Rafix Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Witam Zastanawiam się nad taką kwestią wiadomo że kwadratowe czubki butów to koszmarki, a jak to jest z podeszwami ? Często wśród marek bespoke widuję na zdjęciach buty o zaokrąglonych czubkach a podeszwy takie kanciaste kwadratowe. Komentarze są najczęściej ach i och jakie piękne buty. Więc jak to jest podeszwy kwadratowe/kanciaste są ok czy jesdnak koszmarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Sądzę, że "kwadratura" jest jak najbardziej akceptowalna, szczególnie w takim wymiarze jak w pokazanych butach byle nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Witam Zastanawiam się nad taką kwestią wiadomo że kwadratowe czubki butów to koszmarki, a jak to jest z podeszwami ? Często wśród marek bespoke widuję na zdjęciach buty o zaokrąglonych czubkach a podeszwy takie kanciaste kwadratowe. Komentarze są najczęściej ach i och jakie piękne buty. Więc jak to jest podeszwy kwadratowe/kanciaste są ok czy jesdnak koszmarki ? 10665602_643170005815886_781289668_n.jpg11386514_833291833386279_854413467_n.jpg20150725_142426.jpgj-fitzpatrick-footwear-hero-2014-062_1024x1024.jpg Kształt nosków i podeszw to kwestia mody. Obecnie modne są "anatomiczne" noski zaokrąglone i taki kształt jest swojego rodzaju normą. Ale uwierz mi, że polscy (i nie tylko) oficerowie z czasu Powstania Listopadowego chodzący w modnych wtedy butach z kwadratowymi noskami zdziwiliby się czytając początek Twojego wpisu sugerującego, że noszą "koszmarki" Takie buty możesz zobaczyć np. w Muzeum Narodowym w Krakowie. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Jeśli kopyto jest smukłe i wąskie takie kwadratowe wykończenie pasuje wizualnie. Jeśli natomiast jest szerokie i masywne, to blisko do efektu ze zdjęcia @Bażanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Sądzę, że "kwadratura" jest jak najbardziej akceptowalna, szczególnie w takim wymiarze jak w pokazanych butach byle nie... Pływałbym w nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Sądzę, że "kwadratura" jest jak najbardziej akceptowalna, szczególnie w takim wymiarze jak w pokazanych butach byle nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Ja się jednak nie mogę przekonać... dla mnie to zawsze trochę koszmarek. Zdecydowanie wolę zaokrąglone czubki, i tylko takie buty mam. BTW: Zauważyliście, że te płatwy ze zdjęcia wklejonego przez kolegę Bażanta to split-toe? Bo ja dopiero za którymś razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Buty pokazane w pierwszym poście to przepiękne buty, każda para, bez wyjątku. Na pewno nie są one koszmarkami. Mnie z kolei nie podobają się zbyt obłe i bardzo dużym zaokrągleniem, wole bardziej dynamiczne kształty, kwestia gustu jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Popieram przedmówce, nie założyłbym wszystkich butów ze zdjęć z pierwszego postu, ale wszystkie są zacne. Wydaje mi się, że czasem za dużo uwagi przykłąda się do teoretyzowania i analizowania w tym przypadku buta, zamiast po prostu "czuć" to czy jest on/nie jest ładny. ja patrząc na te buty, w ogóle nie pomyślałbym o tym, żeby pytać o kwadratowośc "podeszw". Ale z drugiej strony dzięki takim postom można obejrzęc ładne rzeczy i podzielić się swoim zdaniem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Widać, że buty na zdjęciach z pierwszego posta są piękne, więc jakie znaczenie ma określenie kształtu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Mnie sie podobają wszystkie buty z pierwszego posta i każde z nich widziałbym w swojej kolekcji. Ma.lo tego, chyba każde z nich byłyby jej ozdoba, najładniejszymi jakie mam. I nie przesadzałbym tak z tym stwierdzeniem, że maja kwadratowe czubki. Do kwadratowych jeszcze im daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Co innego klasyczne, a co innego cięte spadłem. Taki lekko kwadratowy czubek jest bardzo ładny. Dodaje dynamiki, a jak jeszcze całe kopyto ładne, jak w zasadzie wszystkie na zdjęciach w pierwszym wpisie to w ogóle bym się nie wahał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi