Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, mam dość nietypowe wymiary (176-182/38). Outlety Wólczanki są w formie stacjonarnej, czy internetowej? Niestety nawet z oferty tygodnia nie ma ani jednej wyszczuplonej koszuli na mój rozmiar.

Mam ten sam problem, ale tego chyba się nie przeskoczy inaczej niż przeróbkami (albo zmianą producenta koszuli ;) ) - Wólczanka i Lambert nie mają na tyle szerokiej rozmiarówki, a co więcej taliowane nie odpowiadają normalnym - nie byłem w stenie zmieścić się w 176-182/39 slim, podczas gdy te same w wersji regular są bardzo obfite. A już większy rozmiar slim przy tej samej wielkości kołnierza jest za duży (przede wszystkim rękawy).

Kupilem ostatnio na promocji 3szt za 200zl i uwazam ze to bylo dwukrotnie przeplacone, to jest jakosc sieciowek typu H&M jesli chodzi o material i wykonanie.

E, tam, nie ma porównania. Po prostu koszule z H&M są jeszcze gorsze.

Pamiętam, że jak byłem kilkanaście lat młodszy niż teraz, Mama mówiła mi, że do koszul "z guziczkami" (button down) w żadnym wypadku nie nosimy krawatów. Prawda czy mit?

Może inaczej - jeśli masz wątpliwości, nie noś. Jeśli chcesz zobaczyć, jak to jest - załóż. Jeśli masz odwagę - pokaż w CMDNS, ocenimy ;)

Teorię masz wyłożoną tutaj: http://www.szarmant.pl/do-koszuli-button-down-nie-nosimy-krawata-mit-numer-2

• Oceniam pozytywnie 1

Serdeczne dzień dobry,

nie wiem, czy to właściwe miejsce, ale spróbuję "pytając na szybko": jeśli Loaki 7,5F są dobre, Barkery 7,5G w porządku, szersze Bexleye 41 w porządku (węższy 41 Bexley odrobinę obciera na małym palcu z przodu i piętę), to Meerminy z serii classic (kopyto Ama, Olfe) najlepiej spróbować 7,5?

pozdrowienia i z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi

Xkozioł,

Dzięki!

Obawiałem się, czy ten Bexley 41 nie oznacza, że może powinienem wziąć 7 w Meerminach, a nie 7,5. Na stronie Meerminów podają, że rozmiar 7,5 oznacza 276mm, ale nie wiem, na ile to jest istotne. Moja noga to w sumie jakieś 270, ale z drugiej strony sama długość nogi jeszcze niewiele mówi o właściwym rozmiarze.

@Caporegime - wiem, że Ty masz ładne Meerminy. U Ciebie jak było z dopasowaniem? To samo co rozmiary brytyjskie?