White Haven Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Faktycznie napaliłem się trochę na materiał. To wełna Loro Piana. Kolega zmierzył marynarkę i wymiary wydają się być względnie zbliżone do mojej ulubionej (jedynie o 1 cm krótszy rękaw oraz nieco bardziej wcięta w talii o jakieś 2 cm). W każdym razie dzięki wszystkim za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Faktycznie napaliłem się trochę na materiał. To wełna Loro Piana. Kolega zmierzył marynarkę i wymiary wydają się być względnie zbliżone do mojej ulubionej (jedynie o 1 cm krótszy rękaw oraz nieco bardziej wcięta w talii o jakieś 2 cm). W każdym razie dzięki wszystkim za sugestie. Marynarki z wełny Loro Piana czesto pojawiaja sie na allegro i w SH, wiec ja bym sie nie napalał. CristabelPL ma je całkiem czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Faktycznie napaliłem się trochę na materiał. To wełna Loro Piana. Kolega zmierzył marynarkę i wymiary wydają się być względnie zbliżone do mojej ulubionej (jedynie o 1 cm krótszy rękaw oraz nieco bardziej wcięta w talii o jakieś 2 cm). W każdym razie dzięki wszystkim za sugestie. Trochę to zabrzmi jak liczenie każdego milimetra ubrania, ale akurat 1 cm w przypadku rękawów potrafi robić ogromną różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Marynarki z wełny Loro Piana czesto pojawiaja sie na allegro i w SH, wiec ja bym sie nie napalał. CristabelPL ma je całkiem czesto Dokładnie tak. Szkoda, że dział sprzedaży został również zamknięty dla odzieży, z SH. Proponowane tam ceny naprawdę były adekwatne do wartości i większość osób budżetowych mogła zakupić sobie od czasu do czasu coś fajnego. Może warto pomyśleć nad przywróceniem sprzedaży wyjątkowo dla ofert z SH? Wydaje mi się, że byłoby wielu zwolenników tego pomysłu. Bo to naprawdę służyło upiększaniu polskich ulic, a ewentualny zarobek wahał się w granicach 5/10 zł, co jest naprawdę prawie zerowym zarobkiem. Skontaktuj się może z Marcelo i popytaj czy nie znajdzie czegoś podobnego. Wtedy koszt to 45 zł maks (razem z przesyłką z tego, co pamiętam) wiec sama marynarka de facto 30 zł?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Panowie nie idzie tutaj o upiększanie ulic, ani też o zerowy zarobek, nie chodzi nawet o łamanie regulaminu. Jest to forum bespoke.pl - słowo bespoke oznacza w dużym skrócie szycie na miarę. Nie jest celem tego forum propagowanie piękna na polskich ulicach. Chodzi jedynie o fakt, że SH leży na biegunie przeciwnym względem bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Panowie nie idzie tutaj o upiększanie ulic, ani też o zerowy zarobek, nie chodzi nawet o łamanie regulaminu. Jest to forum bespoke.pl - słowo bespoke oznacza w dużym skrócie szycie na miarę. Nie jest celem tego forum propagowanie piękna na polskich ulicach. Chodzi jedynie o fakt, że SH leży na biegunie przeciwnym względem bespoke. Bespoke.pl to nazwa własna. Forum jest zaś poświęcone "klasycznej męskiej elegancji". Wyłącznie o bespoke jest... dział bespoke. SH zaś nie leży na przeciwnym biegunie względem męskiej elegancji. Zresztą Roland, sam chyba zdajesz sobie sprawę, że gdyby chcieć przerobić nasze forum na poświęcone tylko szyciu na miarę, to właściwe moglibyśmy je zamknąć od ręki, z powodu nikłego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 I 90% CMDNS do skasowania.. Nie chce robić żadnej rewolucji. Czysto praktyczne intencje mną kierowały pisząc tamtego posta. Zgadzam się w zupełności z niegdyś rzucanymi zdaniami, że niektóre osoby traktują to forum czysto zarobkowo i przeciwko temu piszę się obiema rękoma. Przypadek SH taki nie był. To forum zrzesza ludzi, których cechą wspólną jest elegancki ubiór i chęć wprowadzania pewnej awangardy w polską codzienność. W tym kontekście nie widzę w tym niczego złego. Tym bardziej, że korzystać będą z tego osoby wyłącznie tym zainteresowane. Dla budżetowych początkujących lepiej eksperymentować z modą za pomącą SH. Może warto poddać temat dyskusji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Dla budżetowych początkujących lepiej eksperymentować z modą za pomącą SH. Może warto poddać temat dyskusji? Jest MT, nie ma dyskusji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 zaznaczam, że wypowiadam się tylko w swoim własnym imieniu @Velahrn klasyczna męska elegancja w moim umyśle jednak jakoś kłóci się z SH. Klasyczna męska elegancja kojarzy mi się z dziadkiem, pradziadkiem, z dwudziestoleciem międzywojennym itd. Próbuję sobie wyobrazić eleganta z Warszawy lat 30, który kupuje używane marynarki i jakoś mi to nie gra. @Gravis Osób traktujących forum zarobkowo jest kilka, są one oznaczone i z pewnością ich sposób zarobkowania mieści się w klasycznej elegancji bez najmniejszych wątpliwości. Nikt nie zarzuca osobom sprzedającym SH, że robiły to w celach zarobkowych. W moim odczuciu spiritus movens całego zamieszania jest właśnie chęć niejakiego powrotu do elegancji, jak sugeruje podtytuł forum, klasycznej. Klasyka to nie awangarda i nie moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Nie napisałem o Cristabel z allegro, poniewaz tam kupuje i znam asortyment, ale dlatego ze to zdjecie Twojego kolegi chyba stamtad pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Czyli jednym słowem robi mnie w jajo? Pięknie - dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 Meqoq i Velahrn: no dobrze rozumiem, wybaczcie małe zamieszanie - chyba zaczynacie mnie przekonywać White Haven: jest to wielce prawdopodobne. Zapytaj go po prostu gdzie ją nabył i z odpowiedzi będziesz mógł wiele wywnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 Może usuńcie wszystkich użyszkodników, którzy nie mają niczego bespoke, czyli jakieś 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Może usuńcie wszystkich użyszkodników, którzy nie mają niczego bespoke, czyli jakieś 99%Jaki jest cel i kierunek tej dyskusji? Popatrz na tytuł tematu i zamilcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Oczywistym jest, z czym w naszym gronie kojarzy się czarny garnitur. Co sądzicie o czarnych spodniach do zestawów koordynowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Co jak co, ale czarne/ciemno-grafitowe spodnie pasują chyba do wszystkiego. Moim zdaniem, jeżeli mają ciekawą fakturę (tenis, żabie oczko) to pozycja dość obowiązkowa w szafie. Może nie są za ciekawe same w sobie, ale będą pasować praktycznie do każdej marynarki i koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Oczywistym jest, z czym w naszym gronie kojarzy się czarny garnitur. Co sądzicie o czarnych spodniach do zestawów koordynowanych? Mam czarne chinosy i niezbyt chętnie je wkładam, zdecydowanie wolę inne kolory. Ogólnie przez bespoke.pl "znielubiłem" czarny kolor na rzecz granatowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Może usuńcie wszystkich użyszkodników, którzy nie mają niczego bespoke, czyli jakieś 99%Jaki jest cel i kierunek tej dyskusji? Popatrz na tytuł tematu i zamilcz.Może nie pouczaj mnie, skoro nie jesteś już moderatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Mam czarne chinosy i niezbyt chętnie je wkładam, zdecydowanie wolę inne kolory. Ogólnie przez bespoke.pl "znielubiłem" czarny kolor na rzecz granatowego Ja mam podobnie, a żeby było śmieszniej w zasadzie pół szafy miałem do tej pory w czerni. Przez to mam obecnie dość spory problem przy tworzeniu zestawów koordynowanych. I tu nasuwa się mi pytanie - wiem, że zasadniczo łączenie brązów z czernią jest wbrew kanonowi, ale czy jest to jedna z tzw. zasad bezwzględnie obowiązujących? (pyta człowiek posiadający 4 pary czarnych spodni, każda o innej fakturze i odcieniu) Chodzi mi przede wszystkim (aczkolwiek nie wyłącznie) o kwestię łączenia czarnych spodni z brązowymi butami i paskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Oczywistym jest, z czym w naszym gronie kojarzy się czarny garnitur. Co sądzicie o czarnych spodniach do zestawów koordynowanych? Panie proceleusmatyk, mam 4 czarne garnitury, czarne jak piekło Zakładam często po 18:00. No ale jestem usprawiedliwiony przez karnacje skóry, czerń pasuje do mnie jak ulał. Czarne spodnie można łączyć jak się chce, z białą koszula (super oryginalny pomysł ), z granatową, niebieską, brązową, nawet czerwoną, pomysłów jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 11 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2011 No i wyszło szydło z worka Imponujący coming out White Heaven - teoretycznie taki zestaw się gryzie, ale może umieść zdjęcia w forumowej poradni stylistycznej, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum zatem chciałem się z wszystkimi przywitać. Jako, że tematyka wątku niejako odnosi się do porad stylistycznych oraz jestem początkującym miłośnikiem mody męskiej, zatem mam kilka podstawowych pytań. 1. Czy sportową marynarkę, koloru czarnego, grafitowego, można zakładać do swetrów o jaskrawych kolorach, pomarańczowych, błękitnych, różowych? 2. Czy w/w marynarkę lepiej nosić do swetrów o jednolitej kolorystyce, czy wypada taką marynarkę założyć do swetrów np. w paski, kratkę o intensywnej barwie? 3. Czy białą koszulę z długim rękawem lepiej zakładać pod sweter o jednolitej barwie, czy dopuszcza się zakładanie w/w koszuli do wzorzystych swetrów w połączeniu z marynarką? 4. Czy brązowe oxfordy (błyszczące) pasują do jeansów? Dla niektórych moje pytania mogą wydać się bardzo trywialne, ale jestem początkującym graczem w w tej branży, zatem proszę o zrozumienie. Pytam, bo zaczynam od kompletowania swojej szafy, chcę pozbyć się za dużych bluz, wytartych jeansów...itp. BTW Jeżeli umieściłem post w niewłaściwym miejscu proszę o przeniesienie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Witam. Myślę, że kolegom będzie łatwiej odpowiedzieć przynajmniej na niektóre pytania jeżeli zamieścić zdjęcia stylizacji. 4. Czy brązowe oxfordy (błyszczące) pasują do jeansów?Nie. Otrzymasz w tej kwestii tyle odpowiedzi ile osób zapytasz, ale dla mnie każdy but z zamkniętą przyszwą noszony do dżinsów to faux pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 Witam. Myślę, że kolegom będzie łatwiej odpowiedzieć przynajmniej na niektóre pytania jeżeli zamieścić zdjęcia stylizacji. Nie. Otrzymasz w tej kwestii tyle odpowiedzi ile osób zapytasz, ale dla mnie każdy but z zamkniętą przyszwą noszony do dżinsów to faux pas. Zdjęcia stylizacji, może trochę później, bo najpierw muszę zacząć kompletować szafę, a że lubię z jednej strony jasne, jaskrawe kolory ubrań, co trochę kłóci się z konwencją strojów casualowych, gdzie kolory są bardziej stonowane. Zatem chyba styl casualowy (ew. smart casualowy) zwycięży i zacznę zakupy od mniej jaskrawych ciuchów. Spotkałem się z wielokrotnie zestawieniami tj. ciemnobrązowe błyszczące buty, ciemne granatowe/grafitowe jeansy, brązowy pasek (pod kolor butów), fioletowy sweter,biała koszula, grafitowa marynarka. Buty mi się osobiście podobały, ale nie do końca pasowały do całości. Czyli takie buty do jeansów o różnej maści nie nadają się? od kilku dni przeszukuje forum i nie znalazłem tematu typu porady w pigułce, czy coś takiego istnieje? EDIT: A że mam kilka markowych jeansów o stonowanych kolorach, gładkich, prostych, to szukam brązowych butów do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2011 (ciach) Nie. Otrzymasz w tej kwestii tyle odpowiedzi ile osób zapytasz, ale dla mnie każdy but z zamkniętą przyszwą noszony do dżinsów to faux pas.(ciach)Spotkałem się z wielokrotnie zestawieniami tj. ciemnobrązowe błyszczące buty, ciemne granatowe/grafitowe jeansy, brązowy pasek (pod kolor butów), fioletowy sweter,biała koszula, grafitowa marynarka. Buty mi się osobiście podobały, ale nie do końca pasowały do całości. Czyli takie buty do jeansów o różnej maści nie nadają się? (ciach) Immune chodziło o konsrukcję butów. Buty z zamkniętą przyszwą zwane na ten przykład wiedenkami / riszelie / oxfordami / czy jak tam jeszcze, nie są butami do dżinsów. Można by pójśc o krok dalej i powiedzieć, że nie sa butami każualowaymi, stąd do zestawów sportowych z czinosami czy pięciokieszeniowcami nie pasują. Ciekawe czy się zaraz piekło otworzy. No dobra pasują gorzej niż angielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi