Jan Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Jest dobrze, nie bede sie czepiac. Uwagi o tym, ze lepiej by było gdyby guzik był nizej, sa bez sensu, bo to marynarka z wieszaka i nic nie zrobisz. O jakich chusteczkach w teczce pisales? Jesli o poszetce, to tu wyglada lepiej niz w teczce. Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 zegarek PerfectPerfect jest takim "kulotwym" synonimem tandety i bylejakości - może się okazać, że przez ten szczegół ktoś nie potraktuje Cię poważnie. Sorry, za tę szczerość.. przypomina mi się zegarek marki Ruhla i związana z tym historia z powieści Libery "Madame" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 strzelam, że chodzi o to, co wypycha kieszeń spodni, a nie o poszetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Sweet zestaw, podoba mi sie, założyłbym.Thx! Uważam, że mężczyźni nie powinni bać się różowego! I znów - ja nie lubię i się boję, choć przyznam, że widuję czasem zestawy, w których różowy (najczęściej koszula) wygląda świetnie. W omawianym tutaj zestawie różu mało, a ja mimo to zmieniłbym krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 strzelam, że chodzi o to, co wypycha kieszeń spodni, a nie o poszetkę To prawda, jakos pominalem ocene ubioru tego fragmentu ciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Tak, chodzi o chusteczki w kieszeni spodni - niechlujnie to wygląda... Dzięki za szczerość Zegarek to mój kolejny planowany zakup. Perfect jaki jest, każdy widzi... Przynajmniej był tani; teraz nie stać mnie na tanie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Moze to tylko namiastka calosci, ale telefonem wiecej sie nie da No i wszystko w biegu! Przyjemnego weekendu Panowie! Klasycznie, schludnie, ladnie, "amerykanskawo" (buty mam na mysli i nie jest to krytyka) i z klasa. Mnie sie podoba! Zastanawiam sie tylko jak ukladaja sie spodnie na tych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 IMHO masz budowe zeby byc swietnie ubranym facetem (i w ogole to jestes swietnie ubrany). To jest niezly zestaw: -Zegarek+mankiet+rekaw ----> super! -Swietne kolory -Doskonala szerokosc nogawek i fajny zabieg z podwinieciem ... ale przyczepilbym sie do sporej liczby rzeczy. -gora bardzo formalna nie pasuje do chinos -krawat z bliska jest bardzo oficjalny (i zbyt szeroki do klap) -punkt srodkowy marynarki jest zdecydowanie za wysoko -to juz moze moj wymysl, ale gdyby poszetka opadala w druga strone lepiej wspolgraloby to z marynarka -niektorzy umieja nosic eleganckie buty bez skarpet, ale IMHO te sa zbyt eleganckie <---ale to tylko moja miara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Moze to tylko namiastka calosci, ale telefonem wiecej sie nie da No i wszystko w biegu! Przyjemnego weekendu Panowie! Klasycznie, schludnie, ladnie, "amerykanskawo" (buty mam na mysli i nie jest to krytyka) i z klasa. Mnie sie podoba! Zastanawiam sie tylko jak ukladaja sie spodnie na tych butach. Przy odpowiednio krotkich i waskich nogawkach moim zdaniem takie loafersy sa super. I tak, buty sa z USA i sa cale USA Lubie USA i mowie amerykanskim akcentem w pracy. Aha no i mam plan na tassel loafers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Witam szanownych Panów! Ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, pozwolę się przedstawić. Mam 25 lat, pracuję jako tłumacz pisemny i ustny, uczę również angielskiego w biznesie. Z racji ograniczonych środków (oraz planowanych wydatków, które wymownie przemilczę) staram się dbać o strój i wygląd korzystając ze sklepów sieciowych, choć szczerze przyznam (m.in. szczególnie po lekturze blogów obecnych tu forowiczów - którym serdecznie dziękuję za wysiłek włożony w ich pisanie), że marzy mi się bespoke i mam nadzieję, że kiedyś będę mógł sobie na niego pozwolić. Szukam swojego stylu i będę ogromnie wdzięczny za konstruktywną krytykę. Poniżej zestaw za ok. 1300 zł. Przepraszam za jakość zdjęć z telefonu, kolory są niestety przekłamane - np. koszula jest niebieska z białymi mankietami i kołnierzykiem, guziki są czerwone). W kieszeni chusteczki, które zawsze trzymam w teczce. marynarka Jake*s (marka Peek & Cloppenburg) koszula H&M chinosy Zara buty Zampiere spinki noname poszetka Stenströms krawat CK pasek Ochnik zegarek Perfect zamiast skarpet talk do stóp Ogolne wrazenie bardzo dobre! Jestes jednym z lepiej ubranych facetow na ulicy i wiekszosc (kobiet) zwraca na Ciebie uwage. Buty wygladaja nadzwyczaj przyzwoicie. Brak skarpet podnosi w mych oczach ocene Twego odzienia (Einstein tez ich nie nosil .... jezeli to tylko mozliwe temperaturowo rowniez ich nie zakladam ... gole nogi pasuja kolorystycznie do wszystkiego ) Twoj zegarek (jego marka) nie mowi mi nic i nie wywoluje u mnie zadnych skojarzen. Jezeli jestes z niego zadowoloby, dobrze dziala i ladnie wyglada (tzn Tobie sie podoba ... Mnie sie on podoba bo i klasyczny i cyferblat ma czytelny)to nie ma najmniejszego sensu go zmieniac. To Twoj zegarek i wylacznie Ty masz byc z niego usatysfakcjonowany. Gdybys moze troszeczke zmniejszyl wezel krawatu, to - najprawdopodobniej - kompnowaloby sie lepiej z Twa szczupla sylwetka. Zamiast zmieniac zegarek zakup lepiej jakas torbe i oproznij kieszenie, gdyz moze to prowadzic do dwuznacznych sytuacji, zwlaszcza w obecnosci wakacyjnie rozneglizownych niewiast. Za wysoki guzik marynaki zawsze mozna rozpiac. Poza tymi szczegolami ..Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Moze to tylko namiastka calosci, ale telefonem wiecej sie nie da No i wszystko w biegu! Przyjemnego weekendu Panowie! Klasycznie, schludnie, ladnie, "amerykanskawo" (buty mam na mysli i nie jest to krytyka) i z klasa. Mnie sie podoba! Zastanawiam sie tylko jak ukladaja sie spodnie na tych butach. Przy odpowiednio krotkich i waskich nogawkach moim zdaniem takie loafersy sa super. I tak, buty sa z USA i sa cale USA Lubie USA i mowie amerykanskim akcentem w pracy. Aha no i mam plan na tassel loafers Z takimi zamilowaniami brak tassel loafers to grzech. Najbardziej wygodne kopyto tassel loafers to wg mnie kopyto 325 - C&J Cavendish (i nie tylko wg mnie ... uzytkownicy Alden Tassel Loafers twierdza to samo). Ale dla purysty jest to jedynie "agielska podrobka". Dlatego pozostaje Ci tylko Alden (najbardziej amerykanski jest oczywiscie color 8 shell cordovan) A tak bardziej na serio to, czy zastanawiales sie juz jakie tassel loafers zamierzasz kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 1. Tak myślałem, że mogą pojawić się głosy sprzeciwu wobec oficjalnego krawata oraz niebieskiej koszuli na spinki z białym kołnierzykiem dobranych do bosych stóp. Akurat tego dnia nie miałem żadnych poważnych spotkań a było gorąco, więc pozwoliłem sobie na taką ekstrawagancję - mało kto chyba w mieście na to się decyduje. 2. Spodnie były skracane - mam krótkie nogi, więc mam też problem ze spodniami. Jeśli już uda mi się znaleźć dobre spodnie na mój pas (29"), to nogawki są zawsze za długie. Podobnie z marynarką - jeśli już jest rozmiar (44), to na facetów z bębnem... dlatego szukam tylko taliowanych. Guzik w marynarce na zdjęciu jest faktycznie dość wysoko. Waham się, czy nie zapinać guzika niżej - wtedy zasłoniłbym czasem widoczną końcówkę krawata z pasem i koszulą (na spodnie na szelkach o podwyższonym stanie chyba jestem za młody...), ale narażam się wtedy na odebranie tego jako faux pas ... I tak źle, i tak niedobrze. 3. Z butów jestem naprawdę zadowolony - kupiłem je za 1/3 ceny na wyprzedaży podczas likwidacji działu męskiego Mają niestety bardzo cienką podeszwę, a do tego połysk znika szybko w zgięciu przyszwy (choćbym ile nie polerował), co widać na zdjęciach. 4. Jaki wg Was pasowałby krawat? Nie mam wyczucia co do szerokości klap i skorelowania ich z moją sylwetką lub dobrania do nich krawata. 5. W kieszeniach zwykle nic nie noszę, bo faktycznie wszelkie przedmioty tam umieszczone przyjmują falliczne kształty 6. Co do sylwetki - uprawiam od dziecka sporty, od 8. r.ż. trenuję aikido, jestem maratończykiem - forma musi być Jestem dość niski (172 cm), ale w końcu Humphrey Bogart też do najwyższych nie należał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinley Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Goła stopa moim zdaniem źle wygląda w takim obuwiu - do lekkiego mokasyna zamszowego tak, ale nie w takim zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dlatego pozostaje Ci tylko Alden (najbardziej amerykanski jest oczywiscie color 8 shell cordovan) A tak bardziej na serio to, czy zastanawiales sie juz jakie tassel loafers zamierzasz kupic? No Alden Tassel Loafers i to 'shell cordovan' sa moim absolutnym topem. W ogole lubie tylko niskozabudowane loafersy. Tylko, ze mysle tez o bespoke w Polsce (ale nie loafersy) i nie wiem co najpierw. Chcialbym tez loafersy w 'navy blue'. A tassel myslalem o tych: http://www.ekmpowershop6.com/ekmps/shop ... P20blk.jpg ...choc nie jest to 'top of top'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 1. Tak myślałem, że mogą pojawić się głosy sprzeciwu wobec oficjalnego krawata oraz niebieskiej koszuli na spinki z białym kołnierzykiem dobranych do bosych stóp. Akurat tego dnia nie miałem żadnych poważnych spotkań a było gorąco, więc pozwoliłem sobie na taką ekstrawagancję - mało kto chyba w mieście na to się decyduje. 2. Spodnie były skracane - mam krótkie nogi, więc mam też problem ze spodniami. Jeśli już uda mi się znaleźć dobre spodnie na mój pas (29"), to nogawki są zawsze za długie. Podobnie z marynarką - jeśli już jest rozmiar (44), to na facetów z bębnem... dlatego szukam tylko taliowanych. Guzik w marynarce na zdjęciu jest faktycznie dość wysoko. Waham się, czy nie zapinać guzika niżej - wtedy zasłoniłbym czasem widoczną końcówkę krawata z pasem i koszulą (na spodnie na szelkach o podwyższonym stanie chyba jestem za młody...), ale narażam się wtedy na odebranie tego jako faux pas ... I tak źle, i tak niedobrze. 3. Z butów jestem naprawdę zadowolony - kupiłem je za 1/3 ceny na wyprzedaży podczas likwidacji działu męskiego Mają niestety bardzo cienką podeszwę, a do tego połysk znika szybko w zgięciu przyszwy (choćbym ile nie polerował), co widać na zdjęciach. 4. Jaki wg Was pasowałby krawat? Nie mam wyczucia co do szerokości klap i skorelowania ich z moją sylwetką lub dobrania do nich krawata. 5. W kieszeniach zwykle nic nie noszę, bo faktycznie wszelkie przedmioty tam umieszczone przyjmują falliczne kształty 6. Co do sylwetki - uprawiam od dziecka sporty, od 8. r.ż. trenuję aikido, jestem maratończykiem - forma musi być Jestem dość niski (172 cm), ale w końcu Humphrey Bogart też do najwyższych nie należał Zobacz na ten krawat ...sky blue http://www.woodsofshropshire.co.uk/shop ... e-silk-tie Bez krawatu .. z fularem badz tez bez towniez nie byloby zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Goła stopa moim zdaniem źle wygląda w takim obuwiu - do lekkiego mokasyna zamszowego tak, ale nie w takim zestawie.Mnie sie to podoba ... taka minimalna "ekstrawagancja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dlatego pozostaje Ci tylko Alden (najbardziej amerykanski jest oczywiscie color 8 shell cordovan) A tak bardziej na serio to, czy zastanawiales sie juz jakie tassel loafers zamierzasz kupic? No Alden Tassel Loafers i to 'shell cordovan' sa moim absolutnym topem. W ogole lubie tylko niskozabudowane loafersy. Tylko, ze mysle tez o bespoke w Polsce (ale nie loafersy) i nie wiem co najpierw. Chcialbym tez loafersy w 'navy blue'. A tassel myslalem o tych: http://www.ekmpowershop6.com/ekmps/shop ... P20blk.jpg ...choc nie jest to 'top of top'. Poszukaj czegos bez "beefroll"! Na przyklad Johnston and Murphy Deerfield II - $ 265 http://www.zappos.com/johnston-murphy-d ... black-calf Albo Johnston and Murphy Vauter - $ 165 http://www.zappos.com/johnston-murphy-v ... ?zlfid=111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinley Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dla mnie "lekką ekstrawagancją" by był kaszmirowy szal, zarzucony przez szyję (zamiast zbyt szerokiego krawata) , a nie buty, po których widać, że nie są stworzone do noszenia "na gołą stopę"... De gustibus non est disputandum... Pozdrawiam Ps. Miłe forum, ale baaaaaaardzo zróżnicowane pod względem słusznej estetyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dla mnie "lekką ekstrawagancją" by był kaszmirowy szal, zarzucony przez szyję (zamiast zbyt szerokiego krawata) , a nie buty, po których widać, że nie są stworzone do noszenia "na gołą stopę"... De gustibus non est disputandum... Pozdrawiam Ps. Miłe forum, ale baaaaaaardzo zróżnicowane pod względem słusznej estetyki... A jaka estetyka jest sluszna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Witam szanownych Panów! Ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, pozwolę się przedstawić. Mam 25 lat, pracuję jako tłumacz pisemny i ustny, uczę również angielskiego w biznesie. Z racji ograniczonych środków (oraz planowanych wydatków, które wymownie przemilczę) staram się dbać o strój i wygląd korzystając ze sklepów sieciowych, choć szczerze przyznam (m.in. szczególnie po lekturze blogów obecnych tu forowiczów - którym serdecznie dziękuję za wysiłek włożony w ich pisanie), że marzy mi się bespoke i mam nadzieję, że kiedyś będę mógł sobie na niego pozwolić. Szukam swojego stylu i będę ogromnie wdzięczny za konstruktywną krytykę. Poniżej zestaw za ok. 1300 zł. Przepraszam za jakość zdjęć z telefonu, kolory są niestety przekłamane - np. koszula jest niebieska z białymi mankietami i kołnierzykiem, guziki są czerwone). W kieszeni chusteczki, które zawsze trzymam w teczce. marynarka Jake*s (marka Peek & Cloppenburg) koszula H&M chinosy Zara buty Zampiere spinki noname poszetka Stenströms krawat CK pasek Ochnik zegarek Perfect zamiast skarpet talk do stóp Wszystko super tylko mam wątpliwości do krawata, gdyż mam wrażenie iż jest to krawat "nocny" a nie do noszenia w ciągu dnia. Lepsza byłaby jednak skarpetka niż talk. Na gołą stopę to mokasyny bo do pantofli to jakoś nie wypada Poza tym jest ok pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 gccg: Podoba mi się ten krawat! Co do fulara - jestem wielkim entuzjastą fularów, ale przeważnie zakładam je w wietrzne dni, gdy jest za ciepło na szalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinley Napisano 29 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Dla mnie "lekką ekstrawagancją" by był kaszmirowy szal, zarzucony przez szyję (zamiast zbyt szerokiego krawata) , a nie buty, po których widać, że nie są stworzone do noszenia "na gołą stopę"... De gustibus non est disputandum... Pozdrawiam Ps. Miłe forum, ale baaaaaaardzo zróżnicowane pod względem słusznej estetyki... A jaka estetyka jest sluszna? Myślę, że Pan wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dla mnie "lekką ekstrawagancją" by był kaszmirowy szal, zarzucony przez szyję (zamiast zbyt szerokiego krawata) , a nie buty, po których widać, że nie są stworzone do noszenia "na gołą stopę"... De gustibus non est disputandum... Pozdrawiam Ps. Miłe forum, ale baaaaaaardzo zróżnicowane pod względem słusznej estetyki... A jaka estetyka jest sluszna? Myślę, że Pan wie Swietna odpowiedz! Bardzo mi sie podoba! Pozdrawiam gccg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 gccg: Podoba mi się ten krawat! Co do fulara - jestem wielkim entuzjastą fularów, ale przeważnie zakładam je w wietrzne dni, gdy jest za ciepło na szalik.On pasowalby na 100% do twego zestawu.... czerwony rowniez ... Z innymi - przynajmniej ja - musialbym stanac przed lustrem aby to ocenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 30 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Poniżej zestaw za ok. 1300 zł. Super! Dobry przykład tego iż nie trzeba wydawać majątku żeby być dobrze ubranym. Teraz dwa słowa krytyki. Dla mnie jest niedopuszczalnym żeby zakładać takie obuwie na gołe stopy, ale z drugiej strony teraz jest taka moda. I to co jest dla pierwszych nie do pomyślenia dla drugich może być całkowicie normalne. Druga rzecz to krawat, fatalnie wygląda z tak wąskimi klapami. Dla powyższej marynarki widzę dwa rozwiązania, jedyny krawat jaki by mi tu pasował to śledź, tylko nie glizda jaką lansuje dzisiejsza moda a "zwis" o szerokości coś koło 6 cm. Druga opcja to mucha. Reasumując, naprawdę dobry zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi