Velahrn Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 #1 z ciekawszą poszetką #2 bez poszetki A ja uważam, że biała, minimalistyczna poszetka złożona w TV fold jest świetna! Co do zestawów, wybrałbym pierwszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 Jest świetna, ale raczej nie w połączeniu z gładką, czarną marynarką - bo to kombinacja wręcz pogrzebowa, albo „na polityka” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 Jak kolega jest z finansowego albo prawniczego świata to pierwsza, jak z techniki albo kreatywnego to drugi. Oba są poprawne, ale w obu przekaz jest różny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornes Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 Dziękuję bardzo za porady. Co do innej poszetki to niestety nie posiadam na dzień dzisiejszy innej - kupiłem białą jako najbardziej bezpieczną na początek. Marynarka nie jest czarna tylko w odcieniu ciemnego granatu. Capo dziękuję za cenną uwagę! Akurat bliżej mi do finansów więc wybór padnie na pierwszy zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 Jeśli jest granatowa, to oba zestawy są fajne, ale tak jak napisał Capo - w finansach raczej solidna biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Kolejny raz mam do Was pytanie, czy powinienem skrócić nieco nogawkę spodni i ewentualnie ją zwęzić (mierzyłem, u samego dołu ma ona szerokość 22,8 cm) Po uzyskaniu odpowiedzi, można będzie post skasować z racji dużej ilości zdjęć jeśli to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Wg mnie tak, ok. 2 cm, tylko koniecznie po skosie. Porównaj jak zaginają się Twoje spodnie, a jak spodnie Tomka http://milerszyje.pl/wp-content/uploads/2013/10/MG_4432.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Boję się, że zdjęcia nie oddają tak dobrze rzeczywistego wyglądu bo zrobione na szybko. Rozumiem, że sugerujesz skrócenie tak? Ja tu bardziej zastanawiam się nad zwężeniem nogawki, jeszcze chyba nigdy nie skracałem spodni przy swoich długich nogach. Te są na 194 cm, w pasie 106, a ja mam ok 197 cm wzrostu i długie nogi. Na czym polega skracanie po skosie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Dopiero po decyzji o zwężaniu lub nie wróć do tematu skracania. Węższe nogawki układają się inaczej i inna długość jest dla nich odpowiednia. Skracanie po skosie wygląda tak, że z przodu spodnie są odrobinę krótsze niż z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Generalnie długość spodni powinna być tak dobrana, żeby nie tworzyła się harmonijka. Więc im węższa nogawka tym mysi być krótsza, im szersza tym może być dłuższa ponieważ bardziej zachodzi na but. Mr. Vintage pisał kiedyś na blogu o długości, podobnie zresztą jak Macaroni, jak znajdę linki to Ci podeślę. Jeżeli chodzi o szerokość to wg mnie jest ok. Jesteś wysoki i masz dużą stopę, węższa nogawka będzie moim zdaniem (i na podstawie tych zdjęć) wyglądała trochę grateskowo, ale to tylko moje zdanie. Skrócenie po skosie polega na tym, że tył nogawki jest dłuższy niż przód, chodzi o to żeby jednocześnie nie tworzyła się harmonijka z przodu ale żeby tył zachodził również na cholewkę buta. Znalazłem: http://macaronitomato.blogspot.com/search?q=d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87+spodni http://mrvintage.pl/2010/12/wlasciwa-dlugosc-nogawek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Spodnie zdecydowanie skrócić i to sporo. Wg mnie tak, ok. 2 cm, tylko koniecznie po skosie. Porównaj jak zaginają się Twoje spodnie, a jak spodnie Tomka http://milerszyje.pl/wp-content/uploads/2013/10/MG_4432.jpg Nie można porównywać spodni z cienkiej wełny do spodni z tweedu. Grubszy materiał zawsze układa się lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Zawsze się boję, że jak skrócę to przesadę i będą mi na dole powiewać, czego bardzo nie lubię. Czyli zostać przy tych ok 2 cm po skosie od tyłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Spodnie zdecydowanie skrócić i to sporo. Nie można porównywać spodni z cienkiej wełny do spodni z tweedu. Grubszy materiał zawsze układa się lepiej. pełna zgoda, ale przyznasz, że spodnie z cienkiej wełny można tak skrócić, żeby tworzyły jedno złamanie. A zdjęcie spodni Tomka miało stanowić pewien punkt odniesienia i zobrazować o co mi chodzi. @lisciofcb przeczytaj art. które Ci podesłałem, te 2 cm to tak na oko rzuciłem, idź do krawca ze zdjęciem np. tym i powiedz, ze chcesz żeby była taka długość zaznacz jeszcze, żeby było po skosie. Jak zrobi a potem to wytłumacz albo uciekaj . Poza tym, spodnie zawsze można skrócić w taki sposób, żeby można je było wydłużyć, na wypadek gdyby okazały się jednak za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Kolejny raz mam do Was pytanie, czy powinienem skrócić nieco nogawkę spodni i ewentualnie ją zwęzić (mierzyłem, u samego dołu ma ona szerokość 22,8 cm) Zdecydowanie skrócić - zwróć uwagę, jak brzydko spodnie "kładą się" na boki. Edit: czy zwężać, to już kwestia gustu i proporcji. A także wygody. Ja bym zostawił, jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Wiem, widzę to właśnie i czuję, że są zbyt długie. Kwestia jest tego typu, że potrzebuję ich na sobotę, więc muszę działać szybko ale i skutecznie - bo mam zbyt mało czasu żeby kombinować z długością, chciałbym aby raz skrócone były idealne Plus jest taki, że spodnie są z Vistuli i jeśli jutro podjadę osobiście do ich krawcowej to jeszcze na piątek mi to zrobi. Boje się tego co wspomniałem już wcześniej, jakoś skracanie kojarzy mi się dobrze w momencie, kiedy mam na sobie spodnie i po prostu w nich tylko stoję, wtedy długość wydaje się być ok, ale już w ruchu - idąc, nogawka często po prostu lata i bardzo mnie ten efekt denerwuje, bo mam wrażenie że są one zbyt krótkie. Podsumowując, dziękuję za obecne rady i jeśli ktoś będzie miał jeszcze jakieś cenne wskazówki, to do jutra do godz. ok 12:00 mam czas, żeby ostatecznie podjąć decyzję w jakim stopniu je skrócić, bo później będzie już zbyt późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Opisałeś raczej sytuację, gdy spodnie są zbyt krótkie i zbyt szerokie. Jeśli w czwartek zastanawiasz się nad skracaniem spodni na sobotę, to nie jest to nasza wina. idąc, nogawka często po prostu lata i bardzo mnie ten efekt denerwuje, bo mam wrażenie że są one zbyt krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Panie Janie, czy ja prosząc o rady, szukam winnych czy pomocy i rady? Skąd więc pomysł, iż upatruję w kimś winnego ? Efekt "fruwającej" nogawki występował w spodniach, które na pewno nogawkę miały węższą o ok 1 cm niż spodnie omawiane obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Skrócić i to zdecydowanie,ale na pewno nie na podstawie zdjecia.Przymiarka u krawca i skracamy. A nie określanie "na oko" 2 cm. Malo tego wziął bym dwa rodzaje butów aby dokładnie określić długość i szerokość nogawki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Tak też zrobię, mając nadzieję, że krawcowa Vistuli będzie wiedziała, co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek_S Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Cześć, Chciałbym dopasować krawat i poszetkę do tej tweedowej marynarki. Może bordowy knit? Ładnie prezentuje się w butonierce czerwona jedwabna spinka, ale co do reszty nie mam własnie pomysłu. Dziękuję za sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 Ok, a z tym zdjęciem to o co chodzi? To jest tweed? Spinka w butonierce? Pokażesz o co chodzi? Cześć, Chciałbym dopasować krawat i poszetkę do tej tweedowej marynarki. Może bordowy knit? Ładnie prezentuje się w butonierce czerwona jedwabna spinka, ale co do reszty nie mam własnie pomysłu. Dziękuję za sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Weber Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Witajcie Chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego garnituru: http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-bc1-01-54a-26-k-801-5490-p Szczególnie chodzi mi o jego kolor. Nigdy nie nosiłem tak jasnego odcienia niebieskiego i nie wiem czy będę w tym dobrze wyglądał. Z góry dziękuję za opinie i pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Widziałem go na żywo, wg mnie kolor ciekawy, znajomy nosi go do pracy w kancelarii. Podoba mi się w zestawie z czarnymi butami i białą koszulą oraz bordowym krawatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Witajcie Chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego garnituru. Szczególnie chodzi mi o jego kolor. nie wiem czy będę w tym dobrze wyglądał. 1. Normalny kolor, żadnej ekstrawagancji. 2. My za to wiemy, szczególnie bez zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 W przypadku takiego garnituru to chyba nie ma "czy będę w tym dobrze wyglądał". Jeśli będzie dobrze leżał, to będziesz. Kolor powinien sprzyjać wielu typom twarzy i kolorom włosów. Na przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi