Enzo777 Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Witam serdecznie, Przymierzam się do zakupu butów m.in do garnituru jak i bardziej eleganckich stylizacji. Chciałbym się doradzić czy model butów Massimo Dutti Oksfordy czarne jest to poziom zbliżony do najtańszych Yanko modelu P001. Czy lepiej dołożyć do Yanko. Maksymalnie mógłbym wydać 700zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Sugerował bym znalezienie czegoś pomiędzy zachwycającymi Yanko a odrzucającymi MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Oki, dzięki za opinię. Czyli model Yanko P001 jest wart swojej ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Enzo, buty P001 to nie Yanko. To jest własny brand ekipy z multirenowacji. Nie widziałem ich na żywo ale sprawiają dobre wrażenie wizualne i znając podejście Danielów to myślę, że będziesz zadowolony. MD odradzam, sam kupiłem od nich buty w kwietniu, w zeszłym tygodniu musiałem je reklamować bo się zaczęły rozpadać. Możliwe, że P002 będę niebawem zamawiać to opiszę moje wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Masz rację, nie spojrzałem uważnie na nazwę modelu, czyli najtańsze Yanko to ... 1299zł Szkoda. a Berwick 2428 Black Calf ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 a Berwick 2428 Black Calf ?? "Będzie Pan zadowolony." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Przepraszam bardzo, ten cudzysłów to coś oznacza w stylu sarkazmu ? Czy tylko takie moje dziwne odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Jeżeli możesz odrobinę nagiąć budżet, weź Meerminy - 180 euro z przesyłką. Widziałem kilka par Berwicków na żywo i raczej nie dałbym za nie 700 pln (ale to tylko moja opinia, jest na forum wielu zadowolonych użytkowników tej marki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Wielkie dzięki za zainteresowanie moim tematem, ale chciałbym jakiś polski sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 @Enzo777: przesądy jeśli masz obawy jak się dogadać, użyj translatora. Jeśli obawiasz się o koszty zwrotów, to płać przez PayPal - do końca roku jest promocja na refundację kosztów zwrotnej przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Ten cudzysłów to po prostu cytat. Cytat ze skeczy jednego z polskich kabaretów. co do wypowiedzi nie było w tym ani grama sarkazmu, ironii czy czegokolwiek w podtekscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Enzo, jeśli nie potrzebujesz butów na "już" a podobają Ci się yanko ale nie mieszczą się w Twoich założeniach budżetu to sugeruje poczekać. Czasami patine.pl robi akcje w których rozdają kody rabatowe (zazwyczaj 10-20-30%). Berwicki sam mam (model 3010) i jestem zadowolony, skóra dobrej jakości tylko trzeba dbać o podeszwę bo to chyba ich największy minus (dosyć szybko się ściera pomaga regularne natłuszczanie podeszwy). Kupowałem je w klasycznebuty.pl i był to jeden z moich pierwszych zakupów "porządnego" obuwia, polecam ten sklep, spory wybór i dobra obsługa klienta. Mają swój sklep stacjonarny w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Z Yanko jest jeszcze takie niebezpieczeństwo, że zaczynasz od razu z wysockiego C Inne buty które potem kupisz (zaznaczam dobre buty np Berwick, Meermen) nie sprawią Ci takiej przyjemności jaką by Ci dały gdybyś od nich zaczynał. A tak na poważnie, również uważąm że jeśli Ci się nie śpieszy spróbuj zapolować na kody rabatowe. Przede wszystkim zapisz się na newslettera na Patine.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 15 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Dzięki panowie za zainteresowanie i porady nie zaszkodzi z tym newsletterem nie spieszy mi się, aczkolwiek maksymalnie 2 miesiące, i może od razu się doradzę, czy Oksfordy czarne będą pasować do mniej formalnych stylizacji (sweter z koszulą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Nie, czarne oxfordy nie będą pasować. Według mnie najbardziej uniwersalne będą brogsy i monki, w skórze licowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 16 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 To kiepsko. Na razie brak funduszy na drugą parę butów ;/ Miałem nadzieje, że będę mógł je wykorzystać bardziej uniwersalnie. A brogsy czy monki przecież chyba do garnituru szczególnie do ślubu (jako świadek) nie będą pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Na uroczystość taką jak ślub powinieneś założyć czarne oksfordy z nakładanym noskiem, brogsy na pewno nie. Monki może by przeszły, ale sądzę, że czarne też będą później trudniejsze do wykorzystania niż przykładowo brązowe. Tak czy inaczej, czarne oksfordy wykorzystasz na wiele okazji, ale nie do strojów mocno nieformalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 16 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Czyli dżinsy, sweter z koszulą (może krawat) i na to płaszcz (jesienno-zimowy wełniany z 5%kaszmiru) to zbyt nieformalna stylizacja żeby założyć okfsordy czarne, które planuje zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 W cenie do 700 zł polecam Berwick'i, mam 3488 ( jeśli dobrze pamiętam). W nich olejowanie podeszwy przyda się z pewnością. Występują też modele na podeszwie JR i te są troszkę droższe (20-50 zł), ale trwalsze. Krupon w nich podobno jest inny. Czasami można dorwać w promocji oxfrody loaka z tej cenie. Wszystko zależy jaki masz rozmiar stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 16 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 JR tzn. Jon Rendenbach Jr. ? Coraz bardziej jestem przekonany do tego Berwicka (w sensie firmy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Czyli dżinsy, sweter z koszulą (może krawat) i na to płaszcz (jesienno-zimowy wełniany z 5%kaszmiru) to zbyt nieformalna stylizacja żeby założyć okfsordy czarne, które planuje zakupić. Zbyt nieformalna - szczegolnie te dzinsy... Czarne oksfordy po prostu nie beda do nich pasowaly. Sa za delikatne i eleganckie do takich spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi