mosze Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Powiem szczerze, że marynarka mi się nie podoba (zbyt krótka, mocne wypełnienie ramion - tak przynajmniej wygląda, dziwne, mocne stebnowanie, jeden guzik) i nie inwestowałbym zbyt wiele. Można lekko skrócić rękawy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Pozostaje poskracać co trzeba i cierpieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Dziękuję za szczere opinie.Tak też zrobię.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Serwus, Upolowałem płaszcz Burberry: Wydaje mi się, że dopasowanie jest ok i kapkę przykrótkie rękawy da się przełknąć. Natomiast planuję go skrócić go dobre 15cm. Dobry krok? Mam 175cm i wrażenie, że mocno mnie "ściąga w dół". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Bardzo ładny kolor, zobacz czy rękawy mają zapas materiału może uda się wydłużyć, bo nie wygląda to dobrze...co do długości to szpilki do ręki i podwiń ile uważasz wtedy łatwiej będzie coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Niestety rękawy - jak zauważyłem - zostały już były podłożone pół centymetra ze względu na postrzępienie jednej krawędzi, więc... chętnie rękę sobie skrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Skracaj do połowy uda i będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Ja bym zostawił, chociaż... ...jak skrócisz, to pozyskany materiał może posłużyć zmyślnej krawcowej na wydłużenie rękawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Skracaj do połowy uda i będzie lepiej. Do połowy uda to ze względu na rozmieszczenie guzików będzie kuriozalnie wyglądać. Na zdjęciu wygląda, jakby płaszcz sięgał poniżej kolana, proponuję skrócenie go odrobinę przed kolano. Ale najlepiej zrób tak jak radził Constantin, szpilki i naprzód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Natomiast planuję go skrócić go dobre 15cm. Dobry krok? Mam 175cm i wrażenie, że mocno mnie "ściąga w dół". Nic Cię nie ściąga w dół. Zostawiłbym tak jak jest. W ogóle to nie bardzo rozumiem ten pęd do przerabiania płaszczy na kurtki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Kończy się tuż pod kolanem i nieco się kloszuje. Wg mnie nieszczególnie to wygląda. Skrócę tuż nad rzepkę, bo krócej faktycznie nie będzie grało z guzikami. Dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Panowie, znów uderzam po poradę. Wpadła mi w oko taka marynareczka i chciałbym się upewnić czy będzie ona pasować do casualowego łączenia jej z chinosami (granatowe, zielone, beżowe, stalowe, rdzawe). ps Wesołego Alleluja i mokrego Śmigusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Z czego ona jest, moleskin, sztruks, czy też nie daj Boże te jaśniejsze ciapki które widzę na zdjęciach to nie refleksy tkaniny tylko zamierzony wytwór "projektanta"? Jeśli to refleksy, nadaje się do chinosów, jeżeli zaś zamierzone, to nadaje się do kontenera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Granatowe, beżowe, stalowe tak chociaż prążek kojarzy się raczej z biznesem niż casualem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Jeśli to granatowa marynarka sztruksowa, to z granatowymi chino nie zestawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2014 Z czego ona jest, moleskin, sztruks, czy też nie daj Boże te jaśniejsze ciapki które widzę na zdjęciach to nie refleksy tkaniny tylko zamierzony wytwór "projektanta"? Jeśli to refleksy, nadaje się do chinosów, jeżeli zaś zamierzone, to nadaje się do kontenera. te refleksy to efekt wstawienia miniaturki żeby nie rozwalać forum oryginalnym zdjęciem, jest to normalna granatowa marynarka z jasnym prążkiem zresztą wystarczy kliknąć w miniaturkę i otworzy się normalne zdjęcie Skład: 63% BAWEŁNA 37% JEDWAB Jeśli to granatowa marynarka sztruksowa, to z granatowymi chino nie zestawiaj. choć to nie sztruks to z granatowymi raczej bym jej nie połączył, kiepsko to mogło by wyglądać ale mało się znam (sorry, rozpędziłem się z tymi kolorami ) Kolor to kwestia drugorzędna. Najpierw musisz pozyskać czinosiki. Jak mniemam buciki, paseczek i resztę już masz. A właśnie czinosiki to ja już pozyskałem teraz czas na górę. Buciki i paseczek oczywiście mam tylko nie wiem w odpowiednich kolorach, buty mam brązowe jasne i ciemne, granatowe, czarne z typu pantofelków bo o serii kolorowych NB wspominać nie będę, a paski to moja pięta achillesowa bo mam jak na razie tylko brąz i czerń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 20 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2014 Jeśli widać wyraźną różnicę w odcieniach, to wg mnie można połączyć granatowe chino i marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 20 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2014 Dokładnie. Sam podobną w odcieniu (choć z mniej wyraźnymi i bardziej rozstrzelonymi paskami, no i dwurzędową) noszę np do znacznie jaśniejszych dżinsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Prosiłbym o sugestie czego jeszcze brakuje w mojej szafie. Obecnie posiadam:- dwa wełniane swetry, pierwszy granitowy, splot w warkocz, okrągły dekolt, drugi ciemnozielony w serek- cztery pary spodni, trzy typu chino - jasnobeżowe, czekoladowe i czarne, jedną parę ciemnogranatowych dżinsów- dwie białe koszule, jedną ciemnogranatową, cztery w kratkę (w odcieniach beżu, czerwieni, niebieskiego, niebieskiego z fioletem)- z butów: ciemnobrązowe, zamszowe chukka, granatowe, zamszowe derby, buty żeglarskie (granatowy nubuk, góra [ta, gdzie jest wiązanie] ciemnobrązowa licówka), ciemnobrązowe trzewiki ze skóry licowej, ocieplane, zimowe (więc aktualnie nieużywane)Reszta to całkowity casual. Części muszę się pozbyć, więc na ich miejsce wskoczą nowe. Jestem zwolennikiem dosyć eleganckich, ale i wygodnych, praktycznych ubrań (dlatego na razie nie mam żadnej marynarki, z racji tego, że do niej przydałby się krawat, krawat to wiązanie, blablabla...), poza tym dochodzi kwestia ekonomiczna. Myślałem nad kupnem dodatkowej pary spodni dżinsowych w jaśniejszym odcieniu, granatowego i brązowego swetra, szarego kardiganu (najlepiej splot w warkocz). Coraz bardziej jestem nastawiony na szelki i wełniane spodnie, muszę się nieco rozejrzeć po sklepach, jednak zdecydowanie bawełna jest częściej spotykana.Co Wy byście radzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Ze dwie marynarki, na początek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Ze dwie marynarki, na początek. Z marynarkami nie ma problemu, ale jest sens, jeśli nie zamierzam na razie nosić krawatu do koszuli? Wydaje mi się to dosyć "niepełne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Z marynarkami nie ma problemu, ale jest sens, jeśli nie zamierzam na razie nosić krawatu do koszuli? Wydaje mi się to dosyć "niepełne". Dlaczego? ja np. często nakładam marynarkę bez krawata i jakoś żyję, pewnie nie jestem odosobniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Bardziej koszula ze swetrem jest niepełna niż koszula z marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Dobrze, w takim razie marynarki. A jak z koszulami? Przydałoby się co uniwersalnego, a moje dwie białe, no cóż, swoje już odsłużyły, robią się w dodatku za małe. Myślę, że z trzy, cztery koszule bym się doposażył, tylko jakie? Takie, które będą pasowały i do samych spodni bez marynarki, a także, jeśli to możliwe, na lato, do krótkich spodenek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 21 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Może krata gingham, coś z bawełny oxford, np. błękit (z tańszych oxfordów to w h&m ostatnio się namnożyło), a na lato to chyba len. Sam teraz poszukuje lnianej koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi