jkrol Napisano 29 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2011 Bardzo wszystkim dziękuję .I myślę, że taka pastelowo zielona koszula nie będzie pasowała z beżowymi chinosami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 30 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2011 Mam takie pytanko. Czy do takich lotników - - będą pasowały (ew. ciemno) granatowespodnie? (bądź też garnitur) ? (Wg mnie tak, ale chciałbym się upewnić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2011 Beda pasowały ciemnogranatowe spodnie oraz taki sam garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Witam. Kolejne pytanko, jutro jadę na ślub kumpla. Wybrałem sobie poniższe zestawienie do (niestety wielkie) czarnego garnituru. Żona uważa, że koszula+krawat bardziej nadaje się do pracy i nalega na białą koszulę two-ply i krawat jak tutaj -> http://e-berg.pl/dodatki/krawaty/41canj371568201.html. Koszula - (biały kołnierz + mankiety, niestety pojedyncze na guziki): Uploaded with ImageShack.us Poszetka - (podobny wzór co koszula tylko w mniejszej skali) + krawat: Uploaded with ImageShack.us Pytanie jest takie, czy rzeczywiście nie pasują wybrane elementy garderoby na wesele i lepiej pójść w białą koszulę (i poszetkę) + jakiś krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Bardziej slubne jest zestawienie proponowane przez Twoja dziewczyne (Moim zdaniem) Ja sie takimi historiami za bardzo nie przejmuje i poszedłbym tak jak mi sie podoba - Twoj zestaw nie jest zły, jest po prostu bardziej codzienny. Nie martw sie, na weselu i tak nikt lub prawie nikt, nie zwroci uwagi na takie niuanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Zinkar - czy przypadkiem idziesz na ślub w Halinowie i wesele w Okuniewie? Jeśli tak, to się spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Nie, niestety nie. Jadę na południowy wschód od Warszawy Muszę przez noc zastanowić się nad zestawem, przedstawiona koszula należy do mojej ulubionej trójki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 No szkoda. Co do krawata pamiętaj, że im jaśniejsza karnacja tym jaśniejsze krawaty. Ciemne sprzyjają brunetom, a jasne blondynom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Będąc blondynem źle się czuję z jasnymi krawatami, szczególnie, że preferuję jasne koszule. Druga sprawa, że krawatów za dużo jeszcze nie posiadam Tak czy siak, miłej zabawy życzę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Zachęcam do odwiedzenia Royal Collection. Przeceny 70% na krawaty. Warto. Ja dziś powiększyłem kolekcję o brązowy knit, ale były także formalne. Co do krawata, przywołam mój ulubiony wpis MT o obrazie i ramie http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... -rama.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Za bardzo nie przepadam za tego typu sklepami - ich ogrom mnie zniechęca Ale za Twoją namową postaram się tam udać i poszperać w krawatach. W innym wątku zadałem pytanie o jakość poszetek/krawatów z thetiebar.com. Może Ty Zaki robiłeś tam kiedyś zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Nie miałem okazji, ale duże grono użytkowników chwaliło je sobie. Ja jednak sugeruję korzystanie z krawatów na przecenach, najlepiej w sklepach stacjonarnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Z tym, że za każdym razem jak tam wchodzę, to jakoś nic do mnie nie trafia. Pewnie w miarę z rozrostem garderoby i większym wyczuciem własnego stylu coraz więcej krawatów będę brać pod uwagę Dzięki za rady, lece spać, bo o 10 wyjeżdzamy już. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Koszula - (biały kołnierz + mankiety,Uważacie, że koszula z białym kołnierzem i mankietami, są eleganckie? Czytałem gdzieś, że są to typowo robocze koszule, kojarzą mi się z księgowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placebo Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Jeżeli pytasz o koszule Winchester (zdjęcie ponizej) to "tak"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hitokiri Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Idzie jesień, myślę że warto podjąć temat marynarki sztruksowej. W wyszukiwarce nie znalazłem o niej zbyt wiele. Pytanie bardzo szczegółowe: czy wg Was granatowa sztruksowa marynarka pasuje do chinosów? Mam pewne wątpliwości, bo sportowa marynarka ze sztruksu noszona jest jesienią, za to chinosy kojarzą mi się ze spodniami wybitnie na porę letnią. A szerzej, z czym wg Was dobrze jest łączyć sztruks? Na pierwszą myśl przychodzą mi jeansy, jakie jeszcze materiały warto brać pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 chinosy kojarzą mi się ze spodniami wybitnie na porę letnią.Bardzo oryginalny pogląd. Osobiście noszę sztruksową marynarkę niemal wyłącznie do chinosów (b. rzadko do jeansów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Chyba większe znaczenie powinna mieć kolorystyka spodni - ciemniejsze barwy na jesień zamiast np. bananowych odcieni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 A szerzej, z czym wg Was dobrze jest łączyć sztruks? Na pierwszą myśl przychodzą mi jeansy, jakie jeszcze materiały warto brać pod uwagę? z innym sztruksem, chinosami z grubszej bawełny. A kolory no cóż polska jesień potrafi być ładna stąd mogą być jaśniejsze kolory ale w listopadową pluchę, idąc po mokrej ulicy to wolałbym coś na czym potencjalny brud czy zachlapanie byłyby mniej widoczne. Edit: Spójrz na grubość i kolory tej bawełny: http://www.hfwltd.com/bobb.php?b=jgh&c=10&p=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Byleby nie przesadzić z różnicą w grubości tkanin - np. chinosy z lnu odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 To jak jesteśmy chwilowo w temacie sztruksu, będę miał do bardziej doświadczonych kolegów następujące pytanie. Jak zapatrujecie się na sportowy garnitur z takiego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Mam granatową, sztruksową marynarkę typowo "roboczą" na mniej formalne okazuje i bardzo ją sobie chwalę. Pasuje do wszystkiego, a jest dobra i do pracy i na wyjście wieczorne. Noszę ją do wszystkiego, do jeansów, bawełnianych chinosów i wełnianych spodni. Inna sprawa, że optycznie spodnie muszą być trochę cięższe, aby to się komponowało, dlatego taka marynarka jest dobra tylko poniżej 15C, w innym wypadku można się w niej ugotować. Polecam raczej drobny sztruks, szeroki jest zbyt przytłaczający i przez to na mniej okazji się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Ogólnie nie przepadam za marynarkami ze sztruksu, ale pomijając moje osobiste preferencje - sztruks na garnitur sportowy oczywiście się nadaje, ale (i tu już bez pomijania osobistych preferencji) czy nie lepszy byłby po prostu gładkiej z bawełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Ostatnio widziałem pana koło 40. w zestawie składającym się właśnie z marynarki i spodni ze sztruksu w kolorze ciemnego miodu. Całość sprawiała wrażenie bardzo dużego luzu, a jednocześnie znacząco wyróżniała się na tle casualowo ubranych przechodniów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 4 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2011 z innym sztruksemJa akurat nie lubię łączyć sztruksów. Uważam, że bardzo trudno jest uzyskać dobry efekt, czyli trafić pasujące do siebie różnice w szerokości. No i odradzałbym szary sztruks na marynarkę. Jeszcze nie widziałem dobrze wyglądającej marynarki w takim kolorze. Ale to kwestia gustu, czy może słabej znajomości rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi