Skocz do zawartości

Kwadratowe podeszwy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad taką kwestią wiadomo że kwadratowe czubki butów to koszmarki, a jak to jest z podeszwami ? Często wśród marek bespoke widuję  na zdjęciach buty o zaokrąglonych czubkach a podeszwy takie kanciaste kwadratowe. Komentarze są najczęściej ach i och jakie piękne buty. Więc jak to jest podeszwy kwadratowe/kanciaste są ok czy jesdnak koszmarki ?

post-410-0-14214200-1443634779_thumb.jpgpost-410-0-47718900-1443634785_thumb.jpgpost-410-0-40948300-1443634794_thumb.jpgpost-410-0-22342900-1443634803_thumb.jpg

post-410-0-71538800-1443634809_thumb.jpg

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się nad taką kwestią wiadomo że kwadratowe czubki butów to koszmarki, a jak to jest z podeszwami ? Często wśród marek bespoke widuję  na zdjęciach buty o zaokrąglonych czubkach a podeszwy takie kanciaste kwadratowe. Komentarze są najczęściej ach i och jakie piękne buty. Więc jak to jest podeszwy kwadratowe/kanciaste są ok czy jesdnak koszmarki ?

attachicon.gif10665602_643170005815886_781289668_n.jpgattachicon.gif11386514_833291833386279_854413467_n.jpgattachicon.gif20150725_142426.jpgattachicon.gifj-fitzpatrick-footwear-hero-2014-062_1024x1024.jpg

Kształt nosków i podeszw to kwestia mody. Obecnie modne są "anatomiczne" noski zaokrąglone i taki kształt jest swojego rodzaju normą. Ale uwierz mi, że polscy (i nie tylko) oficerowie z czasu Powstania Listopadowego chodzący w modnych wtedy butach z kwadratowymi noskami zdziwiliby się czytając początek Twojego wpisu sugerującego, że noszą "koszmarki" ;-)

Takie buty możesz zobaczyć np. w Muzeum Narodowym w Krakowie.

Pozdr,

wojvv

Opublikowano

Buty pokazane w pierwszym poście to przepiękne buty, każda para, bez wyjątku. Na pewno nie są one koszmarkami.

Mnie z kolei nie podobają się zbyt obłe i bardzo dużym zaokrągleniem, wole bardziej dynamiczne kształty, kwestia gustu jak zawsze ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Popieram przedmówce, nie założyłbym wszystkich butów ze zdjęć z pierwszego postu, ale wszystkie są zacne.

Wydaje mi się, że czasem za dużo uwagi przykłąda się do teoretyzowania i analizowania w tym przypadku buta, zamiast po prostu "czuć" to czy jest on/nie jest ładny. ja patrząc na te buty, w ogóle nie pomyślałbym o tym, żeby pytać o kwadratowośc "podeszw".

Ale z drugiej strony dzięki takim postom można obejrzęc ładne rzeczy i podzielić się swoim zdaniem:)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mnie sie podobają wszystkie buty z pierwszego posta i każde z nich widziałbym  w swojej kolekcji. Ma.lo tego, chyba każde z nich byłyby jej ozdoba, najładniejszymi jakie mam.  :)

I nie przesadzałbym tak z tym stwierdzeniem, że maja kwadratowe czubki. Do kwadratowych jeszcze im daleko  ;)

Opublikowano

Co innego klasyczne, a co innego cięte spadłem. Taki lekko kwadratowy czubek jest bardzo ładny. Dodaje dynamiki, a jak jeszcze całe kopyto ładne, jak w zasadzie wszystkie na zdjęciach w pierwszym wpisie to w ogóle bym się nie wahał.