Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Aż dziwne, że nie robią podkolanówek bespoke, bo jednak trzymanie się na nodze zależy bardzo od kształtu nogi. Ba, nawet od tego, ile dni temu było się na siłowni ostatnio :)

Łydka jest mega ciężkim mięśniem do zrobienia, a prawdziwy trening na łydkę boli tak bardzo, że niewiele osób ma w ogóle jaja go robić :)

A poza tym, to łydka jest też barometrem sportowca. Latem od razu widać kto coś z sobą robi :D

Ja też mam te skarpety. Odradzam. Są mało elastyczne i nie trzymają się łydki.

Mam podkolanówki w innym kolorze, poza tym identyczne (kilkanaście par). Polecam. Świetnie się trzymają nogi. Problem jedynie z zakupem. Trafilem na nie tylko w factory ursus.

No co Ty? Poważnie? Ja też kupiłem kilka par: mam brązowe, bordowe i taką niezbyt udaną toń morską. Oczywiście zachęciła mnie bardzo niską cena. Niestety natychmiast zrozumiałem skąd się ona wzięła. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że są to najgorsze skarpety jakie mam. Zsuwają mi się tak samo jak u Bartka na zdjęciu. Nie jest to wielka przeszkoda, ale wyraźnie odróżnia te skarpety od topowych linii Calzedonii, które nosi się bardzo dobrze ... tylko mogli by je robić w kolanówkach :P

Chyba ogólnie nie jest źle, skoro jedyny komentarz był nt wiązania butów. :D

Skarpety to rzeczywiście Calzedonia (raczej cienkie).

Jakoś materiał tych spodni nie jest zbyt "letni", takie mam wrażenie. tym bardziej spotęgowane, że mam podobne spodnie dziś na sobie.

Btw. co to za koszula?

Materiał jest dość cienki i lekki, ale rzeczywiście wzór może sprawiać wrażenie, że tkany z niewiadomo jak grubych włókien.

Koszula MTM od Balthazar.

PS. Tanie Calzedonie są nędzne. Wiotkie, słabo trzymają i zsuwają się.

@static87: generalnie bardzo ładnie, zresztą granat/biel (ew. jasny szary, beż) to jedno z moich ulubionych zestawień. Dwie uwagi: pierwsza, zestaw (zwłaszcza marynarka) wygląda "nieskazitelnie", jakby chwilę temu zdjęty z wieszaka, nówka sztuka - zero załamań itp. To oczywiście dobrze, ale zastanawiam się, jak to robisz (spodnie na poprzednim zestawie podobnie - jakby prosto wyjęte spod żelazka). Druga - może to kwestia zdjęcia (chyba zrobionego z dołu), ale marynarka jest wg mnie nieco za krótka - ściślej mówiąc, przy tej długości powinna mieć albo niżej guziki, albo tylko jeden. Ale to drobiazg.

Dzięki koledzy za uwagi i komplementy. Styleman, myślałem o apaszce. Ale doszedłem do wniosku, że te spodnie plus apaszka to mogłoby być zbyt wiele. Do tego zestawu nie byłby to myślę dobry wybór. Mosze, w kwestii ubrań zdjętych z wieszaka to aż dziwne jest to co mówisz, ale masz rację ;) może to efekt tego, że jedną parę noszę pewnie nie częściej niż raz w miesiącu, wszystkie wiszą na wieszakach, złożone wpół. Właściwie prasuję tylko po praniu. Rdk, marynarka to mój ulubiony zakup - niby tylko Marks Spencer, ale kupiłem ze względu na dopasowanie :) bym zapomniał. Pasek RL.