Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 hour ago, lubo69 said:

IMG_5541.thumb.png.2bf10e195364abcf547b0c21f57747e9.png

33zł za sztukę. Może i dużo, ale liczy się cost per use: taki wieszak można mieć dożywotnio.

Niby tak, fajne, ale raczej te nie do płaszcza czy marynarki - nie ryzykowałbym rozciągnienć w ramionach 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 11.07.2025 o 23:02, victordeleco2 napisał:

No to po raz kolejny - gdzie kupię dobre wieszaki? Głównie garniturowe, płaszczowe i na spodnie. Skolyx niestety ma duże braki a i żeby cena była sensowna to trzeba większą ilość. Jakieś pomysły?

Ten AYTM deklaruje szerokość 43cm. Odpowiada Ci taka?

Taka szerokość jest idealna na obrania mojej żony, a moje własne spadają na boki. Szerokość ramion mam ok 47cm.

Vistula i Bytom dodają do swoich ubrań odpowiedniej szerokości plastikowe wieszaki, ale te ze sklepów z wieszakami na sztuki zawsze okazują się dla mnie bardzo wąskie.

Opublikowano
Opublikowano

Dla R.M. Williams Polska to egzotyka; korespondowałem z nimi kiedyś w kontekście sztybletów z kangura.

Ich buty można kupić na Zalando z bezproblemowym zwrotem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
6 godzin temu, babicz999 napisał:

Panowie, czy znajdę gdzieś w Warszawie stacjonarnie buty marki R.M.Williams?

Nie.

Z wygodnym zwrotem - to jak napisał @lubo69 Zalando. Szerszy wybór to np. w UK - stacjonarnie lub internetowo.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 15.07.2025 o 13:08, tentomek napisał:

Te wieszaki są solidnie wykonane i estetyczne (bardzo dobry stosunek jakości do ceny według mnie), ale uwaga - mają takie naklejki producenta, które z moich egzemplarzy przy próbie usunięcia odeszły dopiero razem z farbą, tu duży minus.

Ale sam produkt na plus.

Opublikowano
On 8/11/2025 at 10:13 PM, Karol G. said:

Te wieszaki są solidnie wykonane i estetyczne (bardzo dobry stosunek jakości do ceny według mnie), ale uwaga - mają takie naklejki producenta, które z moich egzemplarzy przy próbie usunięcia odeszły dopiero razem z farbą, tu duży minus.

Ale sam produkt na plus.

pierwsze które kupiłem miały naklejki a w kolejnym zamówieniu przyszły bez.

Opublikowano

Poszukuję tego podobnych butów, z tych charakterystycznym podłużnym przeszyciem, tylko na skórzanej podeszwie. Poszukują również jakiegoś sklepu zagranicznego, gdzie można kupić jakieś proste ciemnobrązowe derby, na stopę o wąską stopę o niskim podbiciu - niestety nic odpowiedniego w polskich sklepach nie znalazłem, poza tymi patine.

Na pewno już takie zapytanie tutaj było więc przeprasza, ale szukam jeszcze jakiegoś sklepu gdzie można kupić skarpetki w różnych kolorach z podłużnymi prążkami, ale równocześnie żeby cena nie byłą jakaś bardzo wysoka.

big_patine-77039-cambridge-marron-boh-04.jpg

Opublikowano

Możecie polecić źródło pasków parcianych z bezstopniową regulacją? Teraz szukam 3cm i 3.5cm szerokości.

Oferty na allegro nie pokazują jak cienkiej blaszki użył producent.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę widzę posucha tutaj, ale postaram się wbić letni (wciąż jeszcze) kij w mrowisko ;) czy macie do polecenia jakieś fajne koszule hawajskie/wzorzyste? Mile widziany len lub mix len/bawełna. Rękaw krótki bądź długi. Jakoś tak w ramach tęsknoty za powoli kończącymi się wakacjami zamarzyło mi się trochę wakacyjnej wesołości i beztroski już na kolejny sezon ;)

Opublikowano

Podrzucę podcast, który ostatnio słuchałem o "koszulach aloha". Mowa tam, że tradycyjnie są z jedawbiu: https://99percentinvisible.org/episode/hawaiian-shirts-articles-of-interest-4/

Marka o której w niej mówią to Kahala, np.: https://kahala.com/products/hana-hou-collectors-edition-short-sleeve-shirt?variant=41135576645689. Wiadomo, drogie i w USA, ale na Vinted np. akurat są inne w rozmiarze L z bawełny. Ewentualnie jako inspiracja.

Casatlantic ma ciekawe koszule z camp collar i z długim rękawem, chociaż nie wzorzyste: https://www.casatlantic.com/products/agafay-linen-navy

• Oceniam pozytywnie 1