :evil:

Ktoś może mi pomóc z nazewnictwem butów? Czy są to angielki? I czy dlatego że mają otwartą przyszwę?

marynarka Jake*s

koszula H&M

spodnie H&M

buty Pilpol (tańszy podwykonawca Ryłko)

poszetka Fraternity (z Royal Collection)

fular noname (czy w ogóle fulary mają name? mój jest włoski, 100% jedwab)

pasek noname z kijowskiego bazaru

zegarek Perfect

okluary Brenda

podkolanówki (nie widać) w kolorze koszuli

+

parasol noname kupiony od Turka na warszawskim bazarze, w kolorze marynarki (superszeroki - spokojnie zmieszczą się 4 osoby i nie zmokną)

teczka Mandarina Duck (SH)

Zestaw za ok. 1400 zł.

Ladna kombinacja. Dokonalbym dwoch malych zmian i jak sadze bylaby super.

1. fular - inny albo wcale - ten wydaje sie nie pasowac do reszty. Poza tym - nie obraz sie prosze, gdyz nie jest to zadna zlosliwosc tylko opis odczucia, ktore we mnie sie zrodzilo i nie chcialbym zeby inni mieli podobne wrazenie, gdyz mozesz stac sie, calkiem nieswiadomie, ich (owych wrazen i po nich nastepujacych reakcji) ofiara. Z fularem + ciemne okulary + ciemna karnacja wygladasz mafijnie. Sprobuj zalozyc bardzo jasny fular,

2. Inne okulary (w mniejszej oprawce np drucianej albo w innym kolorze niz czarny) - za duzo "ciemnosci" na twarzy w polaczeniu z Twoja ciemna karnacja. Nie budzi to zaufania, tylko - moze czasem podswiadoma - reakcje: ten facet chce cos ukryc.

Pozdrawiam

gccg

Pozwole sie wypowiedziec,zasadniczo sam preferuje angielski styl,i pierwsze co to patrze na buty,jezeli sa oki to reszta tj.koszula,krawat etc.mniej istotne,buty to podstawa wizerunku.Cała reszte mozesz kupic w second hand,a buty powiedza Ci prawde,no i moze zegarek..primo zainwestuj w dobre buty..dobra rada,zreszta kazda kobieta Ci to samo powie..

pozdrawiam

Gość gccg

Pozwole sie wypowiedziec,zasadniczo sam preferuje angielski styl,i pierwsze co to patrze na buty,jezeli sa oki to reszta tj.koszula,krawat etc.mniej istotne,buty to podstawa wizerunku.Cała reszte mozesz kupic w second hand,a buty powiedza Ci prawde,no i moze zegarek..primo zainwestuj w dobre buty..dobra rada,zreszta kazda kobieta Ci to samo powie..

pozdrawiam

To prawda!!! Poza tym kobiety patrza najpierw na buty. Zle buty "zniszcza" nawet najpiekniejszy zestaw

gccg - trudno mnie obrazić, ale próbuj ;) No nie wiem... mnie ten fular po prostu pasuje. Okulary dobierałem pod inne czarne dodatki; jestem też mocno przekonany do czarnych okularów i bardzo nieprzekonany do innych kolorów niż czarny... to jakieś dziwne uprzedzenie i zdaję sobie sprawę, że mocno ograniczające, ale jakoś nie mam odwagi do jasnych oprawek. Jakieś propozycje?

Z tym gangsterskim lookiem to chyba jednak racja :D

Buty były - przyznam - tanie, ale czy to po nich naprawdę widać?

trybek - dobrze, że się czepiasz, nie zauważyłem tych nitek... Mea maxima culpa...

Paul - z kobiecym postrzeganiem mężczyzn przez pryzmat butów to prawda. Naprawdę mnie to zdziwiło, ale kobieta przy pierwszym spotkaniu (i nie tylko przy pierwszym) przede wszystkim zwraca uwagę na buty, dłonie i pośladki. Moja dziewczyna to potwierdza :) dłonie mam niezbyt piękne, no ale pośladki można wyćwiczyć, a w buty zainwestować. To chyba na blogu Macaroniego stało zacytowane, że wydatki na buty powinny stanowić 40% całości wydatków na męską garderobę.