Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam ocieplanej kamizelki (ocieplacza) z naturalnego materiału. Żadnych śliskich poliestrów.

Ma być lekko puchowa, lekko pikowana. Najlepiej w odcieniach szarości/ czerni.

Chodzi mi o coś w stylu tej od poszetki. 

image.jpeg.4cf4d917b82b79bd0d42b4861561958b.jpeg

Ktoś coś? Oczywiście im taniej tym lepiej, ale wiem że swoje musi kosztować.

Opublikowano
24 minuty temu, MistrzArek napisał:

Szukam ocieplanej kamizelki (ocieplacza) z naturalnego materiału. Żadnych śliskich poliestrów.

Ma być lekko puchowa, lekko pikowana. Najlepiej w odcieniach szarości/ czerni.

Chodzi mi o coś w stylu tej od poszetki. 

image.jpeg.4cf4d917b82b79bd0d42b4861561958b.jpeg

Ktoś coś? Oczywiście im taniej tym lepiej, ale wiem że swoje musi kosztować.

poszukaj na vinted właśnie tych od @Tomasz.Godziek.Poszetka- mam granatową i bursztynową i są fantastycznie :)

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiek_W napisał:

poszukaj na vinted właśnie tych od @Tomasz.Godziek.Poszetka- mam granatową i bursztynową i są fantastycznie :)

z ciekawości - jak szukasz produktów firmy "poszetka" na vinted? Bo ja jeszcze nie poznałem sposobu. Nie da się ustawić wyszukiwania po firmie, a wpisanie "poszetka" zwraca ci setki wyników... poszetek.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 minutę temu, Velahrn napisał:

z ciekawości - jak szukasz produktów firmy "poszetka" na vinted? Bo ja jeszcze nie poznałem sposobu. Nie da się ustawić wyszukiwania po firmie, a wpisanie "poszetka" zwraca ci setki wyników... poszetek.

Też się nad tym chwilę głowiłem, ale chyba do tego doszedłem. W wyszukiwarce trzeba wpisać „Poszetka.com”.

Później wejść w pierwszy produkt od poszetki i tam kliknąć po prostu w nazwę marki. 

Obecnie wyniki zawęziło mi do 66 pozycji.

• Like 1
Opublikowano

Możesz znaleźć kategorie której szukasz, zakładając ze np koszule,  to wchodzisz w ta kategorie. Wpisujesz "poszetka.com" i to kolejne zawężenie ooszukiwan, bądź tak jak powyżej napisał @MistrzArek mozesz jeszcze wybrać producenta, choc to jest czasem złudne - niektorzy dodają rozne marki do tych znanych zeby tez sie pojawily

Opublikowano

Poszukuję granatowej marynarki z przeznaczeniem do noszenia w zestawach koordynowanych, ale też z jeansami, chinosami, więc nic za bardzo formalnego. Kieszenie najlepiej nakładane, dobrze jakby była rozmiarówka na wzrost wyższy (np w SuSu noszę 94, nie mają teraz nic ciekawego jednak) - budżet tak do 1.8K, ale super byłoby się zamknąć tak do 1.4-1.5. Patrzyłem na polskich producentów typu Poszetka, Zack, Miler, ale nic nie znalazłem fajnego i w moim rozmiarze. Może coś mi umyka w tym budżecie?

Edit: benchmarkiem niech będzie marynarka Turin od Milera, którą miałem przez parę lat, ale zniszczyła mi ją pralnia i muszę znaleźć nową:(

Opublikowano
34 minuty temu, Kyle napisał:

Gdzie jeszcze można znaleźć kurtki w takim stylu jak na zdjęciach (pierwsze Zaremba, drugie Spier&Mackay)?

zarem.jpg

9758-G1FJ-model-1633x2643-(2).jpg

Znaczy się, wełniana bomberka?

Ma być gładki materiał? Bo to bardzo popularny model kurtki, ale czesto występuje jako woolen plaid.

Tu masz np. z Aero Leathers

https://www.aeroleatherclothing.com/outerwear/waterfront/mto088

eacce3a9-5333-43a7-9175-17e7f5f03003.jpg

Tutaj masz Filsona (przykładowy, oni ciągle wydają nowe wersje)

https://www.ebay.com/itm/326489200373

s-l1600.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

A tu trochę chińszczyzny:

nr jeden

(moim zdaniem bardzo ładna, wełna 24 oz)

S138511f9877a406f97d8e85f79da131cv.jpg

nr dwa

(tutaj na zewnątrz masz tkaninę bawełniana, ale podszewka jest wełniana, no i prawdziwy kołnierz z futra baraniego)

S8034771e919e4cbcbebc62621d24baaaC.jpg?w

nr trzy

S12466b3c22ee4ffba1a7e9679500cd0eU.jpg?w

Tutaj akurat masz podszewkę z 70 % wełna 30 % alpaca, kołnierz ponownie z futra baraniego, generalnie bardzo grube toto

nr cztery

mi się bardzo podoba, ale to już stylizowana na Western

Sdb42c153d8e445408b6396620a8fce291.jpg?w

• Like 4
Opublikowano
Godzinę temu, Velahrn napisał:

Znaczy się, wełniana bomberka?

Ma być gładki materiał? Bo to bardzo popularny model kurtki, ale czesto występuje jako woolen plaid.

Niby tak, ale żeby bardziej to był casual (i to z lekką nutą elegancji w postaci gładkiego materiału) niż military, a część tych co wrzuciłeś wygląda jak wełniana mutacja Alphy (i takie też miałem wyniki w większości, jak wrzucałem w internety). Jeszcze jest ładna Pini Parma, ale trochę zaporowa cena jak za taki gadżet, który jednak co do fasonu jest raczej przejawem trendu modowego i może się znudzić po jednym czy dwóch sezonach.

https://www.piniparma.com/products/beige-super-180s-wool-flannel-bomber-jacket-made-in-italy

Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 10:32, MarianoItaliano napisał:

Poszukuję granatowej marynarki z przeznaczeniem do noszenia w zestawach koordynowanych, ale też z jeansami, chinosami, więc nic za bardzo formalnego. Kieszenie najlepiej nakładane, dobrze jakby była rozmiarówka na wzrost wyższy (np w SuSu noszę 94, nie mają teraz nic ciekawego jednak) - budżet tak do 1.8K, ale super byłoby się zamknąć tak do 1.4-1.5. Patrzyłem na polskich producentów typu Poszetka, Zack, Miler, ale nic nie znalazłem fajnego i w moim rozmiarze. Może coś mi umyka w tym budżecie?

Edit: benchmarkiem niech będzie marynarka Turin od Milera, którą miałem przez parę lat, ale zniszczyła mi ją pralnia i muszę znaleźć nową:(

W takim przedziale cenowym na wysoki wzrost nie ma praktycznie nic sensownego. Jedynie na Otrium możesz polować na SuSu.

Poszetka ma rozmiary na wysoki wzrost, ale nieco poza budżetem -> Klasyczny Granatowy Blezer | Odzież \ Kategoria \ Marynarki strefy rekomendacji \ Klasyki Odzież \ Okazja \ Biznes Basic Restock | Sklep Poszetka.com | jedwabne poszetki, muchy, fulary, krawaty - prezent dla mężczyzny

pol_pl_Klasyczny-Granatowy-Blezer-8509_1.jpg

Bardzo poza budżetem ale z często głębokimi wyprzedażami (Full Canvas) -> Mod 2 Classic Hopsack Jacket Navy - Blazers - Cavour

Herse też ma wyprzedaże ale nie za duże -> Jednorzędowy blezer iTravel – Herse

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
19 godzin temu, Velahrn napisał:

A tu trochę chińszczyzny:

Jestem pod wrażeniem tych nieoczywistych linków.

W przypadku tych kurtek jedno mnie zastanawia - czy taki krótki krój ma sens w połączeniu z materiałami na ciężką zimę? Wydaje mi się to dziwnym zestawieniem.

Jesienne przykłady Kayle'a rozumiem, ale projektów 2 i 3 już wcale. Jedynie opcja 1 wydaje mi się spójna.

Opublikowano
2 godziny temu, void napisał:

Jestem pod wrażeniem tych nieoczywistych linków.

W przypadku tych kurtek jedno mnie zastanawia - czy taki krótki krój ma sens w połączeniu z materiałami na ciężką zimę? Wydaje mi się to dziwnym zestawieniem.

Jesienne przykłady Kayle'a rozumiem, ale projektów 2 i 3 już wcale. Jedynie opcja 1 wydaje mi się spójna.

To były kurtki do kokpitu samolotu, noszone w zestawie z podobnie grubymi spodniami. Kurtka nr 4 do jazdy konnej.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 25.09.2025 o 10:32, MarianoItaliano napisał:

W S&M to zapewne będzie 38L Contemporary fit. W sekcji wyprzedażowej znajdziesz okazje, które się zmieszczą w budżecie nawet z cłem i vatem i dostawą (na te wklejone poniżej jest dodatkowe minus 20%).

https://www.spierandmackay.com/product/navy-leno-neo-cut-silkwool-sportcoat-11259-r-ne01

https://www.spierandmackay.com/product/navy-hopsack-neo-cut-sportcoat-11267-c-ne01

https://www.spierandmackay.com/product/navy-hopsack-sportcoat-11415-sc01-u

https://www.spierandmackay.com/product/navy-hopsack-sportcoat-11415-sc01-u

https://www.spierandmackay.com/product/navy-travel-hopsack-sportcoat-11401-sc01

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Gdzie mógłbym kupić zamszową kurtkę, ale cienką, nie przypominającą kurtki motocyklisty?
Coś takiego jak z linku, tyle że bez podszewki z poliestru.
Na dodatek Hiszpanie kończą rozmiarówkę na 106cm w klatce. Przyzwyczaiłem się że Japończycy robią małe ubrania, ale po Hiszpanach spodziewałem się więcej.

https://www.massimodutti.com/pl/zamszowa-kurtka-z-owczej-skory-l03303453