Velahrn Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca W dniu 12.06.2026 o 10:57, Jerry Rottenburger napisał(a): Poszukiwane spodnie jak u modela na zdjęciu Z grubej tkaniny, oliwkowe, tapered. Na dwumetrowca (czytaj - wewnętrzna długość nogawki około 90 cm). Ktokolwiek? Może Velahrn? Model zapytany przez FB nie odpowiedział niestety... Teraz zauważyłem, że o mnie napisałeś! Bez dodawania "@" do nicka, forum nie wyświetla powiadomień. Chińczycy robią spodnie z dużym zapasem nogawki, ale czy na dwumetrowca starczy - nie wiem. Może spróbować, najwyżej odeślesz: pierwsze drugie trzecie Cytuj
Non Vid Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca Szukam horsebit loafersów z czarnej licowej skóry z raczej niewielką/subtelną złotą dekoracją. Coś w dobrym guście, solidna jakość, rozsądna cena. Przeznaczenie: styl na imprezy taneczne w stylu smart casual lub luźne wieczorne wyjścia. Vibe raczej seksowny Włoch niż nowojorski bankier. Cytuj
ws22 Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Szukam szortów, najlepiej dwie zakładki, luźny fason (ok 80 cm w udzie ; dla rozmiaru 54/56), długości kończącej się najlepiej niewiele ponad kolanem. Materiał: 100% bawełna, lub preferowana mieszanka len / bawełna. Najbliższe tego opisu są te szorty: https://bergbergstore.com/products/antonello-cotton-shorts-navy-1 Czy ktoś może widział te szorty na żywo, albo może zaproponować alternatywę? Cytuj
matjan0000 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Szukam białej koszuli do garnituru na ślub. Szukam czegoś RTW, budżet około 600 złotych. Nie mam szczególnych wymagań, ale chciałbym znaleźć koszulę z porządnej bawełny. Znalazłem https://wolczanka.pl/biala-koszula-dlugi-rekaw-wolczanka-67332-1 ale nie wiem jak z jakością, poza tym mam problem z rozmiarem, bo kołnierzyk zaczyna się od 38, a ja powinienem mieć chyba 37, (szyję mam ok. 36cm). Jakieś alternatywy? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj
Velahrn Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 3 godziny temu, matjan0000 napisał(a): Szukam białej koszuli do garnituru na ślub. Szukam czegoś RTW, budżet około 600 złotych. Nie mam szczególnych wymagań, ale chciałbym znaleźć koszulę z porządnej bawełny. Znalazłem https://wolczanka.pl/biala-koszula-dlugi-rekaw-wolczanka-67332-1 ale nie wiem jak z jakością, poza tym mam problem z rozmiarem, bo kołnierzyk zaczyna się od 38, a ja powinienem mieć chyba 37, (szyję mam ok. 36cm). Jakieś alternatywy? Z góry dziękuję za pomoc! Przy kołnierzyku 36? Chyba tylko MTM 1 Cytuj
vinx78 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 4 hours ago, matjan0000 said: Szukam białej koszuli do garnituru na ślub. Szukam czegoś RTW, budżet około 600 złotych. Nie mam szczególnych wymagań, ale chciałbym znaleźć koszulę z porządnej bawełny. Znalazłem https://wolczanka.pl/biala-koszula-dlugi-rekaw-wolczanka-67332-1 ale nie wiem jak z jakością, poza tym mam problem z rozmiarem, bo kołnierzyk zaczyna się od 38, a ja powinienem mieć chyba 37, (szyję mam ok. 36cm). Jakieś alternatywy? Z góry dziękuję za pomoc! Popatrz tutaj: https://martinandmoore.com/pl/menu/koszule-slubne-167.html Zobacz te koszule z linii Premium - są za 366, więc znacznie mniej niż chciałbyć wydać, ale sądzę, że jakość będzie niezła. Ja noszę te zwykłe, tańsze, i nie mam większych powodów do narzekania na nie. Masz 3 kroje, kołnierzyki zaczynają się od 35 (!) cm - więc z dopasowaniem nie powinno być problemu. Do tego kilka opcji kroju kołnierzyka. Cytuj
matjan0000 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia O, to ciekawa propozycja, dzięki! A skoro mówisz, że masz od nich koszule to zapytam - powinienem brać pod uwagę jakieś zauważalne skurczenie materiału po praniu, czy raczej patrzeć na podane wymiary po prostu? Pytam, bo z ich rozmiarowki wychodzi, że byłbym pomiędzy dwoma rozmiarami. Cytuj
vinx78 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 5 minutes ago, matjan0000 said: O, to ciekawa propozycja, dzięki! A skoro mówisz, że masz od nich koszule to zapytam - powinienem brać pod uwagę jakieś zauważalne skurczenie materiału po praniu, czy raczej patrzeć na podane wymiary po prostu? Pytam, bo z ich rozmiarowki wychodzi, że byłbym pomiędzy dwoma rozmiarami. Koszule M&M kurczą się trochę w praniu. Moim zdaniem powinieneś wziąć większą koszulę licząc się z tym, że po wypraniu poszczególne obwody zmniejszą się o ok. 2-3 cm. Obwód kołnierzyka też się raczej zrobi mniejszy (może nawet o 1 rozmiar). Nauczony doświadczeniem kupuję od nich koszule z solidnym "zapasem" na pranie, czyli o rozmiar większe niż to wynikałoby z tabel Największa zaleta tej firmy polega na tym, że dzięki 3 typom kroju (regular - slim - super slim) oraz 3 zakresom wzrostu da się zazwyczaj nieźle zgrać pożądany obwód kołnierzyka z pozostałymi wymiarami ciała. Jak na niedrogą ofertę RTW to naprawdę coś. 1 2 Cytuj
matjan0000 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia Dzięki, tak chyba zrobię. Właśnie mocno mi podpasowal ten kroj super slim, bo jestem dość szczupły i większość koszul, jakie dotychczas miałem była na mnie za szeroka Cytuj
dr-feelgood Opublikowano Wtorek o 14:21 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 14:21 Cześć chłopaki, Podobają mi się poniższe chino od Poszetki, ale nie ma mojego rozmiaru (50). Czy ktoś z Was mógłby mi polecić coś podobnego? Chodzi mi o spodnie raczej bez kantów i zakładek, średni-wysoki stan, nieco zwężone od kolana, ewentualnie proste, takie które nadają się do marynarki. Gruby twill. https://www.poszetka.com/pl/products/bezowe-spodnie-chino-8830?curr=PLN&country=1143020003&selected_size=88&utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gad_source=1&gad_campaignid=17426699705&gbraid=0AAAAAC7eNDG9yeNpqtdecmug0p_rD5lNK&gclid=Cj0KCQjwv4XUBhDBARIsAE6bQUTCcxXbWqer3XGUlFXJkQW8o2N4o2kjFQK-dDCtmtiZkLjXXReqBusaAnZSEALw_wcB Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Szukam jasnych spodni, lub materiału a spodnie. Mam swoj idealny rozmiar, szerokości, bo takie sa moje 15 letnie spodnie Vistula. Materiał to chyba hopsack? Podpowiecie gdzie szukać tego materiału na szycie? Cytuj
Fermiol Opublikowano 23 minuty temu Zgłoś Opublikowano 23 minuty temu W dniu 24.06.2026 o 21:49, Non Vid napisał(a): Szukam horsebit loafersów z czarnej licowej skóry z raczej niewielką/subtelną złotą dekoracją. Coś w dobrym guście, solidna jakość, rozsądna cena. Przeznaczenie: styl na imprezy taneczne w stylu smart casual lub luźne wieczorne wyjścia. Vibe raczej seksowny Włoch niż nowojorski bankier. Nie wiem czy mieści się w Twoim budżecie, ale TLB. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi