goblinn Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 Trzeba znać ceny, to jasne. Biznes jest biznes Ale zysk rzędu 200% przy zakupie online to bajki, moim zdaniem mają inne źródła - pewnie skupują rzeczy, które na wyprzedaży nie zejdą, albo które noszą ślady przymiarek. Oczywiście mam tu na myśli tylko przykłady, że w danym sezonie w trakcie wyprzedaży to się zdarza z produktem z owego sezonu. Nie chodzi tutaj o sprzedaż outletową - to jest zupełnie inna para kaloszy. Ja będę obstawał przy swoim i naprawdę byś się zdziwił, że te bajki są prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiano Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 cóż szkoda że aktualnie w ofercie wyprzedażowej taka bieda u nich. raptem dwie czarne, wełniane marynarki. Ale chyba niestety to już końcówka wyprzedaży ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiano Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 A może ktoś z Warszawy mógłby mi polecić ze 2-3 galerie które warto przejrzeć w poszukiwaniu marynarek do 500-600 zł? mam do stolicy 60 km więc może po prostu wybiorę się i spróbuję coś upolować aczkolwiek sam nie bardzo się orientuje gdzie warto wpaść z nadzieją na udany zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 Lepiej by było połączyć z podróżą (służbową itp.); na pewno można zajrzeć do tikejmaksów, outletu Royal Collection przy pl. Zbawiciela; wyprzedaże się kończą, więc maksimo i zara raczej odpada. Może faktory albo feszyn house, już dawno nie byłem. Vistula - kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 Czy guziki z prawdziwego rogu można w jakiś sposób rozpoznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiano Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 zdecydowanie lepiej połączyć ale niestety do Warszawy nie mam po co jechać. Do Lublina a i owszem, ale dopiero we wrześniu więc chyba już trochę po okresie wyprzedażowym a outletów tam zdecydowanie brakuje. Więc jeżeli nie odwiedzę Warszawy w najbliższym czasie to raczej będę zmuszony do zakupu czegoś z Vistuli albo Bytomia w salonie za cenę katalogową. No nic dzięki za rady myślę że po prostu w tym tygodniu wybiorę się do tych wymienionych przez Ciebie miejsc i spróbuję dorwać coś w moim niewielkim rozmiarze Btw przejrzałem allegro i ewidentnie brakuje tam granatowych, bawełnianych marynarek w mniejszym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2013 Do listy outletów na trasie warto dorzucić normalne salony, żeby chociaż przymierzyć i mieć jakiś punkt odniesienia, bo w outletach może niczego nie być. PS. Pytanie i dyskusję przerzucę do wątku "gdzie można kupić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Upewnić się, że krawat jest dobrej jakości (dobrze uszyty). Zobaczyć, czy przy swobodnym spadaniu się sam nie przekręca. Nie zdarzyło mi się mieć kłopotów z przekręcanymi krawatami od czasu jak zacząłem kupować w miarę przyzwoite. Węzeł nie miał z tym związku. Jakiej to firmy krawat? Jeśli krawat jest już zasupłany, to jego wcześniejsze skręcenie (dobre, czy złe) nie powinno mieć wpływu na jego swobodne i proste opadanie. No chyba, że jest źle uszyty. Dziękuję za odpowiedź. Krawat z poszetka.com http://www.poszetka.com/product-pol-1111-KRAWAT-jedwabny-LUXURY.html . Do jakości nie mam zastrzeżeń. Spróbuję go założyć do innych marynarek i zobaczę czy problem będzie nadal się pojawiał. Swoją drogą - coraz poważniej zastanawiam się nad zakupem spinki do krawata (świadomy kontrowersji wobec tego akcesorium). Czy wiecie Panowie, gdzie można kupić minimalistyczną i stosunkową tanią spinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Dziękuję za odpowiedź. Krawat z poszetka.com http://www.poszetka.com/product-pol-1111-KRAWAT-jedwabny-LUXURY.html . Do jakości nie mam zastrzeżeń. Spróbuję go założyć do innych marynarek i zobaczę czy problem będzie nadal się pojawiał. Swoją drogą - coraz poważniej zastanawiam się nad zakupem spinki do krawata (świadomy kontrowersji wobec tego akcesorium). Czy wiecie Panowie, gdzie można kupić minimalistyczną i stosunkową tanią spinkę? Często do jakości nie mamy zastrzeżeń, bo nie mamy pojęcia jak patrzeć aby prawidłowo ocenić. Nie za bardzo wiem co marynarka ma do tego, że krawat się skręca? Moim zdaniem spinka nie powinna pełnić roli "trzymadełka" bo bez niej krawat nie leży tak jak powinien. Nie wiem na ile znasz temat ale z opisu który przedstawiłeś wszystko wskazuje na to, że krawat został źle zrobiony. Pytanie tylko czy źle został wykrojony materiał czy nieumiejętne szycie przyczyniło się do tego, że krawat się skręca. Spróbuj wymienić krawat może drugi będzie lepiej uszyty. Spinka krawatowa jako uzupełnienie stroju i swojego rodzaju smaczek - tak. Spinka krawatowa jako sposób na nieskręcanie się krawata - nie. Link do spinek ---> http://store.trashness.com/category/others Przejdź się po apartach i innych krukach. Zawsze mają kilka prostych modeli w okolicy 89zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Reil, dziękuję Panu za opinię. Krawat się nie skręca, a jedynie przekrzywia na boki przy chodzeniu. Bez marynarki pozostaje na miejscu, więc myślałem sobie, że marynarka pracując podczas ruchu wpływa i na umiejscowienie krawata (może kwestia podszewki). Spinkę rozważam jako akcesorium raczej ozdobne, choć przy okazji przesuwającego się krawata - także użyteczne. Waham się jednak wciąż, czy będę je stosował, ale dziękuję Panu za sugestie - przejdę się do Aparta i zobaczę, co mają w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burger Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Panowie, wkrótce wybieram się na ślub brata, obowiązkowo musi być strój wieczorowy, w naszej rodzinie tradycyjnie smoking. Niestety w dobie recesji jestem zmuszony dokonywać zakupów SH, dlatego mam do Panów pytanie: co Panowie sądzą na temat tego smokingu? Czy według Panów powinienem zamawiać od razu zestaw mucha + poszetka (przestawiony na zdjęciu)? Czy w przypadku tego typu smokingu jest wymagany pas hiszpański? http://allegro.pl/garnitur-smoking-nowy-i3463326127.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 smoking czerwony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Dobry żarcik nie jest zły 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 to chociaż niech będzie aksamitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Burger, o ile o gustach się nie dyskutuje, to w mojej opinii w takim smokingu byłbyś „master of ceremony” i przyćmił parę młodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 http://allegro.pl/garnitur-smoking-nowy-i3463326127.html :ph34r: Zawsze zastanawiałem się kto takie wynalazki kupuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 W tych samych pieniądzach możesz kupić w Vistuli - rozmiar super slim powienien byćodpowiednikiem tamtego z allegro. http://sklep.vistula.pl/product-pol-2320270-Smoking-BIG-DANDY-Vistula.html Tylko jest jedno ale - dwa guziki... Ale to moim zdaniem mniejsze zło niż ten twór z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Kup sobie. I koniecznie białe buty. EOT Panowie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burger Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 W tych samych pieniądzach możesz kupić w Vistuli - rozmiar super slim powienien byćodpowiednikiem tamtego z allegro. http://sklep.vistula.pl/product-pol-2320270-Smoking-BIG-DANDY-Vistula.html Tylko jest jedno ale - dwa guziki... Ale to moim zdaniem mniejsze zło niż ten twór z allegro Czy nie ma Pan wrażenia, że choć nazwa brzmi smoking, to jest to w rzeczywistości "modny" garnitur? Pomimo "za wąskiego" kołnierza szalowego oraz dwóch (?) atłasowych guzików występują także rażące w przypadku smokingu kieszenie z patkami. Nie dostrzegam też lampasa na spodniach, aczkolwiek może być to wina ustawienia modela. Nie chciałbym zawieść pana młodego, mojego brata, nie pojawiając się na jego ślubie w smokingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 Panowie, wkrótce wybieram się na ślub brata, obowiązkowo musi być strój wieczorowy, w naszej rodzinie tradycyjnie smoking. Niestety w dobie recesji jestem zmuszony dokonywać zakupów SH, dlatego mam do Panów pytanie: co Panowie sądzą na temat tego smokingu? Czy według Panów powinienem zamawiać od razu zestaw mucha + poszetka (przestawiony na zdjęciu)? Czy w przypadku tego typu smokingu jest wymagany pas hiszpański? http://allegro.pl/garnitur-smoking-nowy-i3463326127.html do tego "smokingu" powinny dobrze pasować Twoje buty z tego zestawu http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dziś-casualowego-na-sobie/?p=104556 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burger Napisano 13 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2013 do tego "smokingu" powinny dobrze pasować Twoje buty z tego zestawu http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dziś-casualowego-na-sobie/?p=104556 . Wydaje się Pan nieco niezorientowany w tematyce klasycznej męskiej elegancji. Jak widać w temacie, tamten zestaw był czysto casualowy, tu natomiast mówię o rodzinnej uroczystości, na której chciałbym zaprezentować pewien poziom. Radziłbym Panu nie zakładać podobnego obuwia na Pański ślub, chyba że panna młoda Panu niemiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 14 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2013 Panowie, wkrótce wybieram się na ślub brata, obowiązkowo musi być strój wieczorowy, w naszej rodzinie tradycyjnie smoking. Niestety w dobie recesji jestem zmuszony dokonywać zakupów SH, dlatego mam do Panów pytanie: co Panowie sądzą na temat tego smokingu? Czy według Panów powinienem zamawiać od razu zestaw mucha + poszetka (przestawiony na zdjęciu)? Czy w przypadku tego typu smokingu jest wymagany pas hiszpański? http://allegro.pl/garnitur-smoking-nowy-i3463326127.html Jeśli smoking był tradycyjnie, to raczej nie w kolorze odpowiednim dla DJ-a. Nie każdy czerwony smoking to zaraz jest Brioni. Następnie, smoking byłby na miejscu ewentualnie tylko wtedy, gdyby ceremonia odbywała się wieczorem. W ceremonii dziennej odpowiedni jest strój formalny dzienny. I teraz pytanie: jak będzie ubrany pan młody? Jeśli w żakiet, to zachowując zasadę "o stopień niżej" może kolega wdziać stresemana (chyba, że jest drużbą, to wtedy to samo, co pan młody). Jeśli natomiast pan młody wystąpi w tylko "garniturze ślubnym", to proponuję włożyć możliwie elegancki garnitur dopasowany kolorem do pory doby, a tradycji smokingowej złożyć hołd, wiążąc do niego muszkę. Sądzę że będzie to zachowanie eleganckie, a efekt końcowy może być lepszy niż pobieżnie dobrany smoking. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 14 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2013 Panowie, wkrótce wybieram się na ślub brata, obowiązkowo musi być strój wieczorowy, w naszej rodzinie tradycyjnie smoking. Niestety w dobie recesji jestem zmuszony dokonywać zakupów SH, dlatego mam do Panów pytanie: co Panowie sądzą na temat tego smokingu? Czy według Panów powinienem zamawiać od razu zestaw mucha + poszetka (przestawiony na zdjęciu)? Czy w przypadku tego typu smokingu jest wymagany pas hiszpański? http://allegro.pl/garnitur-smoking-nowy-i3463326127.html Panie Burger polecamy sprzedać drogi parkiet z którego wykonana jest podłoga w Pańskim domu celem środków finansowych na odpowiedni zakupaż. Znikną dwa problemy - nie będzie Pan musiał chodzić w garniturze i klapkach, a i finansowo wypłynie Pan na głębsze wody. Wydaje się Pan nieco niezorientowany w tematyce klasycznej męskiej elegancji. Jak widać w temacie, tamten zestaw był czysto casualowy, tu natomiast mówię o rodzinnej uroczystości, na której chciałbym zaprezentować pewien poziom. Radziłbym Panu nie zakładać podobnego obuwia na Pański ślub, chyba że panna młoda Panu niemiła Proszę pamiętać, żeby przełamać smoking jakimś zabawnym akcentem - najlepszy wydaje się zegarek ze zbitym szkiełkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 14 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2013 Panowie, wkrótce wybieram się na ślub brata, obowiązkowo musi być strój wieczorowy, w naszej rodzinie tradycyjnie smoking. Niestety w dobie recesji jestem zmuszony dokonywać zakupów SH, dlatego mam do Panów pytanie: co Panowie sądzą na temat tego smokingu? Czy według Panów powinienem zamawiać od razu zestaw mucha + poszetka (przestawiony na zdjęciu)? Czy w przypadku tego typu smokingu jest wymagany pas hiszpański? http://allegro.pl/garnitur-smoking-nowy-i3463326127.html Moim zdaniem w przypadku, kiedy "obowiązkowo musi być strój wieczorowy, w naszej rodzinie tradycyjnie smoking" - najlepiej spytać członków rodziny, którzy tradycyjnie nosili już smokingi, co przez smoking mają na myśli i jak dokładnie ta rodzinna tradycja wygląda. Być może doszło do jakiegoś niedookreślenia językowego. A jeśli nie to zawsze to są osoby mające doświadczenie w noszeniu smokingów, ich zakupie itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burger Napisano 14 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2013 Bardzo dziękuję Panom za rzeczowe odpowiedzi i dobre rady. Przemyślę jeszcze kupno wspomnianego smokingu, również w kwestiach kolorystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi