Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

różnią się skutecznością wypełnienia buta - pierwsze (najdroższe) wypełniają zarówno czub jak i piętę, amortyzacja pomaga w poprawnym ułożeniu się prawideł w butach,

pozostałe gorzej

Witam

Mam pytanie dotyczące smokingu. Nie wybieram się na imprezę o określonej formalności, pytanie jest czysto teoretyczne. Chciałbym wiedzieć, czy do mojego dwurzędowego smokingu, założenie łamanego kołnierza i białej muchy będzie błędem? Wiem że ta konfiguracja jest przypisana formalniejszemu zestawowi, do którego należy założyć kamizlkę, ale pod dwurzędówką wieczorowa kamizelka jako ozdoba nie ma raczej racji bytu. A więc dwurzędowy smoking z frakową ozdobą szyi- tak, czy nie?

Pozdrawiam, Mianowski.

Mój borze, szybka odpowiedź! ;D A kontynuując temat smokingu, jednorzędowa marynarka smokingowa sama w sobie ma jakieś supermoce czyniące ją bardziej formalną niż dwurzędowa, czy jest uważana za bardziej formalną tylko dlatego że pozwala stworzyć "półoficjalny" strój wieczorowy złożony ze zubożonego fraka, do czego nie nadaje się dwurzędówka?

Póki co dodaję 35hp. Jednak planuję nabyć również jednorzędową marynarkę, i czarną kamizelkę z dekoltem w U. Niezwykle podoba mi się smoking Ojca Chrzestnego, stąd inspiracja. Pytanie na które w sumie nie oczekuję odpowiedzi- Ojciec smoking miał piękny, jednak kto wpadł na pomysł żeby tak go ubrać w środku dnia??? Może po prostu nie znam dopuszczalnych wyjątków, kruczków, ale póki co nie widzę wytłumaczenia dla smokingu o tej porze, nawet w mafii, chociaż w sumie kto bogatemu zabroni? A nie tylko on miał smoking. Obok nich tańczyły brązowe garnitury. Sceny wesela w tym filmie mi się nie podobają ze względu na męskie stroje, które choć same w sobie były w porządku, jednak dobór wg mnie był kiepski. Dziękuję za odpowiedzi na moje powyższe pytania. I, właściwie mam jeszcze jedno pytanie. Z pół roku uczę się o męskich klasycznych strojach, jednak interesują mnie również damskie klasyczne stroje, jednak nie znajduję żadnych poradników, materiałów, byłbym naprawdę wdzięczny, gdyby wskazałby mi ktoś coś w rodzaju BwB, jednak dla kobiet.