Skocz do zawartości

Oxfordy zamszowe trójkolorowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem ciekaw, co doświadczeni użytkownicy sądzą o tych butach Vistuli. Nadadzą się do czegoś? A jeśli tak, to do czego?

http://atrium-targowek.pl/sites/default/files/styles/node_main_photo_-_full_view/public/news/main_image/03.14/Buty%20Vistula%20549%20z%C5%82.jpg?itok=6ic0qQ4w

Podeszwa jest skórzana, są klejone, nie szyte.

WAŻNE - zdjęcie z linka przekłamuje kolory - jednym ze składników jest jasna SZAROŚĆ, nie beż.

Tu są wierniejsze kolory, choć fotka malutka:

https://spplthumb.blob.core.windows.net/140x105c/0b/5c/0c/buty-meskie-vistula-72350497.jpg

Opublikowano

Widzę, że opinie skrajne, tak samo skrajne są moje odczucia. Raz mi się podobają, raz nie. Dodam, że zamsz jest nienajgorszy i mogę je mieć w znośnej w miarę cenie.

Dlaczego daltonistą jest projektant i dlaczego tragiczne połączenie kolorów?

Tak się zastanawiam, czy w ogóle trzy kolory to nie za dużo i czy ma taka trójkolorowość jakieś oparcie w klasyce.

Będę wdzięczny za kolejne opinie :)

WAŻNE - zdjęcie z linka przekłamuje kolory - jednym ze składników jest jasna SZAROŚĆ, nie beż.

Tu są wierniejsze kolory (choć fotka malutka):

https://spplthumb.blob.core.windows.net/140x105c/0b/5c/0c/buty-meskie-vistula-72350497.jpg

Opublikowano

Nie przesadzałbym. Co prawda te Barkery to zupełnie inna liga (są śliczne, chcę!), ale wydaje mi się, że połączenie dokładnie tych samych kolorów w zestawie garnitur+koszula+krawat+poszetka nie wzbudziłoby aż takich kontrowersji. Bo też i są to - przynajmniej dwa z trzech - stonowane kolory. Jasne, buty to coś innego, ale dla odważnych - czemu nie...

Opublikowano

połączenie dokładnie tych samych kolorów w zestawie garnitur+koszula+krawat+poszetka nie wzbudziłoby aż takich kontrowersji. ......buty to coś innego, 

I w sumie na tym można byłoby poprzestać :) Osobiście, ja także widzę je bardziej na scenie w cyrku, niż na widowni :)

Opublikowano

Dla jasności - nie uważam, że są to najpiękniejsze buty świata ;) Ale też widząc kogoś w nich na ulicy, raczej z uznaniem pomyślałbym o jego fantazji niż z niesmakiem o jego guście - mniej więcej coś takiego ;)

Opublikowano

Góra powinna być stonowana.

Tweedowa marynarka jasnoszara w jodełkę. Niebieska koszula oxford, krawat wełniany szary bądź szary z nieznacznym granatowym wzorem.

Poszetka granatowa wełniana.

Spodnie chino z grubszej bawełny albo wełny granatowe (ciemnoniebieskie) - mogą mieć bardzo delikatną kratę księcia Walii.

Tak to przykładowo widzę :)

Opublikowano

W Polsce wciąż niestety chcąc wyróżnić się z tłumu wystarczy założyć zestaw podobny do tego, które pokazujemy w wątku Dobrze ubrany mężczyzna. Jeżeli ktoś jednak chciałby się wyróżnić w inny sposób, może to zrobić zakładając kolorowe skarpetki (mogą być trójkolorowe), mniej stonowany krawat, poszetkę (zaczyna być modna, ale w wielu kręgach włożenie jakiejkolwiek poszetki to wyróżnienie się z tłumu), fular, muszkę, fedorę. Trójkolorowe buty odbierałbym w kategoriach ciekawostki muzealno - artystycznej, lub pod warunkiem dobrej jakości skóry i klasycznego fasonu jako egzemplarz do patynowania. A jeśli ktoś naprawdę MUSI, to niech zrezygnuje z jednego koloru i kupi buty dwukolorowe, caponki czy też spectators.

• Oceniam pozytywnie 2