marbej Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Witam, No właśnie, czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie i zwłaszcza w Poznaniu mogę dostać buty takich firm jak: - Crockett & Jones (to już wiem, że w Emanuel Berg) - Church's - Allen-Edmonds - Alden - Tricker's - Foster & Son - Edward Green - John Lobb Paris - Ludwig Reiter - Chaeney - Lotusse - Gucci - Moreschi - Gravati - Fratelli Rosetti - J.P. Tod's - Bass - Sebago - Timberland - Florsheim Gdzie ewentualnie najtaniej kupować w internecie? Niektóre z powyższych ponoć najtaniej można kupić na http://www.pediwear.co.uk/ oraz na http://www.pediwear.co.uk/ -- Pozdrawiam Cytuj
andershep Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Witam, No właśnie, czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie i zwłaszcza w Poznaniu mogę dostać buty takich firm jak: (...) jeśli chodzi o warszawę: - Crockett & Jones - Emanuel Berg - Church's - salon firmowy, plac Trzech Krzyży - Allen-Edmonds - nie ma - Alden - nie ma - Tricker's - nie ma - Foster & Son - nie ma - Edward Green - nie ma - John Lobb Paris - nie ma - Ludwig Reiter - nie ma - Chaeney - nie ma - Lotusse - nie ma - Gucci - nie ma - Moreschi - chyba nie ma - Gravati - nie ma - Fratelli Rosetti - kiedyś chyba były pojedyncze modele w Royal Colection - J.P. Tod's - salon Ferragamo. plac Trzech Krzyzy - Bass - nie ma - Sebago - niektóre sklepy żeglarskie np. przy Waryńskiego - Timberland - np. Galeria Mokotów - Florsheim - nie ma Cytuj
mosze Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Witam, No właśnie, czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie i zwłaszcza w Poznaniu mogę dostać buty takich firm jak: Hehe ... kolega chyba cierpi na osłabienie wiosenne Dodam, że może i niektóre są, ale ceny mają abstrakcyjne. Przykładem jest C&J - ceny na poziomie 1800-1900 zł, czyli (o ile się orientuję) tyle, ile świetny warszawski szewc weźmie za buty na miarę. Z marek z półki "dolnej-niższej" dorzuciłbym Lodingi (Galeria Mokotów, cena 800 zł), Lloyd's (salony Ochnika, ceny w granicach 550-600) oraz Clarks (na wyprzedaży spadają do 300, ale normalnie bliżej 500, tylko mało klasycznych modeli). Cytuj
Kinley Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Jeśli chodzi o warszawę: - Crockett & Jones - Emanuel Berg - Church's - salon firmowy, plac Trzech Krzyży - Allen-Edmonds - nie ma - Alden - nie ma - Tricker's - nie ma - Foster & Son - nie ma - Edward Green - nie ma - John Lobb Paris - nie ma - Ludwig Reiter - nie ma - Chaeney - nie ma - Lotusse - nie ma - Gucci - Redford and Grant - Moreschi - salony Salamander - Gravati - nie ma - Fratelli Rosetti - kiedyś chyba były pojedyncze modele w Royal Colection - J.P. Tod's - salon Ferragamo. plac Trzech Krzyzy - Bass - nie ma - Sebago - niektóre sklepy żeglarskie np. przy Waryńskiego - Timberland - np. Galeria Mokotów - Florsheim - nie ma Cytuj
p_b Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Osobista niechęć do tzw. 'designer shoes'. Cytuj
marbej Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 "Wiosenne osłabienie" hehe, tak chyba coś w tym rodzaju Dziękuję za odpowiedzi i wskazanie miejsc -- Pozdrawiam Cytuj
Velahrn Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 A Loake? Da się je gdzieś w Warszawie kupić, no, ewentualnie tylko poprzymierzać ? Cytuj
andershep Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 - Gucci ? często spotyka się dużą niechęć butofilów do gucci. chyba wynika to przede wszystkim z relacji ich ceny do jakości, która jest delikatnie mówiąc - niekorzystna. trzeba jednak pamiętać, że mają też program MTO, a wtedy buty są szyte zgodnie z życzeniem klienta i w bardzo dobrych manufakturach we Florencji. jeden z byłych szewców gucciego ma teraz własną firmę: http://www.stefanobemer.it/ENG/modelli.html Cytuj
adam100 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Trochę Moreschi, Lloyd, Aldo Brue można znaleźć w CH Panorama na Witosa. Jakiś czas temu oglądałem ale jakieś takie nieładne były:) Cytuj
marbej Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Trochę Moreschi, Lloyd, Aldo Brue można znaleźć w CH Panorama na Witosa. Jakiś czas temu oglądałem ale jakieś takie nieładne były:) Muszę zobaczyć w CH Panorama w Poznaniu. Może też coś z tego będzie -- Pozdrawiam Cytuj
adam100 Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Muszę zobaczyć w CH Panorama w Poznaniu. Może też coś z tego będzie -- Pozdrawiam Niestety nie pamiętam nazwy sklepu, ale mall jest na tyle mały, że nie będzie problemu ze znalezieniem. Oczywiście mam na myśli Panoramę warszawską. O poznańskiej nie słyszałem. Ponadto trochę podobnych butów można znaleźć w Promenadzie - moja Pani do salonu Norda co pewien czas mnie ciągnie, a gdzieś obok są trochę ciekawsze propozycje. Cytuj
lgrzmil Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 taniej niż na www.pediwear.co.uk jest chyba tu: http://plal.com/main/index.php?page=crockett-and-jones tylko wysyłka może drożej kosztować... Cytuj
Jan Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2011 taniej niż na http://www.pediwear.co.uk jest chyba tu: http://plal.com/main/index.php?page=crockett-and-jones tylko wysyłka może drożej kosztować... Jesli poszukasz to temat był juz tutaj wielokrotnie poruszany (dzieki koledze gccg). Zobacz na czym polega pediwear price watch. Cytuj
andershep Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 (...) niz koszulki eda hardy'ego kto to jest ed hardy?? Cytuj
pirat Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 (...) niz koszulki eda hardy'ego kto to jest ed hardy?? Jesteś obeznany w butach to i nie wiesz kto to ed hardy Poniewaz polski klient tkmaxxa raczej w butach obeznany nie jest, to calkiem fajne okazje ciesza sie znacznie mniejszym powodzeniem niz koszulki eda hardy'ego Cytuj
andershep Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 no teraz już wiem ale takich jeszcze nie mam Cytuj
osjd Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 cos sie zmienilo ostatnio ? Gdzie w Warszawie mozna znalesc Sebago ? Cytuj
Indy Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2013 A Loake? Da się je gdzieś w Warszawie kupić, no, ewentualnie tylko poprzymierzać ? Sklep nazywa się City Moda Outlet i mieści sie na ul. Marszałkowskiej 68/70 viewtopic.php?f=9&t=2619&p=91567#p91567 Cytuj
Kidler Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Odwiedziłem wczoraj sklep Emanuel Berg w Złotych Tarasach i niespodzianka... W ofercie pojawiły się buty Edward Green. Cena w okolicach 3000 - 3500 PLN. Cytuj
+Immune+ Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Od dawna zapowiadali i jak widać nikt ich nie odwiodl od tego pomyslu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi