StanislawK Opublikowano 8 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2025 Czy czarny płaszcz (dyplomatka) nada się na okrycie wierzchnie w ciągu dnia jako alternatywa dla koloru granatowego? Cytuj
Manul Opublikowano 8 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2025 W dniu 5.01.2025 o 16:13, Krzysiek_W napisał: Powiedzcie mi o co tu chodzi ? Już któryś raz z rzędu różne media mi podpowiadają filmiki z modą męską i wiele przypadków rzeczywiście bardzo fajnie dobiera zestawy. Natomiast nagminnie wszyscy pod gold zakładają koszule z podniesionym kołnierzykiem a'la cwaniak z bazaru. To jakaś nowa moda za którą nie nadążam, czyli tylko wybryki? Snapsave.app_AQOUIiQP8ovW8cnmZUs1UolevkKEFS2SMzPGeyAC1xNz98l4uLtJURaAMCpwU8QFhlZqzU4OBHf5mpvSbd0Sx_O7.mp4 Nie wygląda to dobrze. Ale sądzę , że sporemu odsetkowi kobiet się podoba. Ten facet po prostu wygląda zjawiskowo seksownie . Gdy jakaś pani zobaczy tak ubranego gościa i porówna ze swoim mężem /partnerem ubranym w dresowe portki…..no to sami wiecie co się z kobieta może zadziać . Swoją drogą przedwczoraj w Święto Trzech Króli , siedziałem sobie na ławce w uczęszczanym parku . Skonstatowałem wówczas , że większość mezczyzn , tak przed 40tką, ubiera się właśnie w dres i byle jakie obuwie sportowe. I nie ma w tym nic złego . Po prostu trzeba to przyjąć do wiadomości, że ludzie cenią wygodę . Cytuj
ravine Opublikowano 8 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2025 On 1/5/2025 at 4:13 PM, Krzysiek_W said: Powiedzcie mi o co tu chodzi ? Już któryś raz z rzędu różne media mi podpowiadają filmiki z modą męską i wiele przypadków rzeczywiście bardzo fajnie dobiera zestawy. Natomiast nagminnie wszyscy pod gold zakładają koszule z podniesionym kołnierzykiem a'la cwaniak z bazaru. To jakaś nowa moda za którą nie nadążam, czyli tylko wybryki? Najwyraźniej nie jest to nowe zjawisko. Filmik wygląda jak z profilu "pop menswear" nastawionego raczej na zasięgi. Podoba mi się jak na IG @thesecondbutton wytyka takie profile i rady jakie tam się pojawiają. Optymistycznie wydaje mi się, że komuś i może by się udało nosić koszulę z wystającym kołnierzem z golfa żeby ciekawie to wyglądało ale to nie jest ten przypadek Cytuj
Luca Opublikowano 8 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2025 Szybkie pytanie. Buty mają małe rozdarcie w śródstopiu (ok 1 cm) czy może to się pogłębić podczas chodzenia? Buty to Myrqvist Cytuj
tryhp3 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 Możesz czymś takim wypełnić -> Szpachla do skór krem wypełniający TARRAGO Filling Paste 50m - sklep Multirenowacja Cytuj
Luca Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 5 godzin temu, tryhp3 napisał: Możesz czymś takim wypełnić -> Szpachla do skór krem wypełniający TARRAGO Filling Paste 50m - sklep Multirenowacja Wiem ale się zastanawiam bo oferują mi zwrot części kasy za buty i wtedy szpachla zrobię albo je wymienić. Do Szewcji trochę trwa wysylka i nie ukrywam, że mi się za bardzo nie chce Cytuj
StanislawK Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 Co sądzicie o koszulkach polo wykonanych z wełnianej dzianiny, jako alternatywy względem zwykłych bawełnianych czy koszul lnianych? Cytuj
tryhp3 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 Ja chodziłem w takim polo w połowie września i bardzo OK. Ale sporo tutaj narzekało, że gorąco w lecie jednak. Cytuj
Velahrn Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 Godzinę temu, StanislawK napisał: Co sądzicie o koszulkach polo wykonanych z wełnianej dzianiny, jako alternatywy względem zwykłych bawełnianych czy koszul lnianych? Wełna >>> bawełna Ja chodzę w wełnie cały rok. Cytuj
void Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 3 godziny temu, Velahrn napisał: Wełna >>> bawełna Ja chodzę w wełnie cały rok. Ja tylko od okazji do okazji. Jak utrzymujesz czyste takie codzienne ubranie? Co chwilę do pralni chemicznej? Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 mam około 5 koszulek polo z dzianiny i je uwielbiam, nie jest w nich za gorąco, ale ja też jestem jak jaszczurka i mój organizm dostosowuje temperaturę ciała do otoczenia 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 9 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2025 56 minut temu, void napisał: Ja tylko od okazji do okazji. Jak utrzymujesz czyste takie codzienne ubranie? Co chwilę do pralni chemicznej? Piorę w pralce. Wełnę można tak wykończyć (jakoś się to nazywa, proces enzymatyczny), że się nie kurczy w praniu. 1 Cytuj
StanislawK Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 Ale, pomijając oczywiste kwestie odpowiedniego obchodzenia się z takimi koszulkami dzianinowymi - podczas prania czy suszenia, i fakt, iż wełna sama w sobie ma większą wartość od bawełny, to jaki jest praktyczny sens noszenia takich wyrobów, które są kilkukrotnie droższe? Cytuj
eye_lip Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 Wełna nie chłonie tak zapachów jak bawełna, nie gniecie się tak bardzo, ładniej wygląda. Cytuj
Velahrn Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 4 godziny temu, StanislawK napisał: Ale, pomijając oczywiste kwestie odpowiedniego obchodzenia się z takimi koszulkami dzianinowymi - podczas prania czy suszenia, i fakt, iż wełna sama w sobie ma większą wartość od bawełny, to jaki jest praktyczny sens noszenia takich wyrobów, które są kilkukrotnie droższe? Wełna nie łapie zapachów, nie nasiąka potem (brak efektu "mokrej szmaty" przy ciele), jest ciepła nawet gdy jest mokra (dlatego mówimy, że jest termoaktywna), szybko schnie. Jako tzw. pierwsza warstwa podczas aktywności fizycznej sprawdza się znakomicie, bawełna za to - fatalnie. Cytuj
tryhp3 Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 4 godziny temu, StanislawK napisał: które są kilkukrotnie droższe? Jeśli porównasz w ramach jednej marki to ceny są tylko trochę wyższe. Granatowa męska koszulka polo z wełny merino - 399 zł Męska koszulka polo w kolorze białym z bawełny z jedwabiem - 399 zł Męska koszulka polo w kolorze granatowym - 299 zł Cytuj
Manul Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 47 minut temu, Velahrn napisał: Jako tzw. pierwsza warstwa podczas aktywności fizycznej sprawdza się znakomicie, bawełna za to - fatalnie. Kiedyś próbowałem bielizny z wełny Merino i było to dla mnie przykre doświadczenie . Drapało , swędziało i gdy zdejmowałem dopiero była ulga . Wolę najtańszą bawełnę bezpośrednio na ciało , niż najdroższą wełnę . 1 Cytuj
suede Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 28 minut temu, Manul napisał: Kiedyś próbowałem bielizny z wełny Merino i było to dla mnie przykre doświadczenie . Drapało , swędziało i gdy zdejmowałem dopiero była ulga . Wolę najtańszą bawełnę bezpośrednio na ciało , niż najdroższą wełnę . W moim przypadku drapie mnie tylko zwykła wełna. Natomiast nie odczuwam tego w przypadku merino. Bieliznę tego typu ubieram w sumie o kazdej porze roku i zazwyczaj na kilka/kilkanaście godzin, ponieważ często chodzę w góry. Cytuj
MrAeonam Opublikowano 10 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2025 A jakie koszulki polo z wełny merino możecie polecić? Cytuj
Gwiezdny durszlak Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 Cześć, czy ktoś ma informacje czy sartolane działa? Napisałem do nich w sprawie klamer ale brak odpowiedzi. Mógłby jeszcze ktoś podesłać zdjęcie klamry ich pasków w kolorze nikiel, stare srebro, srebro. Z góry dzięki. Cytuj
Ropóh Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 5 godzin temu, Gwiezdny durszlak napisał: Cześć, czy ktoś ma informacje czy sartolane działa? Napisałem do nich w sprawie klamer ale brak odpowiedzi. Mógłby jeszcze ktoś podesłać zdjęcie klamry ich pasków w kolorze nikiel, stare srebro, srebro. Z góry dzięki. Jakiś czas temu chciałem kupić u nich pasek. Wysłałem kilka maili, bo chciałem o coś podpytać. Do tej pory cisza. Cytuj
Michaś Opublikowano 12 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2025 Działa działa, współpracują chyba ostatnio z instagramerem Outfitnarrative i on ich paski w prawie każdym poście poleca więc pewnie szybko schodzą. Ja ostatnio kupiłem z poszetki czarny pasek i właśnie zrobiony jest przez Sartolane. Cytuj
mgns Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 Problem spodni szybko przecierających się w kroku. Da się temu jakoś zapobiec? Jakieś domieszki syntetycznych materiałów mogłyby zwiększyć wytrzymałość spodni? (Czy to raczej mit?) Czy po prostu co chwilę wymieniać na nowe? Cytuj
WojKow Opublikowano 18 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2025 3 minuty temu, mgns napisał: Problem spodni szybko przecierających się w kroku. Da się temu jakoś zapobiec? Jakieś domieszki syntetycznych materiałów mogłyby zwiększyć wytrzymałość spodni? (Czy to raczej mit?) Czy po prostu co chwilę wymieniać na nowe? Ja naprawiam u krawcowej. Jeżeli dopiero co się przetarły, to da się wstawić kliny tak, że jest to niezauważalne od zewnątrz. Mam też takie spodnie, które wymagały wstawek z innego materiału, ale nikt mi się jeszcze tak intensywnie nie wpatrywał w te okolice, żeby zauważyć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi