Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Panie BazukaJoy, ta marynarka wygląda na Panu jak worek po kartoflach. Była by dobra dla grubasa albo osoby posiadającej dużą masę mięśniową. Ma też stanowczo za długie rękawy.

Nie wiem jak się odnieść do angielskiej zasady dotyczącej brązu w Polsce.

Zignorować ją, teraz nastały inne czasy zasada jest stara i nieaktualna.

Panie BazukaJoy, ta marynarka wygląda na Panu jak worek po kartoflach. Była by dobra dla grubasa albo osoby posiadającej dużą masę mięśniową. Ma też stanowczo za długie rękawy.

Pan Brzydallo jak zwykle nie przebiera w słowach i wali prosto z mostu Nie jestem zwolennikiem, aż takiej bezpośredniości, ale muszę się z Nim całkowicie zgodzić. Delikatnie mówiąc tej marynarce nie pomogą nawet przeróbki krawieckie. Nie martw się ja na początku też nie potrafiłem określić czy marynarka dobrze leży na mnie czy nie. Proponuje czytaj i oglądaj jak najwięcej foto i analizuj je, po jakimś czasie będziesz umiał dopasować marynarkę.

I ja moze dolacze slow pare: czyz nie po to tu jestesmy aby uslyszec slow krytyki -kostruktywnej( ok.nie zawsze nam to wychodzi...)ale sami sie prosimy o pare slow pokazujac swoje kreacje... po to sie tutaj spotykamy!!!! nie???

d.s. :D

Moim zdaniem zawsze lepiej usłyszeć uzasadnioną krytykę, nawet jeżeli jest ona wyrażona ostrymi słowami, niż pochlebstwa na temat stroju, w którym w rzeczywistości nie powinno się pokazywać publicznie.

Czytałem jakiś czas temu na blogu Macarenie artykuł dotyczący jak powinien leżeć garnitur. Moim zamierzeniem było raczej osiągnięcie takiego efektu:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/s ... bedwebsite

Takie eleganckie ubranie na przechadzki po lesie w którym będę się czuł się dobrze i swobodnie. Marynarka plus wysokie buty. Nie wiedziałem czy ma byś to kurtka czy marynarka. Przypadkowo wpadła Mi w ręce tamta. Nie będąc pewny chciałem zapytać fachowców o zdanie.

Panie Bazuka, tylko że Pański strój w porównaniu do Vislava najlepiej nie wygląda. Sam to musi Pan przyznać. Ale na paradowanie po lesie czemu nie, tylko proszę już nigdy nie wkładać tej marynarki :-)

Spodnie są trochę za długie i nie powinny mieć mankietów.

To prawda spodnie są przydługie. Co do manszetów nie ma Pan racji. Spodnie sztruksowe mogą je mieć lub nie. Jeśli będzie je Pan zakładał do innego ubioru proszę je zaprasować na kant, to jest obowiązek w przypadku spodni z manszetami.

Spodnie sztruksowe mogą je mieć lub nie. Jeśli będzie je Pan zakładał do innego ubioru proszę je zaprasować na kant, to jest obowiązek w przypadku spodni z manszetami.

Chodiło mi że przy moim wzroście staram się unikać manszetów. O kancie nie wiedziałem. Dziękuję.

Marynarkę dostał ojciec. Bardzo się ucieszył. Na nim leży znacznie lepiej (prawie bez fałd).

Fryzura, koszula, spodnie i buty - super.

Plaszcz - nie znosze tego kroju, moim zdaniem brakuje mu charakteru (jest workiem) i zupelnie nie pasuje do osoby, ktora ubiera sie tak fantazyjnie jak Ty. W tym ubiorze nie ma fantazji, jest po prostu stylowo, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi:)

Fryzura, koszula, spodnie i buty - super.

Plaszcz - nie znosze tego kroju, moim zdaniem brakuje mu charakteru (jest workiem) i zupelnie nie pasuje do osoby, ktora ubiera sie tak fantazyjnie jak Ty. W tym ubiorze nie ma fantazji, jest po prostu stylowo, ale chyba rozumiesz o co mi chodzi:)

Ciesz sie, ze nikt nie zmusza Cie do jego noszenia! ;):lol:

Ja go lubie ... to rzeczywiscie worek ... taki "obszerniasty" a jednoczesnie lekki. Idac w nim odnosze wrazenie, jakbym ukryl sie za lekka zaslona owijajac sie nia jednoczesnie.