Miro Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Witam, jestem ciekaw, co doświadczeni użytkownicy sądzą o tych butach Vistuli. Nadadzą się do czegoś? A jeśli tak, to do czego? http://atrium-targowek.pl/sites/default/files/styles/node_main_photo_-_full_view/public/news/main_image/03.14/Buty%20Vistula%20549%20z%C5%82.jpg?itok=6ic0qQ4w Podeszwa jest skórzana, są klejone, nie szyte. WAŻNE - zdjęcie z linka przekłamuje kolory - jednym ze składników jest jasna SZAROŚĆ, nie beż. Tu są wierniejsze kolory, choć fotka malutka: https://spplthumb.blob.core.windows.net/140x105c/0b/5c/0c/buty-meskie-vistula-72350497.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Wcale zabawne obuwie, klasyczny fason, w miarę w porządku kopyto, zestaw kolorów też może być. Brałbym za jakieś 300 PLN, do zestawów koordynowanych (np. brązowe spodnie/granatowa marynarka/niebieska koszula). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Do tego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Tragiczne połączenie kolorów !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Projektant tych butów jest chyba daltonistą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 15 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Widzę, że opinie skrajne, tak samo skrajne są moje odczucia. Raz mi się podobają, raz nie. Dodam, że zamsz jest nienajgorszy i mogę je mieć w znośnej w miarę cenie. Dlaczego daltonistą jest projektant i dlaczego tragiczne połączenie kolorów? Tak się zastanawiam, czy w ogóle trzy kolory to nie za dużo i czy ma taka trójkolorowość jakieś oparcie w klasyce. Będę wdzięczny za kolejne opinie WAŻNE - zdjęcie z linka przekłamuje kolory - jednym ze składników jest jasna SZAROŚĆ, nie beż. Tu są wierniejsze kolory (choć fotka malutka): https://spplthumb.blob.core.windows.net/140x105c/0b/5c/0c/buty-meskie-vistula-72350497.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakow Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Jeżeli już koniecznie trójkolorowy zamsz to raczej taki: Barker Grant 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Mnie osobiście nie podoba się ta trójkolorowość. Jak już to buty możnaby przemalować całe na ciemny granat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Mam Chenaey w 3 odcieniach brązu i jestem z nich bardzo zadowolony - https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1304-marka-cheaney-imperial-collection/page-4 W modelu Vistuli przeszkada mi troszkę ten jasny niebieski. Plus dla Vistuli za odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 15 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Rzeczywiście, te podane przez kolegę Jakowa są ładniejsze i gustowniejsze. Nie wiem, czy by się przemalowanie udało na granat tych czarnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Nie przesadzałbym. Co prawda te Barkery to zupełnie inna liga (są śliczne, chcę!), ale wydaje mi się, że połączenie dokładnie tych samych kolorów w zestawie garnitur+koszula+krawat+poszetka nie wzbudziłoby aż takich kontrowersji. Bo też i są to - przynajmniej dwa z trzech - stonowane kolory. Jasne, buty to coś innego, ale dla odważnych - czemu nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 połączenie dokładnie tych samych kolorów w zestawie garnitur+koszula+krawat+poszetka nie wzbudziłoby aż takich kontrowersji. ......buty to coś innego, I w sumie na tym można byłoby poprzestać Osobiście, ja także widzę je bardziej na scenie w cyrku, niż na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Dla jasności - nie uważam, że są to najpiękniejsze buty świata Ale też widząc kogoś w nich na ulicy, raczej z uznaniem pomyślałbym o jego fantazji niż z niesmakiem o jego guście - mniej więcej coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Zgadzam się kolegą - jednak nie wiem co ten odważny Pan wrzuci na górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 15 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Góra powinna być stonowana. Tweedowa marynarka jasnoszara w jodełkę. Niebieska koszula oxford, krawat wełniany szary bądź szary z nieznacznym granatowym wzorem. Poszetka granatowa wełniana. Spodnie chino z grubszej bawełny albo wełny granatowe (ciemnoniebieskie) - mogą mieć bardzo delikatną kratę księcia Walii. Tak to przykładowo widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 No dobrze, ale po co w ogóle mieć trójkolorowe buty? Ja rozumiem, że zwolenników czarnych jest na forum jak na lekarstwo ale żeby tak wydziwiać? More is more... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 W Polsce wciąż niestety chcąc wyróżnić się z tłumu wystarczy założyć zestaw podobny do tego, które pokazujemy w wątku Dobrze ubrany mężczyzna. Jeżeli ktoś jednak chciałby się wyróżnić w inny sposób, może to zrobić zakładając kolorowe skarpetki (mogą być trójkolorowe), mniej stonowany krawat, poszetkę (zaczyna być modna, ale w wielu kręgach włożenie jakiejkolwiek poszetki to wyróżnienie się z tłumu), fular, muszkę, fedorę. Trójkolorowe buty odbierałbym w kategoriach ciekawostki muzealno - artystycznej, lub pod warunkiem dobrej jakości skóry i klasycznego fasonu jako egzemplarz do patynowania. A jeśli ktoś naprawdę MUSI, to niech zrezygnuje z jednego koloru i kupi buty dwukolorowe, caponki czy też spectators. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Nadają się wręcz idealnie: cyrk_klaun_circus_clown.JPG Michał, dzięki Tobie znowu mam czysty monitor . Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi